Reklama

Reklama

Architekt Paul Kersey hájí v Los Angeles zákon po svém. Najde si přítelkyni, jejíž dcera zemře na předávkování drogami. Kersey se vydává do soukromé války. Má v plánu rozbít drogový kartel. (Ouwen)

Recenze (63)

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Super Mario Bronson si to tentokrat rozda s mafiou, aby samostatne vyriesil problem mladych ludi s drogami. A co na to mladi ludia? Netusim, ale minimalne tu na csfd si o tom myslia svoje. Charlie Biii je tak spravne nesmrtelny a akcny ako sa patri na film z tych rokov 80tych. Zo serie je to vsak slabsi kusok, chvilami sa prepadajuci do neusmevnej trapnosti, z ktoreho ho vytiahne az maly zvrat pri konci. "I dont even know that girl." "I do!" Baaang ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

- "Kdo jsi?" - "SMRT" Vtipná úvodní hláška Bronsona v ne moc povedeném thrilleru, který bych dnes viděl spíš jako podprůměrný. Zápletka mi nepřišla dvakrát věrohodná, Bronson jako civilista a střelec amatér postřílí dva silné drogové gangy a na konci mu je v podstatě jedno, že už o něm všichni vědí, že on je tím oním Mstitelem, co střílí zlé hochy. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Posledni povedenej dil kterej jeste vzniknul v produkci Cannonu cekal sem uz velkej vodvar ale je to porad pecka trend nastoleny ve trojce tu je udrzovan uz zadny krimi dramata tohle je cistokrevna akcnarna a byt ke konci uz mi to prislo trochu umele natahovane tak ten Nehappyend mne zase slusne rozsekaj ten chudak Bronson ma fakt smulu s nikym se nemuze dat dohromady kazdyho mu oddelaj no reknete koho by to nenasralo nevzal poradnej kolt do ruky a nesel zkosit par zasranejch parchantu kdyz si o to vylozene rikaj kazdopadne v nejlepsim prestat skoda ze tenhle dil nebyl posledni mohla to byt jedinecna serie ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne, charisma páně Bronsona na mě prostě nefunguje, stařík s žehlicím prknem místo páteře a výrazem mrože v říji. Oprostím-li se ale osobních antipatií, tak mi ve čtvrtém Přání smrti zůstane vcelku pohodové akční béčko s několika specialitami, z nichž nejvíc ční asi Kerseyho nezvratný osud, respektive osud jeho blízkých a pak povedená přestřelka na ropném poli, ta je díky skvělé kameře asi největší a zapamatovatelnou ozdobou filmu, nepočítám-li teda předtarantinovský osud negra, co plachtil čtyři patra.. Tři ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát od jednotky znova funguje aj dramatická línia. Zápletka trochu pripomína Pre hrsť dolárov. Bronson tak trochu z donútenia, ale vzhľadom na ďalšiu stratu v súkromí, s nadšením likviduje členov dvoch mafiánskych gangov a nakoniec ich poštve proti sebe. Nie je to zlé, ale mimo akcie trochu nuda. Poriadne grády film naberie až v posledných 15tich minútach, keď sa naplno odkryjú všetky karty. Príjemnou zmenou bolo, že tentoraz Bronsom nelikviduje len nejakých tupých pankáčov, ale o trochu schopnejších mafiánov. Ale až na toho finálneho mohli byť trochu schopnejší. Príliš dlho to Bronsonovi vychádzalo ako po masle. Ďalším plusom je konečne zmena v spôsobe smrti Bronsonovej rodinky. Konečne vymysleli niečo iné ako znásilnenie. Z budúcich hviezd sa tu tentoraz mihol mladý Trejo bez dlhých vlasov. Tento diel je jediným štandardným akčniakom. Jednak je tu dostatok akcie a jednak je to pojaté celkom normálne. Žiadne komické absurdnosti ako v trojke. Takže výsledkom je príjemný nadpriemerný akčniak s už tradične s osudným vyústením pre Bronsonovú famíliu. 6/10. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • V čase natáčania bol 66-ročný Bronson takmer dvakrát starší než jeho filmová priateľka Kay Lenz (34 rokov). (m.a.t.o.)
  • V snahe čo najviac ušetriť, scéna, kde Kersey (Bronson) ide do kina, aby sa stretol s Nathanom (John P. Ryan), bola v skutočnosti natočená v kine, ktoré patrilo produkčnej spoločnosti The Cannon Group. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama