Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Alisa byla počata v moři, kde se její matka náhodně setkala s námořníkem. Vyrůstala pouze s maminkou a babičkou v domku na pobřeží. Po řadě různých zklamání se rozhodla uzavřít se do mlčení. Školní léta prožila ve zvláštní škole, kde v sobě odhalila schopnost předvídat budoucnost či plnit přání. V sedmnácti letech odešla do Moskvy a pokoušela se tam studovat. Jednoho večera skočila do řeky, aby zachránila tonoucího mladíka Sašu, který byl příliš stresován svými ambicemi obstát v dravém světě obchodu. Zamilovala se do něj, ale její cit zůstal bez odezvy. Nebo přece jen? Moderní variace na pohádku o „rusalce“ nebo „malé mořské víle“ patřila v Rusku k filmovým událostem loňského roku. Emocionálně pestrému kaleidoskopu obrazů ze života hlavní hrdinky dominuje výrazný soundtrack a nezaměnitelný projev Maši Šalajevové v titulní roli. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. června 2007 na filmovém festivalu Kinotavr v Soči, v Rusku. (ČSFD)
  • Kromě Moskvy natáčení probíhalo v Krasnodarském kraji, v oblasti Anapa u pobřeží Černého moře. (Namaste)
  • Režisérka filmu Anna Melikjan uvedla, že při výběru herce pro postavu Saši rozhodovala i herečka Marija Šalajeva, která označila Jevgenija Cyganova za muže svých snů. Poté vyšlo najevo, že Jevgenij má narozeniny ve stejný den jako Marija a producent Ruben Levonovič Dišdišjan, což oba viděli jako osudové znamení. (Namaste)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama