Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 1

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 555)

somnar 

všechny recenze uživatele

Tak daleko jako poprvé Iron Man nedoletěl, přesto předvedl to, co se tak nějak obecně čekalo. Ne uplně blbý popcorn, perfektní akci, nějaké to satirické rýpnutí a svěží nápad. Což ve světle nebetyčné sterility posledních blockbusterů nakonec vůbec není málo. Věčná škoda té občasné ztráty energie a tempa, pád na hubu někdy v polovině je skoro smrtelný. Ty tři a půl hvězdy dávám neviděné originální verzi, dabing to pohřbívá takřka dokonale (aneb slyšet diskuzi Rockwella a Rourka o ptáčcích a svíjet se v bolestech). Zatím 70% s potenciálem klesat. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Herec Robert Downey Jr mne už vytáčel svým arogantním chováním ve filmu Sherlock Holmes, ale utržená loď byla parádní a tak jsem mu to odpustil. Jelikož IRON MAN I se mi líbil, docela jsem se těšil na dvojku. Bohužel jsem byl velice zklamán. Prvních 50 minut jsme jen koukali na nafoukance, pupka světa.. Akce naprosto žádná, pak se objevil opičák Rourke a začal švihat svými elektrickými švihadly. Konečně 10 minutová akce. Pak zase nic, občas pokus o trapný humor. Z filmu jsem si vzal jediné poučení, nikdy nebrat drogy a mohutně nechlastat, abych nevypadal jako MONSTRUM "Mickey Rourke". ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Úspěšně jsem privatizoval světový mír. Co ještě chcete?" Do létajícího kusu plechu bylo málokdy při výrobě naválcováno tolik egoistického sarkasmu, jako do toho ze Stark Industries a to je dobře. Druhé poletování tryskami překypujícího týpka se mi totiž líbilo ještě o pár úderů bičem do formule víc, než seznamovací pokus a jako nenáročný konzument si dovolím vyjádřit spokojenost s duněním beden, využíváním všech barev světelného spektra i s úrovní ruského inženýrství. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sexy Robert Downey si podruhé oblékl kovové brnění coby Iron Man, pustil AC/DC a k tomu si přizval bouchače Mickeyho Rourka, který tu ještě vypadá zatraceně dobře, než se mu ještě víc povedlo z*urvit se plastikama. Whiplash mohla být perfektní postava, stejně jako Justin Hammer (sakra, měli jste Sama Rockwella!!:), jenže Iron Man 2 se nese více v duchu komedie. A to je také možná hlavní důvod, proč oba dva nejvýraznější charaktery budí spíše rozpaky a úsměv na rtech, než aby si člověk pomyslel, jak jsou drsní. Dramatických scén je zde sice také mnoho a fungují výborně, ale celkově je příběh namočen do humorné limonády:) Then again... už se tady začíná rozjíždět to monumentální MCU, máme tu Nicka Furyho, poznali jsme Natashu Romanoff a jsme opět rádi, že vidíme i agenta Coulsona:) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vše při starém. Dokud je Downey sám sebou (a nebo Starkem, chcete-li) je to většinou zábavné, jakmile nasadí hledí a dojde řada také na jinou než slovní akci, tak začíná nuda, rutina a... jedna nuda navrch. Příště by to chtělo podstatně více podobně "tokavých" komediálních scén v duchu té ve Starkově bývalé ředitelské kanceláři a mnohem méně akce. Nebo režiséra, který ji umí. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Poté, co Tony (Robert Downey Jr.) vystoupí se svou úvodní řečí na Expu, má vstup reportérka CNBC Chess Roberts (Olivia Munn). Olivia si původně měla zahrát postavu Rebecy, s níž měl mít Tony poměr. Tato dějová linka ale nakonec nebyla použita a režisér Jon Favreau nabídl herečce nové cameo. Ta chtěla, aby se jednalo o postavu, která se objevila v komiksech, což jí bylo také splněno. (Kubaaa97)
  • Nedlouho poté, co byla Scarlett Johansson odmítnuta pro roli Black Widow, si obarvila vlasy narudo. Chtěla ve svém životě nějakou změnu a zároveň nechtěla, aby se na ni pohlíželo jako na „tu blonďatou herečku“. Když se po nějaké době znovu potkala s režisérem Jonem Favreauem, tak si mylně myslel, že se tak obarvila pro roli Black Widow, kterou ji chtěl znovu nabídnout. Scarlett mu ovšem elegantně řekla, že šlo pouze o shodu náhod. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama