Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak si taky přidám komentář, ač budu psát vše, co už tu padlo. Jednoznačně kult mého dětství, pouštěný snad milionkrát na jedné z prvních vhsek, co jsme měli doma..a ještě dnes u něj sedím přibitý v křesle. A hlášky z původního dabingu mi dodnes běží v uších (a pozor původní dabing obsahuje jména Cvalda (chunk), Tupoň (Sloth), Kecka apod. žádný jiný dabing nebrat! a titulky k verzím v originále taky za nic moc nestojí...) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones pro mladší a nepokročilé. Producent Steven Spielberg dodal know-how a vše podstatné si pohlídal...o šest let později zužitkoval zkušenosti nabité z Rošťáků v hodně podobném Hookovi... Ve své době to asi byl unikátní a pohlcující dětský dobrodružně laděný film, dnes už ale hodně zestárl a pokleslá estetika osmdesátek z něj trčí jako péra ze starého otomanu... PS: Pozor na barrandovský dabing, to je čiré zoufalství a zlo (tolik vulgarismů není ani v béčkových filmech pro dospělé)... ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hravě vtahující dobrodružná jízda, která v mnoha aspektech připomíná legendární sérii “Indiana Jones”, avšak v dětském podání a s úžasnou atmosférou osmdesátých let. Snímek The Goonies režiséra Richarda Donnera stojí a padá na dětských hercích, kteří jsou zde všichni do jednoho výteční. Chemie mezi nimi dokonale funguje, nicméně z jejich neustálého překřikování Vám za chvíli půjde hlava kolem. Co se příběhu týče, tak ten je krásně přímočarý a Spielbergovsky kouzelný, což výsledný dojem o to více umocňuje. Ve finále tedy dostaneme vydařenou dobrodružnou podívanou, jejíž hravost si budu určitě několikrát do roka velmi rád připomínat. Skvělá práce! „Goonies never say die!” ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Goonies ma v mojej mladosti z nejakého nepochopiteľného dôvodu minuli a pri doplnení tohto restu tým pádom chýbal nostalgický faktor. Pri čítaní krátkeho obsahu som si film predstavoval vizuálne zaujímavejší, pobehovanie po tuneloch s pascami a prenasledovanie zločincami znie lákavejšie  akým je výsledok. Každopádne cítiť, a nie je to vôbec zanedbadeľný poznatok, že pre mladé ročníky v osemdesiatkách to musel byť vrchol tvorby pre deti a mládež a pravidelné opakovačky tento pocit v nich iba utvrdzovali. Ako by som vnímal Nekonečný príbeh, ak by som ho prvýkrát videl dnes? Netuším. Ukričanosť mi neprekážala, mierne ale sklamalo finále na lodi a dovetok na pláži je na facku. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po uspechu Gremlins duo Spielberg/Columbus opat spojilo svoje sily a pod taktovkou Richarda Donnera vznikol tento kuzelny dobrodruzny rodinny film. Skvela atmosfera, vyborne humorne vsuvky (Feldmanovo prekladanie spanielciny je skratka nezabudnutelne) no na druhej strane mi vadila az prilisna ujacanost a schematickost celeho filmu. Mozno po opetovnom zhliadnuti zvysim hodnotenie. Rozhodne by som uvital podobne filmy aj v dnesnej dobe. 70% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Ve filmu bylo použito přes 900 000 galonů vody (necelých 3,5 milionů kubíků). (mi-ib)
  • Na fotce u novinového článku o Chesteru Copperpotovi je herec Keenan Wynn. (mi-ib)
  • Olejovitá tekutina, kterou Data použije na kládě přes vodu, byla vytvořena z glycerinu, vody a potravinářského barviva. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama