Reklama

Reklama

Město zločinu

  • Hongkong Shin juku ji ken (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V devadesátých letech se čínský mechanik, přezdívaný Steelhead (Jackie Chan), ilegálně přistěhuje do Japonska, kde pátrá po své přítelkyni Xiu Xiu (Xu Jinglei). Spolu se svým přítelem Jie (Daniel Wu), kterého potká v části Tokya zvané Shinjuku, si najdou práci, aby si vydělali peníze. Jakmile Steelhead zjistí, že jeho přítelkyně je provdaná za vůdce japonské Yakuzy, kterým je Eguchi (Masaya Kato), rozhodne se, že v Japonsku zůstane, aby získal japonské občanství. Zároveň vezme práci jako Eguciho zabiják, ale rychle se stane mocným a zaplete se s Yakuzou tak moc, že už není cesty zpět. (Rockwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Silný příběh o nelegálních čínských přistěhovalcích, co se snaží nějak protlouct ve velkém Tokiu, kde nemají ani pořádnou práci a ani neumí moc dobře japonsky. Silné chvíle přináší každá z nešťastných náhod a rozhodnutí, co hlavní hrdiny jenom stahuje hlouběji do světa zločinu, až i ti nejčistější se díky drogám a moci změní v bezohledné a kruté a ti s těmi nejlepšími úmysly skončí jako zabijáci. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan tentokrát brnknul na vážnější notu a musím, že mi k němu role bez směšných ksichtíku a akrobatických opičáren celkem sedla. S filmem je to malinko horší - na začátku mě celkem upoutal příběh s čínskými přistěhovalci, ze kterého se bohužel v průběhu stává naivní a stokrát viděná asijská gangsterka (omg, proč jen tam dávali ty úplně zbytečné flashbacky na traktoristu Jackieho?!). ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dalsi z "vaznych" filmov Dereka Yee (aka Tung-Shin Yee) vykreslujuci vycleneny a vlastnymi pravidlami sa vacsinou riadiaci mikrosvet v sirsom a preludnenom urbannom prostredi. Tentokrat sa vsak Derek vydava mimo svoju domovinu (Hongkong) a miestami sa to zial podpisuje aj na celkovom vyzneni filmu. Famozny One Nite in Mongkok a z velkej casti aj Protégé boli vdaka vybornej znalosti prostredia kompaktne zovrete (tak v pribehu ako i v style) a zanrove konvencie vyuzuivali v prospech osobitej vypovedi (hlavne Mongkok, Protégé bol v tomo smere uz ciastocne uvolneny). Shinjuku Incident predstavuje vsak opacny pristup. Velmi zaujimava a nedavna historia migracie Cinanov do Japonska je podavana takmer vylucne zanrovo, ako mix socialnej dramy a akcneho thrilleru. Navyse Derek experimentuje aj so zmenami stylu a nalad v ramci jednoho filmu. Stylom oddelene sekvencie sami o sebe funguju velmi dobre (korunou je zaverecna cca 20 minutovka - dokonale vygradovana a natocena) ovsem v ich nadvaznosti to miestami drhne. Bez povsimnutia nemoze ostat ani politicky podtext, zdoraznujuci ze aj napriek moralnej ambivalencii hlavnych postav a nelichotivej situacii v mainland China na konci min. storocia, v sucasnosti je uz krajina z viacerych symptomov "vyliecena" a predstavuje znova miesto, ktore sa o svoje "deti" vie a chce postarat. 7-8/10 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// PLUS: vyprávění je rozsáhlé, nejedná se jen o obyčejnou zápletku, akce je odlišná, reálnější, Jackie Chan není neporazitelný, působí zranitelněji MÍNUS: první polovina slouží pro rozjezd druhé poloviny, závěr je trochu utnutý, nedořeklo se jak skončili některé postavy/// Shrnutí: Zvláštně natočený film, první polovina je tak na tři, druhá skoro na pět. Budování emocí a napětí je pozvolné, stejně jako zvraty. Téměř všechny postavy mají svůj vývoj, jen to jak skončí se dá na jednu stranu předpokládat, ale stejně už jsme byly svědky, že by to mohlo dopadnou i jinak. Líbil se mi charakter postavy, kterou hrál Jackie Chan. Akce je na velkém prostoru spíš méně, ale není špatná. Občas je fajn vidět něco odlišného./// Celkem 79%/// ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh měl navíc ve dvou dějových složkách a to ve střetech japonců a činských přistěhovalců a pak naprosto odbytá dějová linie Steelheada, vývoj jeho postavy, to byla hotová scénaristická tragedie. Byla by však chyba tenhle film odepsat, protože je to velmi kvalitně natočená gangsterka v níž dominuje zejména kamera (let kamenů do okna ). Určitě v pohodě odkoukatelný. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli zobrazení násilí se Tung-Shing Yee rozhodl neuvést film v Číně, která nemá systém přístupnosti. Uvažovalo se i o vystříhání násilných scén, aby film prošel přes čínské cenzory, ale to by dle režiséra filmu až příliš uškodilo. (Raztubyl)
  • Režisér Tung-Shing Yee plánoval film téměř deset let. Natáčení už mělo začít v květnu roku 2006, ale protože Jackie Chan zrovna natáčel film Křižovatka smrti 3, muselo být filmování odloženo až na listopad 2007. (Raztubyl)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach v tokijskom Shinjuku a tiež v Číne. (MikaelSVK)

Související novinky

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Reklama

Reklama