Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá učnice Zuzka dojíždí do Prahy, kde se učí v oboru „mechanik a seřizovač zemědělských strojů“. Bydlí střídavě na internátě a u rodičů na statku. Doma ji čeká nekonečná práce a ve škole trvalý posměch spolužáků. Teprve v noci, na dívčím internátě, pod peřinou, může žít své sny o lásce. Je tajně a platonicky zamilovaná do herce a zpěváka Jiřího Pavla, o němž ví vše. Vede si výstřižkový deník, do kterého si zaznamenává všechny Pavlovi herecké a zpěvácké úspěchy. Miluje Pavla v televizním seriálu Lékaři bez diplomů, miluje ho v hlavní roli muzikálu Jan Hus. Nutno říci, že jsou to všechno velmi pokleslé kusy, ale to Zuzce, ani jejím kamarádkám z internátu, vůbec nevadí. Jiří Pavel je hezoun a dívky potřebují mužský idol. A pak se jednoho dne Zuzka vypraví na koncert Jiřího Pavla. Zde se dostane nejen do jeho bezprostřední blízkosti, ale náhoda jí přihraje i zpěvákovu navštívenku s jeho adresou a telefonním číslem. Tato maličkost spustí příběh plný nečekaných zvratů a šílených eskapád.

Televizní film Láska In Memoriam je opět přehlídkou pozziovské poetiky, která je nezaměnitelná a kterou si Česká televize hýčká, protože jestli lze něco v televizi označit za „umění“, pak jsou to práce autora, režiséra (a v Lásce In Memoriam nově i hudebníka a textaře) Jaroslava Pozziho. V hlavních rolích uvidíte Tomáše Matonohu a šestnáctiletou Adrianu Neubauerovou. Vedle této "milostné dvojice" uvidíte Sabinu Laurinovou, Jitku Smutnou, Igora Bareše, Aleše Hámu a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Zeek 

všechny recenze uživatele

Když to beru jako parodii, tak nemůžu hodnotit jako odpad. Bylo to vtipné, i když chvílemi občas neprofesionální. Tenhle film beru s nadhledem, jako povídku na jedno použití. I když jsem se místy nudil, Jan Hus byl výbornej. S herci jsem také problém neměl. V tomhle případě dávám 3*. Moje hodnocení: 60% ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

"Televizní film Láska In Memoriam je opět přehlídkou pozziovské poetiky, která je nezaměnitelná a kterou si Česká televize hýčká, protože jestli lze něco v televizi označit za „umění“, pak jsou to práce autora, režiséra (a v Lásce In Memoriam nově i hudebníka a textaře) Jaroslava Pozziho" - ?????????????????????????????????????? A já jsem si myslela že je to parodie.... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když tady vidím odpady, nemůžu jinak, než za pět, i když objektivně je to slabší čtyři. Trvalo mi asi dvě minuty, než jsem přišel na to, že to bude parodie, a asi deset, než jsem zjistil, že skvělá. Dlouho jsem neviděl promakanější film. "Mám, pravdu mám, už doutnám." :-)) Speciální bonus za to, že si konečně někdo dělá prdel z bulváru (zprávy České televize v posledních několika letech, zprávy všech ostatních televizí odjakživa, o tištěných ani nemluvě), sračkoidních Ordinací a Ulicí a taky muzikálů (kromě textů si všimněte třeba i kostýmů "plamenů"). Pak jsou tam učňové páčaři, blondýnky Šíbrové, Dobrá voda (Michal Roneš), lesba jak Brno a další hlody, která někteří místní zjevně nepochopili. Herecky je film přesně takový, jaký má být - parodie na všechno, a přesně tam se Matohlava hodí. Stejně jako Bareš, za kterýho jsem se z počátku zlobil, ale pak vyplynulo, že to je nadsázka a on je vlastně boží. A Maruška Carey rozstříhaná asi do dvanácti minut... Ale kdopak to namluvil vypravěče - byl to Mirek Táborský nebo ne? ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

To je vtipný jak se názory liší. Tak byla to parodie a nebo ne? A není to vlastně jedno? Možná záleží v jakém duševním stavu se právě nalézáte a jaký nadhled vám zrovna bude bližší. Já se řadím k těm co si myslí, že ten dlouhovlasý Matonoha hraje "debilně" schválně, stejně jako ta Laurinová ,že je to schválně "debilní" příběh, příšerný zpěv a texty písní ,všechno je tak ujetý a tak přehnaný ,že to opravdu Pozzi nemyslel vážně. V tom žánru, kam jsem si to zařadila já, je to dobrý počin. ()

sefino 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem se pobavila. Zejména při parodování současné české muzikálové scény, kterou dokonale zhodnotil Tomáš Matonoha, který ve svém audiodeníku říká: "Teď hraju v tom Husovi. Já vim, že je to sračka, ale když jsem odmítnul Cyrila a Metoděje - příběh lásky (a to byla daleko větší sračka), tak mě hned nařkli z toho, že mám něco proti buzerantům. Něco mě ale živit musí..." ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film je poděkováním Střední odborné škole Poděbrady. (ČSFD)

Reklama

Reklama