Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Robert Rath, životem poznamenaný samotář, má už dost zabíjení a chce začít nový život. Své zákazníky nezná, komunikuje s nimi pouze pomocí počítače. Než stačí splnit novou zakázku, předejde ho jiný zabiják. Představí se mu jako Miguel Bain. Zná Rathovu minulost i to, že kdysi zabil svého kolegu Nikolaje, aby dokázal, že je ve svém oboru nejlepší. Další objednávka, kterou Rath dostane, je smrt čtyř obchodníků a dívky jménem Electra, která jim má prodat důležitou disketu. V hotelu, kde má k transakci dojít, však čeká i Bain. Ten postřílí nejen agenty Interpolu, ale také obchodníky. Dívce se podaří uniknout, ne však na dlouho. Najde ji totiž nejen Rath, který dívce pomůže, ale také Bain, který se s ním zuřivě střetne v jejím bytě. Rath tuší, že má být Bainovou další obětí, a dokonce pochopí i to, že se ho ctižádostivý psychopat pokusí zabít stejným způsobem, jako on před lety zabil Nikolaje. Rozhodne se hrát s nájemným zabijákem složitou psychologickou válku nervů. Bain je nucen šest hodin trpět v tropickém vedru u téhož okna, odkud kdysi střílel Rath. Nakonec se však přece jen dočká. Rath vychází z banky a ocitá se na mušce Bainovy pušky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to má i dnes, ne že ne!! Dohodnou cenu přes počítač, záhy poznají tvář oběti. Pak už je to jen na jejich trpělivosti a jednom dobře mířeném výstřelu. Drsňáci řídící i na počítači píšící jednou rukou, používající tlumiče, odmítající chyby. Tahle zakázka měla být posledním balíčkem bankovek do penze. Jenže v cestě nečekaně stojí nelítostná a dravá mladá krev, která chce stárnoucího zabijáka vystřídat na postu toho nejlepšího v oboru. Navíc přijde nabídka, která se těžko odmítá. Cíl? Mladá zlodějka dat. Netriviální thriller má hned několik trumfů – zajímavé trio scénáristů (Andy Wachowski, Lana Wachowski, Brian Helgeland), které si nicméně závěrečný zvrat mohlo odpustit, ostříleného producenta (Joel Silver – Smrtonosná past, Matrix) a zkušenou režisérskou legendu (Richard Donner), k tomu přičtěme Slye, jehož beránčí image a melancholicky zadumané grimasy nijak zvlášť neruší, a pikantního hispánského protivníka s tváří skvostného Antonia Banderase. V mé sbírce mají Nájemní vrazi své místo a nějaká střihově a barvami přepálená současná jednohubka je jen tak nevytlačí!! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2020: A já furt u Expendables 3 proč ten Banderas tak šaškuje. A hele on to mě se Stallonem takhle už o čtvrtstoletí dřív. Krásný oldschoolový thriller a parádně přestřelenou akcí. Donner byl opravdu machr. ----- --------- No jo devadesátky nejsou osmdesátky ... Banderas vypadal v pětatřiceti starší než v padesáti ... Jiný postřeh (třeba ke kvalitě snímku :-D) fakt nemám, sorry. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Kvalitních filmů se Sylvesterem Stallonem moc není, ale tento patří k těm nejlepším a zároveň je z nich i poslední (i když, kdoví jak dopadne jeho návrat v podobě Rockyho Balboa v roce 2007). Slyovo "herectví" tady se sice nevymyká jeho průměru, ale naopak výborný Banderas a i solidní Julianne Moore to bohatě vynahrazují . Scénář bratří Wachowských sice není dokonalý a ukazuje že tato autorská dvojice si ve svých začátcích nebyla příliš jistá, ale není ani vyloženě průměrný a tvoří dobrý základ pro Donnerovu tradičně výbornou režii. A i když lepších akčních thrillerů bych našel jistě bezpočet, i tento stojí za vidění a dá vzpomenout na hvězdu, která zářila na celou jednu generaci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stallone klasicky jednotvárny, ale v roli nájomného vraha mi to neprekáža. Naopak Banderas tu predvádza herecký koncert a so svojou mimikou pracuje jak cirkusový virtuóz. Julianne Moore výrazná tým, že aj po 20 rokoch vyzerá zhruba rovnako, ak ju porovnáte s dneškom.To však nestačí na dokonalý snímok, pretože tento je taký priemerný. Dosť pretiahnutý čo sa týka času, dej viac akčný než so zápletkou a záver predvídateľný. Tri hviezdy teda dávam za herecké umenie, nie za film, ten bol horší.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezchybný psychologický thriller. Výborný výkon A. Banderase, skvělé hlášky ("mám rád hřbitovy, však jsem sem několik lidí poslal"), napětí, akce, úžasná hra nervů...jeden z nejlepších Stallonových filmů od dob Ramba a Rockyho. Chybičky: 1) Jedna z chyb, které jsem si všiml, je hned na začátku, při scéně na hřbitově, kdy má Stallone na ruce "sádru", pod níž drží pistoli...všimněte si, kolik vystřelí ran z jednoho zásobníku, když se snaží trefit Banderase. Dávno by musel přebít. 2) Když je Robert Rath v bance a Electra mu vypráví vtip, dobře si hned na počátku všímejte šálku kávy, co je na stolku před Stallonem. V prvním záběru má ouško směrem doleva (z našeho pohledu), hned v dalším doprava (resp. není pořádně vidět), přičemž v dalším záběru (když se Rath chystá napít), tak opět míří doleva a v následujícím znovu doprava (tentokrát zřetelně). ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy policisté převáží Miguela Baina (Antonio Banderas), který následně zlomí vaz policistovi za volantem, můžeme v následujících záběrech vidět, jak onen policista při nárazu do stojícího auta ožije a opětovně řídí. V dalším záběru se zdá být zase mrtvý a v dalším opět žije. (Lasmen)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama