Reklama

Reklama

Přežít s vlky

  • Francie Survivre avec les loups (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1942. Brusel, Belgie. Míši je 7, možná 8 let. Její život spočívá ve skrývání, stálém stěhování ze školy do školy, protože se její rodina snaží držet si náskok před pronásledováním ze strany nacistů. Škola, dům, ulice - Míša není nikde v bezpečí. Když jsou Míšini rodiče zatčeni, přijme ji rodina, která ji má v plánu prozradit nacistům. Když se to Míša dozví, má jediný cíl - najít své rodiče. A tak se vydává na zoufalou cestu. Sama, traumatizovaná, zranitelná. Její spása přichází v podobě rodiny vlků, kteří ji přijmou mezi sebe. Mezi dívkou a jejími zvířecími ochranáři se postupně rozvíjí jedinečná a silná láska. Míša zažije mnohá setkání - některá tragické, jiná legrační, všechna dojemná. Vlčice Mama Rita a vlk Papa Ita pomohou dívce přežít a dají jí sílu, aby pokračovala ve svém hledání. Míša cestou z vesnice do vesnice prochází Německem a Polskem, krade jídlo a oblečení, základní suroviny, které potřebuje k přežití, až se dostane na Ukrajinu. Opět je sama a vyčerpaná. Její odhodlání najít svou rodinu nikdy nezmizelo, ale už ji nikdy neuvidí. Míša je jedním z tisíců sirotků, jejichž rodiče byli nacisty zavražděni. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Mám rád příběhy z války více než přímo válečné filmy. Chtěl jsem dát 5***** , nakonec je to 4**** kvůli rozporům ohledně skutečnosti. Film za to sice nemůže, ale pokud to s tím skutečným příběhem není pravda, mělo by se to pozměnit v popisu filmu. Důvodem toho, že jsem se na něj podíval nebyla jen láska k vlkům, ale taky žasnout nad tím, co všechno za války lidé zažili. Nicméně je to krásný, silně emotivní příběh. Platí zde přísloví: Člověk člověku vlkem a dodávám, že za války to platí dvojnásob. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Filmy s tématikou druhej svetovej vojny veľmi nemusím, niekedy sa tomu dokonca vyhýbam, zakaždým mi to totiž trhá srdce a keď mám povedať pravdu, niekedy nepotrebujem vyvolávať v sebe emócie tohto typu, tak aj to je jeden z dôvodov prečo sa tomu často vyhnem. Na tento francúzsky film som bola zvedavá, pretože ma zaujal príbeh toho dievčatka, o to viac, že je pravdivý. Na druhej strane film nebol natočený až tak uveriteľne, takže ani nebudem dávať vysoké hodnotenia automaticky len preto, lebo sa príbeh točí okolo vojny a utrpenia niekoho. Vadil mi slovenský dabing postavy dievčaťa, príroda a krajina bola zasa prekrásna, pomalšie tempo príjemné..asi tak. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MAMINKO, HLEDÁM TĚ DÁL!“...... /// Holčička z rodiny německýho Žida a Rusky se nemusí bát, že se (za války) unudí k smrti. Jestli si teda nechce hrát s ostatními dětmi v parku, nebo chodit do kina. Modlitby za konec války nezabíraj a pláčem se nic nevyřeší. NEMĚJ STRACH, TUHLE VÁLKU VYHRAJEM! Po 40ti minutách může konečně vyrazit tam, kam ji nohy ponesou a scénárista (pro změnu) popustit uzdu svý fantasii (podle skutečnosti – jo? Díky uživateli ,,Big Bear", že hledal za mě!...). Holčička s hubou (věčně) od krve (né! upírka to fakt není! copak to n e c h á p e š!) si chodí po planetě zamořený Němci (a vlky) a je to celkem nuda. Uvádět to jako Disneyovku s poučením pro děti.... ,,a když prošlapala první botičky“ .....Ale ne! K smíchu to není! Jen tomu (trochu) nevěřím. Válečnej film? Inu což, konec dobrý, všechno dobré! Zamáčknout slzu a jít si pustit něco pořádnýho! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám za úkol jít s každým, kdo řekne: ,,Jsi moje zlatíčko!“. 2.) Chci znát odpověď na otázku: ,,běhá to po lese a je to bílý?“ (Ne! ta holčička to fakt není!!!). 3.) U mě je hrdina ten, kdo se půl války nemyje! 4.) Thx za titule ,,Pedroo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, či bol príbeh vymyslený alebo pravdivý, túto otázku je zbytočné riešiť. Hlavný je príbeh. A ten rozhodne má čo povedať. Často sú to zvieratá, čo prejavia milosrdenstvo, ľudskosť a lásku.... Naproti tomu ľudia sú niekedy horší ako tie najobávanejšie beštie, hlavne kvôli tomu, že často idú proti prírode a dobrovoľne sa z nej vyčleňujú. Vnímajú iba seba a vonkajší svet iba do takej miery, aby im to prinieslo čo najväčší prospech. Tiež je veľký rozdiel medzi zištnou a nezištnou pomocou. Možno tento film obsahuje pár technických nedostatkov, ale má i krásny dej a myšlienku, nad ktorou sa oplatí premýšľať. Na záver prišlo i na emócie. Snímok som pozeral s dcérou, približne vo veku toho dievčatka a nemohla od neho odtrhnúť oči. Dokonca som jej to musel pustiť dva krát po sebe. Potom prišlo samozrejme i množstvo otázok, na ktoré som však odpovedal veľmi rád a prvý krát s pocitom plodnej diskusie s mojim malým človiečikom. Film si určite zaslúži červené čísla. 80/100 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Příběhy z druhé světové války mám rád, ale toto mě totálně minulo. Nejenže se jedná o fiktivní snímek, který si hraje na skutečnost, to by tak ani nevadilo, kdyby byl dobrý, ale bohužel až na pár zajímavých míst je to děsná nuda, bez napětí, bez emocí, zkrátka beze všeho, co bych od snímku týkajícího se holocaustu tak trochu čekal. V podstatě celou dobu sledujeme špinavou holčičku jak chodí z místa na místo, všude se jí něco špatnýho stane a pak jde zase dál. Ke všemu navíc ještě hrozný dabing z TV Barrandov. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • "Tento případ je unikátní. Ale nepravdivost příběhu je nesporná," uvedl soudce Marc Kantrowitz ve svém rozhodnutí v roce 2014. (MRPitivier)
  • Za to, že si celý příběh autorka vymyslela, byla odsouzena k navrácení 22 milionů amerických dolarů nakladateli, který její román vydal jako její autobiografii v knize "Misha: A Memoire of the Holocaust Years". "Tento případ je unikátní. Ale nepravdivost příběhu je nesporná," uvedl soudce Marc Kantrowitz ve svém rozhodnutí v roce 2014. (dobrota128)
  • 29. února 2008 autorka spolu se svými právníky připustila, že nejprodávanější kniha "Přežít s vlky", podle které byl natočen tento film, byla pouhá lež, přestože byla prezentována jako autobiografická. Autorka knihy je ve skutečnosti katolička, nikoliv Židovka. Původní kniha byla vydána v roce 1997 a hned po svém uvedení slavila velký úspěch. (deedulka)

Reklama

Reklama