Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ralf je profesionální ostřelovač, François naopak hodlá skoncovat se životem sám. Osud je svede dohromady v hotelu v Nice a od té chvíle začne mela. V hlavních rolích francouzské komedie uvidíme Richarda Berryho a Patricka Timsita.  Když se setká nekompromisní nájemný zabiják s nesmělým ztroskotancem, který se snaží spáchat sebevraždu, může to na první pohled vypadat, jako snadná práce. Opak je však pravdou, protože Ralf Milan (Richard Berry) má zacíleno na někoho jiného a François Pignon (Patrick Timsit) mu jeho poslání zrovna neusnadňuje. Při neúspěšném pokusu o oběšení totiž François, jehož opustila žena, propadne stropem k zabijákovi, který se chystá zavraždit klíčového svědka v korupčním procesu. Mezi čtyřmi stěnami hotelového pokoje v Nice se tak rozehrává nejen zápas o splnění jedné náročné vražedné zakázky. O život půjde možná každému, kdo se ocitne v blízkosti této nesourodé dvojice. Režie francouzské komedie se ujal Francis Weber. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Fr 

všechny recenze uživatele

Obviněný je v ohrožení života a ochranu mu poskytuje policie..... Přísná bezpečnostní opatření a ten nejlepší zabiják hledající cestu k sejmutí nepohodlného svědka. Nic mu v tom nezabrání…… snad jen …. ukecanej (skoro) idiot, jehož keci nejsou moc vtipný, ale (bohužel) je jich hodně. Vyhrožuje sebevraždou, zabiják mu v tom tak nějak musí zabránit a všichni jsou vtipný stejně jako vlezlej hotelovej poslíček, takže skoro vůbec. Vše má (zřejmě) zachránit situační humor, jako že jsou 2 chlapi (z různých příčin) v posteli a několikrát je někdo přistihne. Jestli vás nepobaví tohle, tak už zbývá jen jakési podivné pitvoření pod vlivem léků…… prostě prdel neskutečná!!!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se osobně přesvědčit, že zlatá éra francouzských komedií je jinde. 2.) Mám neskutečně otravnýho kamaráda. 3.) Jsem výbornej kamarád a nikdo mi nerozumí. 4.) Přišli exekutoři a tenhle film je jediné co mi zbylo. PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Jeden je nájemný vrah čekající na oběť, druhý se chystá spáchat sebevraždu... co se stane když se tihle dva sejdou v jednom hotelu a mají pokoje vedle sebe? Takový námět by mohl slibovat parádní černou komedii, která se bohužel v tomto případě nekoná. Celkem slušný úvod a závěr, ale vše mezi tím je nic moc. Klidně by to mohla být divadelní hra. ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že mám moc rád tento typ komedii, již jsem jich pár viděl a Osina v zadku mi příjde jako méně povedená. Chybí tomu určitá ladnost, svěžest a nápaditost.. Veber tohle právě umí a proto mne překvapila absence těchto přívlastků. Snímek působí příliš levně a lascivně, fórky jsou až příliš prvoplánové, ikdyž na nich samozřejmě také stojí i komedie třeba s Piere Richardem.. ovšem ON je ta osoba, která i tohle dokáže uhrát a dát tomu ladnost.. Bohužel herci v Osině mě ničím neoslnili a ONI měli být tváří téhle srandy.... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie se prostě pohybují v úplně jiném levelu. Byl to příjemný a svěží humor. Tohle si budu pouštět, když bude venku dušičkově nevlídno. Vůbec mi nevadilo, že je tenhle příběh tolik převídatelný. Odpustila jsem mu to. Mám takové konfrontační komedie ráda. Netušila jsem, že je tohle remake a že to má divadelní předlohu. Jen jsem měla chvilkami zvláštní pocit, že už jsem to někde viděla. Podobných filmů je natočeno dost. Šla bych na to do divadla. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

V závěru kariéry už Veberovi docházel dech - Osina v zadku po vzoru Drž hubu! rezignuje na satiru a šlape cestou klasický crazy komedie, ovšem kvalit filmů, který režisér točil na přelomu tisíciletí (Blbec k večeři, Kondomedie a zmíněný Drž hubu!), zdaleka nedosahuje. Škoda, protože Berry a Aumont jsou ve svých rolích tradičně skvělí... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Film je remakem snímku Dotěrný chlap (1973), což byla adaptace divadelní hry napsané Francisem Veberem. Tato hra se od roku 2005 hrála v pařížském divadle Théâtre de la Porte Saint-Martin s Richardem Berrym a Patrickem Timsitem v hlavních rolích. Režisérské aktovky se zde ujal sám Francis Veber. Hra měla takový úspěch, že to Francise Vebera přimělo k natočení filmu. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama