Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 4

Recenze (1 001)

tron 

všechny recenze uživatele

Scenár je hrozný. Pixar mal v tomto prípade ozaj - vzhľadom na svoje renomé a takmer 190 miliónový rozpočet - lepšie zapracovať na scenári. Chcem dať 80%, ale ak mám byť úprimný, nemôžem. Som ale rád, že Neskrotná vznikla - určite je to lepšie, ako Autá 18. Som vďačný za peknú rozprávku s niekoľkými vtipnými, dojemnými a strhujúcimi scénami. Ale 80% nedám. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalší animák s produkcie Disney a Pixar, ktorý nám servíruje v podstate všetko, čo sme už videli. Film je veľmi podobný animáku Tangled, čo by až tak nevadilo ako to, že aj keď príbeh je celkom zaujímavý, väčšina nápadov asi ostala len na papieri. Od takých gigantych štúdii človek čaká viac ako len priamočiary animák s peknou animáciou, príbehom či hudbou. Očividne miesto pre nápadité scény už nezostalo. Ale nemôžem sa zas moc stažovať, je to zábavne a bavil som sa. Obľúbený soundtrack: The Games, Weve Both Changed. 80% - 4* ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Musím předeslat, že Brave jsem viděl v originálním znění bez titulků v kině plném malých capartů, a jelikož se ve filmu silně hraje na velice výrazný skotský přízvuk, jsem si skoro jistý, že mi uteklo pár vtipů. To ale na mém výsledném dojmu nic nemění, za poslední dva měsíce jsem viděl dvě pixarovky (předtím výtečné Toy Story 3), a ač je ta první diváky hodnocená mnohem příznivěji, Brave se mi líbilo zrovna tak. Příběh je již celkem dobře prozkoumaný mnohými filmy (matka a dcera si zkrátka nerozumějí a nějaký ten menší či větší dějový zvrat je přivede k rozumu), to ale vůbec nevadí, navzdory jednoduchosti a relativní klišovitosti dokáže vyvolat bez problémů celou škálu emocí (očividně i včetně nefalšovaného dětského strachu, soudě podle zděšených výdechů předpubertálních návštěvníků kina) a onen zvrat je tentokrát pro mě přímo lahůdkový. Veskrze Brave není nikterak originální, ale je narvaná gagy a převážně i sympatickými postavami, zahřeje u srdce a je to skutečná vizuální orgie. Zbývá už tak dodat jen dvě věci. Zaprvé, být dívkou, chci mít vlasy jako Merida. Zadruhé, rád obětuji nemalý peníz pro toho, kdo mi sežene vyřezávané suvenýry čaro... mhmm... řezbářky ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Stylová pohádka, která se po vizuální stránce povedla nejlépe jak mohla. 3D všemu dodá ještě hezčí pohled. Emoce fungují a hudba je od začátku výborná. Každý rok vychází pár animovaných snímků a tento patří mezi ty nejlepší. Mohla být trošku lepší zápletka, protože občas nudila, ale pro mladé diváky potěšující. Jde o pohádku, tudíž bych to tak měl brát.. 8/10 = 85% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Rebelka je sice možná film dětinský, humor je jednoduchý a místy hloupoučký, ale to ještě neznamená, že to nemusí fungovat. Navíc myslím, že vyčítat dětinskost a jednoduchost u animované pohádky, asi není úplně na místě. Nejdůležitější je, že jsem se bavila od začátku do konce. Rebelka je moc příjemná pohádka, navíc se snažila vybočit z trendu současných moderních animovaných pohádek a pokusila se navrátit ke starým klasikám, to moc oceňuji. Dalšímu zhlédnutí někdy se nebudu bránit. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • „Neskrotná je o tínedžerke trpiacej hľadaním samej seba, ktorá si vytvára vlastný osud,“ prezradil režisér Mark Andrews a ďalej dodal: „Aby som bol konkrétnejší, je o Meridinom zápasení a zmierovaní sa s tým, ako kontrastne ju vidí svet, a ako sa vidí ona sama. Hlavnou témou je byť statočným, nájsť odvahu urobiť niečo. Merida je veľmi nebojácna postava – zlieza útesy, strieľa šípy, bojuje s medveďmi – ale v skutočnosti je najväčšia odvaha tá, ktorá je v srdci.“ (Sufferer)
  • Na motivy filmu vznikla videohra z názvem "Temple Run: Brave", v níž Merida prchá před medvědem a hráč má za úkol vyhýbat se překážkám. (karlik4801)
  • Film se měl původně jmenovat The Bear and the Bow. (adamc)

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama