Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

anais 

všechny recenze uživatele

Na přelomu 80. a 90. let byli Goonies jednou z prvních videokazet, které jsme si půjčili domů. Ohraná kazeta se stala branou do dětské fantazie. Dobrodružství, které čeká na každé dítě doslova za brankou. Piráti, poklad, technická udělátka, italská mafie... a tlupa malých amerických dětí, které jednoho odpoledne prožijí vysněný příběh každého kluka. S odstupem času jsou vidět technické nedokonalosti, a tak nějak se mi zdá, že se Donner pokusil naplnit spielbergovskou šablonu aniž by se mu to zcela podařilo. Pokud to člověk ale moc nezkoumá, Goonies jsou jednoznačně jedním z nejlepších osmdesátkových filmů držících se na hranici filmu pro děti a pro dospělé. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hravě vtahující dobrodružná jízda, která v mnoha aspektech připomíná legendární sérii “Indiana Jones”, avšak v dětském podání a s úžasnou atmosférou osmdesátých let. Snímek The Goonies režiséra Richarda Donnera stojí a padá na dětských hercích, kteří jsou zde všichni do jednoho výteční. Chemie mezi nimi dokonale funguje, nicméně z jejich neustálého překřikování Vám za chvíli půjde hlava kolem. Co se příběhu týče, tak ten je krásně přímočarý a Spielbergovsky kouzelný, což výsledný dojem o to více umocňuje. Ve finále tedy dostaneme vydařenou dobrodružnou podívanou, jejíž hravost si budu určitě několikrát do roka velmi rád připomínat. Skvělá práce! „Goonies never say die!” ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Dětský film, který je v 21. století už trochu mimo, ale kultovní status, kterého nabývá v zámoří je pochopitelný a zasloužený. Typický produkt 80. let a Marshallovské/Spielbergovské produkce je dnes zajímavý hlavně účastí Seana Astina a Joshe Brolina (kurňa ten klučina je přece ten drsňák z Tahle země není pro starý...), kteří jsou v dětských rolích ještě více neodolatelní než ve svých dospělích reinkarnacích. 50 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze se jedna o velmi dobry film pro uz trochu vetsi deti. Vyborna adventura, sympaticke detske postavy, dokonce i padousi maji jiskru v oku.-). Prislo mi to misty hodne vtipne. Vytecny je i cesky dabing, kde proste nechaji kluky rikat "vole". To uz je pro dnesni dobu sci-fi. Skoro stejne, jako tocit podobne filmy pro deti v dnesni komiksove a animovane dobe... ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Další z nepochopitelných kultů, ke kterému odkazují dodnes některé filmy a seriály. Minulo mě to podobně jako jiný USA kult, Breakfast Club, a pokud je to možné, vytáčelo mě to ještě víc. Neustálé ječení skupiny mladých nesympatických kluků a dementní trojice záporáků + "roztomile" debilní ušaté monstrum, k tomu připitomělá zápletka a rádoby mysteriózní prostředí, na konci umělé dojetí. To je to, co dostanete. To mnou zmíněné ječení je tam opravdu pořád. Fakt pořád. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • V jednom bodě filmu Sean Astin křičí v originálu "Holy Mackenzie!". Bratr Seana Astina se jmenuje Mackenzie Astin. (mi-ib)
  • Jeff Cohen přiznal, že ve scéně, kdy se jeho postava přiznává Fratelliovím, si musel vzpomenout na smrt své matky, aby se opravdu rozplakal. (Dlee)
  • Datův opasek má na sobě napsáno "007". Hudba z bondovek hraje i v momentě, kdy se Dato spouští na laně k Mickeymu domů. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama