Reklama

Reklama

VOD (1)

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (721)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gary Young .. Dirty Harry Brown. _ Drsná britská odpověď na americké Gran Torino a především poukázání na místní problémy příměstských gangů, terorizujících pro zábavu své okolí. Se slabším scénářem, který nemá žánrově povyšující perličku a výrazným tahem ke krvavé mstě, přesto se spoustou poloh - vsuvky sentimentální, (proti)policejní, akční, .. Technicky i vizuálně precizní režijní práce debutanta Daniel Barber s jednou úchvatnou kamerovou scénou a především vynikající herec Michael Caine (bez sporťáku v garáži). 75%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gary Young | Hudba: Martin Phipps, Ruth Barrett, Pete Tong, Paul Rogers | Produkcia: Matthew Vaughn, Kris Thykier, Matthew Brown, Keith Bell | Distribúcia: Lionsgate UK | Štúdio: Marv Partners, UK Film Council, HanWay Films, Prescience, Framestore Features | Rozpočet: 7,3 miliónov $ | Tržby: 10,309,370 $ || Effekt Man on fire, respektíve veľmi podobná štruktúra príbehovej linky, a charakterového vykreslenia a cez ňu aj osobnostný vývoj hlavného hrdinu od mierumilovníka až k neľútostnému zabijáckemu mágovi. Michael Caine je jednoducho už tým najvybrúsenejším hereckým klenotom na trhu - nie nadarmo hraje opakovane v elitných záležitostiach z dielne Ch. Nolana... Podobne ako D. Washington v Muž v ohni, aj Caine tu zápasí s nedotiahnutou motivovanosťou stať sa vraždiacou mašinériou. Gary Young je síce dobrý scenárista, ale odvôvodňovať konanie postáv v takto závažných tématach je najtvrdším orieškom aj pre tých najskúsenejších - najčastejšie práve na tomto faktore zlihávajú aj inak potenciálom nabušené "širokospektrálne" letné kusy... Len preto nie za 4, inak lahoda. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

.. aneb jak se jeden starý chlápek solidně naštve a několikrát to napálí do otravných, znuděných výtržníků. Prostý příběh odehrávající se uprostřed anonymního panelákového sídliště kdesi v Londýně, kde nikdo neřeší, co se děje o patro výš a kam policie raději moc nezajíždí. Do čištění ulic se po ztrátě manželky i kamaráda na šachové partie vrhne vysloužilý voják, který má co dělat, aby to celé udýchal, a který si jede podle svých pravidel. A to je možná to lákavé. Žádný čas na hrdinství, prostě odpoutat pozornost a prásk ho (výborná scéna z doupěte feťáků, kde si obstarává zbraň). Chladná vendeta je o to působivější díky hlavnímu hrdinovi. Každý druhý herec po něčem takovém v Caineově věku prahne, Oscarem dvakrát ověnčená britská legenda nabídky využila dokonale. Klobouk dolů. Tvůrci vděčné téma o mladistvých zparchantělých hovadech vymačkali na výbornou, jen velká škoda vyostřeného závěru. Ale mimochodem, výborná úvodní scéna!! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Michael Caine podává vynikající výkon v roli starce, jenž nehodlá pouze mlčky přihlížet násilí, které jej obklopuje. Jen nerad bych se dožil toho, že by to třeba v našem městě vypadalo podobně, jako tam, kde žije jím ztvárněná postava Harryho Browna. Film je to do jisté míry syrový, ale o to opravdověji vyznívá. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna na motorce je nejlépe nasnímaná scéna letošního roku, Caine je nekompromisní jako málokdo v poslední době a vůbec je to po sedmdesát minut na čistých pět hvězd. Jenže pak se to začne kazit a finále v hospodě to zazdí zcela. Zůstat to v "civilní rovině" penzista versus místní omladina před činžákem, tak bych byl ve výsledku mnohem spokojenější. PS: Srovnání s Gran Torinem je chtě nechtě nutné. Ač jde ve výsledku o úplně jiné žánry, tak přeci jen Eastwood pracoval a dost sázel na to, že od něj všichni očekávali právě to, čeho se jim dostane od Harry Browna. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Dýka, kterou ve filmu používal Harry Brown (Michael Caine), je Fairbairn-Sykes britských Commandos. (kwaicheng)
  • Noela Winterse si zahrál britský rapper a skladatel Ben Drew, známý pod pseudonymem Plan B. Často spolupracuje s duem Chase & Status, se kterým se podílel i na soundtracku k tomuto filmu. (bradl3y)
  • Jednu z postáv mala pôvodne stvárniť Katie Jarvis, kvôli tehotenstvu sa však vo filme neobjavila. (vander19)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama