Reklama

Reklama

Krotitel brouků

(festivalový název)
  • Česko Cvičitel brouků (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Nápad natočit hraný umělecký dokument o průkopníkovi animované tvorby Vladislavu Starevičovi zrál v hlavě Rasy Miškinytė devět let. Až teprve mezinárodní realizační tým dal tomuto jejímu snu křídla a diváci se tak mohou těšit na dílko, jež samo implementuje prvky animační tvorby ve spirále času. Ve filmu lze spatřit nejen ukázky ze samotných Starevičových děl, ale také v něm zaznívají zajímavé názory z úst filmových kritiků. Snímek již oblétl nemálo festivalů včetně našeho karlovarského. (AniFest) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu nezvládnutý pomník geniálnímu umělci. Jak správně píše xav: O Starewitchovi se zde nedozvíme skoro nic, neustále jsou hlavně omílány fráze o jeho jedinečnosti a nedoceněnosti. Zato dobrou třetinu "dokumentu" zabírají samoúčelná a řekl bych přímo trapná intermezza, jejichž hrdinou je kýčovitý, počítačově animovaný (tedy přímo antistarewitchovský) brouk a jeho banální příběh. Více pokory, méně podlézavosti! ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Starewitche jsem znal i předtím a dokument mi tak nabídl "jen" ukázky z jeho další tvorby a něco z jeho osobního života (méně už technik, jakými se při animaci zabýval). A to na 50 minut není až tak málo. (43. MFF KV - 8.7.08) ()

Reklama

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Věc která musí ovlivnit každého milovníka animovaného filmu. Ladislas Starewitch, dokonale neznámý génius, si zaslouží obdiv a pozornost všude ve světě jako málo kdo. Veškeré techniky si musel vyrobit a vymyslet sám, jelikož jednoduše v jeho době nic takového nebyl. A když pak uvidíte byť jen nepatrnou část některého jeho díla, budete žasnout a toužit po informaci; "jak to všechno ksakru udělal!" Celý dokument je pak líbivě pojat jako vyprávění příběhu jednoho broučka hledajícího jeho lásku. Mezitím se dovídáme kdo a co byl mistr Starewitch. Ke konci snad jen dodat větu, kterou odvětila žena která to celé dotáhla až do konce(bohužel jméno mi vypadlo)....tedy; SHAME ON THEM" jelikož rodina onoho mistra animace se od něj z nějakého důvodu distancuje. ()

xav 

všechny recenze uživatele

Naproste sklamani. Slyset v dokumentu stokrat dokola jak je skvely animator, a pri tom se nedozvedet vubec nic o animaci, me uz opravdu nebavilo. Dokonale byli jen ukazky tvorby a ten pruvodce "brouk", teda nic moc. Na to ze se jednalo o starou klasickou animaci a on byl vytvoren na pc LOL... Tenhle film byl muj favorit a nakonec me sklamal ze vsech filmu v kv nejvic, proto tak nizke hodnoceni ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

jediná chyba tohto milého a nápaditého dokumentu je to, že ten princíp (nemý sluha, kreslené kulisy), občas na niektorých miestach pôsobili rušivo (hlavne v momentoch, kedy tieto inscenované, štylizované scénky zasahovali do výpovedí - keď v pozadí sluha niečo prenášal, sťahoval, alebo podával respondentom); inak je to veľmi pekné, dokonca je zaujímavé, akú formu a spôsob rámcovania zvolili, že to má viacero rovín, dokonca je to spojenie dokumentu s hraným a animovaným filmom, portrét významnej osobnosti a zároveň exkurz do dejín kinematografie a animovaného bábkového filmu; ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama