Reklama

Reklama

Ctihodný občan je dramatický thriller o muži, který se bez slitování rozhodne pomstít tomu, kdo nechal z vězení propustit vrahy jeho rodiny. A nejen jemu, také městu, společnosti, všem. Město Filadelfii začíná děsit teror a vraždy, které jsou brilantně naplánované a provedené. Pomalu však vychází najevo, že je nemohl spáchat nikdo jiný, než právě člověk, jenž přišel o rodinu a rozhodl se vzít spravedlnost do vlastních rukou. Ten člověk ale sedí ve vězení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 417)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jigsaw v porovnání s Clydem působí, co se příprav týče, jako uschlý sáček vylouhovaného čaje. Když si uvědomím, co všechno tenhle řízek zvládnul, je mi jasné, že má v občance psané místo narození: planeta Krypton. Tohle už je skoro absurdní. Na druhou stranu přiznávám, že v koutku duše žeru, jak jsou tyhle ústřední postavy (Clyde nebo právě Jigsaw ze Saw) vždycky o kus napřed před ostatními. Jinak si nestěžuji, herci dost dobří, s řadou brutalit se dostavilo skoro i nevolno, napětí a jeden megaúlek, závěr není ani moc vygradován a navíc jej lze odhadnout o několik minut dřív, než se stane skutečností. Gary Grey neurazil, ale ani nenadchnul. 70% 50 miliónů dolarů(rozpočet)/120 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/10 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Svižné, hravé, s premyslene dávkovanými informáciami. Prinajmenšom pre prvú cca hodinu to platí. Potom sa to začne rozpadávať a rozuzlenie nie je ani tak nelogické, ako skôr brutálne pritiahnuté za vlasy. Ale aj tak som sa bavil výborne - hlavne vďaka Butlerovi, ktorý Foxxa prevalcoval na celej čiare. 7/10 a moja slabosť pre nekompromisne krvavé scény to zaokrúhli hore. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Vzdy mam pri filme nejake ocakavania a v tomto pripade som si myslel, ze sa to bude uberat podobnym smerom, ako aj thriller ROZSUDOK SMRTI (2007) s Kevinom Baconom, kde hlavny hrdina zobral spravodlivost do vlastnych ruk a vrahom sa jednoducho pomstil sam. Lenze v tomto filme ubehlo hned 10 rokov a tak som len cakal, co ten Gerard Butler ako pomstu prichystal. Nechcem nic prezradzat, ale len moj osobny pocit, ze sympatie k hlavnemu hrdinovi zacali s pribudajucimi minutami klesat, aj ked bol jeho plan dokonaly, avsak z mojho pohladu prehnany a slo to az prilis daleko. Avsak ako film ma velmi bavil a preto ma u mna jasnych 80%. ________ Jamie Foxx - (Nick Rice) +++ Gerard Butler - (Clyde Shelton) +++ Colm Meaney - (Detektiv Dunnigan) +++ Bruce McGill - (Jonas Cantrell) +++ Leslie Bibb - (Sarah Lowell) +++ Michael Irby - (Detektiv Garza) +++ Produkcia: Gerard Butler +++ ()

Botič 

všechny recenze uživatele

King Leonidas against the whole system and screaming: „This is justice!“ Dravá thrillerová rybka vynikající nad ostatními hereckým obsazením, břitkostí a kupodivu i vysokou dávkou humorných pasáží, která se zakousne a nepustí. Z prakticky nulových očekávání vykouzlil Gary Gray příjemně fungující jednohubku. Ačkoliv je scénář samá fičura, která místy naráží do logických mantinelů a kopíruje tu Oko dravce tu State of Play. Dalším mínusem je jistá předvídatelnost a doslovnost ústící do rádoby (ne!)originálního vysvětlení, které nesedne každému. Ale scéna srovnávající popravu vraha s koncertním vystoupením mi v hlavě zůstane hodně dlouho. Já se bavil skvěle. 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $73,357,727Tržby Celosvetovo $131,159,781Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,798,716Tržby za predaj DVD v USA $22,879,503Gerard Butler strieda lepšie úlohy z horšími, tento krát mal šťastie a úloha čistiteľa "zlého" zákona mu krásne sadla, prvé 3/4 filmu sú fakt delikatesné v poslednej štvrtine to trošku upadne ale aj tak celkovo ide o nezvykle vydarenú snímku, kde nie je núdza o napätie, akciu, dobré smrteľné nápady, dejové zvraty,... /95%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (23)

  • Je iróniou, že v skutočnom živote sa Gerard Butler (Clyde Shelton) mal stať pôvodne právnikom, kým sa stal hercom. (Arsenal83)
  • Režisér se rozhodl použít Del Frisco's Double Eagle Steakhouse k objednání Clydeova (Gerard Butler) oběda do věznice poté, co se zde během natáčení několikrát stravoval. Byla tam i filmová after-party. (c.tucker)

Související novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Darabont a další oběť systému

Darabont a další oběť systému

11.10.2008

Frank je má očividně rád. Prosté občany, kteří neudělali nic špatného, ale justiční systém si s nimi přesto důkladně vytřel... ehm, podrážky. Postava, kterou si v jeho psychologickém thrilleru Law… (více)

Reklama

Reklama