Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní policejní drama, které nepostrádá propracované charaktery, hluboce postižené motivace postav, zručnou režii a výborné herecké výkony. Občas sice haprují přechody mezi jednotlivými příběhovými rovinami, leč celkově se jedná o hutnou, syrovou a bolestivě realistickou sondu do života nejen brooklynských policistů. Tematika střetu vyšších morální cílů a osobního zájmu v mikroperspektivě je zachycena vcelku fundovaně a nepodbízivě. Palec nahoru! 8/10! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Protagonistami sú traja členovia rôznych zložiek policajného zboru. Kde je hranica medzi zákonom a zločinom? Možno ju prekročiť jednoducho alebo ju prekročiť nedá? Policajti v New Yorku sú v tomto filme predstavení veľmi realisticky a film je strhujúcou drámou troch kamarátov, troch policajtov, troch príbehov. Životy policajtov sú zobrazené neobyčajným, drsným spôsobom, ktorý udrží diváka v napätí až do konca. Snímok vcelku vydarene nadväzuje na tradíciu obdobných temných policajných filmov, ktorých ťažiskom je viac či menej "objektívny" obraz policajnej práce v zložitých podmienkach. Chýbajú tu napríklad akčné automobilové naháňačky, zato je tu dosť prestreliek a veľa mŕtvych. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Policejních dramat je v posledních letech habaděj, ale Brooklyn's Finest tak nějak vybočují, ať už skvělými herci, tak hezkým a prolínajícím se příběhem. V tomhle filmu najdete všechny druhy policajtů, od nováčků, kterým osud nepřál, po vysloužilce nebo i policajta v utajení. Každá z postav má co do sebe a v celku je to hodně dobré. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dříve klipařsky nadaný režisér mnohdy jen kupil balast a jedno klišé za druhým. Ovšem v posledních letech mě Antoine Fuqua baví. Ovšem tady ještě tak úplně ne. První předlouhé desítky minut jsem v brooklynských ulicích docela protrpěl. Jenže ono se toho vlastně ani moc nezmění.. Hlemýždí tempo navíc nezachrání příliš jednoduché, ploché a v druhé polovině i těžko uvěřitelné povídání o trojici poldů, kteří nepředvádí žádný herecký koncert, natož aby byli součástí chytře propletené podívané. Jejich jednotlivé linie nenabízejí zápletku odlišnější od typických policejních témat a hlavně nenabízejí žádnou myšlenku, pointu, katarzi. Prostě jen bum a bác a nic. Ruce pryč.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fugua do svojej filmovej skladačky nazháňal skutočne 'hollywood's finest', škoda však, že on do tej spoločnosti najlepších nepatrí. Márne sa žánrovo snaží priblížiť svojmu najväčšiemu hitu spred ôsmych rokov. Dokonca ani prítomnosť jeho najväčšej hviezdy mu s týmto filmom nepodarila preraziť na úplné výslnie. Mne však aj tento nadštandard stačí k tomu, aby som konečne po dlhej dobe mohol oceniť dobrú gangsterskú krimi-drámu. Prvá polhodinka je naozaj pomalá, ale citeľne navodzuje atmosféru tak, že divák až s nechutnou nervozitou čaká, kedy nastane ten zlomový moment, keď do príbehu vstúpia momenty toho pravého napätia. No a po tomto momente už nemám čo vytknúť trojpríbehová línia do seba skvelo zapadne, a aj keď tá skladačka nie je premyslená tak detailne ako napríklad v Iñárrituových snímkoch, tak tu mi to tak vyhovovalo. 80%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)
  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama