Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (114)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Welcome to P.A. - Raney Shockne ,2. Fame - Naturi Naughton ,3. Big Things - Anjulie ,4. Ordinary People - Asher Book ,5. This Is My Life - Hopsin/Ak'sent/Tynisha Keli/Donte Winston ,6. Out Here On My Own - Naturi Naughton ,7. Street Hustlin' - Raney Shockne/Stella Moon ,8. You'll Find a Way - Santigold ,9. Can't Hide From Love - Naturi Naughton/Collins Pennie ,10. Black & Gold - Sam Sparro ,11. Back To Back - Collins Pennie/Ashleigh Haney ,12. I Put a Spell On You - Raney Shockne/Eddie Wakes ,13. Get on the Floor - Naturi Naughton/Collins Pennie ,14. Try - Asher Book ,15. You Took Advantage of Me - Megan Mullally ,16. Too Many Women - Rachael Sage ,17. Someone To Watch Over Me - Asher Book ,18. You Made Me Love You - Raney Shockne/Oren Waters ,19. Hold Your Dream - Naturi Naughton/Asher Book/Kay Panabaker , ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Rozdrcený meniskus a operace kolena mě připravily o sen, který jsem stejně neměl, a nebo možná měl, ale jenom úplně malinkatej, ale ani o ten pidisník se vám nepodařilo mě připravit vážení ineresálisti - aneb - ještě že jsem si o tomdle filmu nepřečetl nic, tak stejně jako tenkrát o Hříšňáku 2, a jen si je oba užil a oběma dal stejné hodnocení. Já jsem totiž buď fakt švihlej, a nebo fakt divnej, jedno z toho to musí být, protože přeci nebudete švihlí vy všichni a já budu osvětová reklama na zdravou müsl....to ne. Takže mě klidně zlomte druhou nohu, přineste na příjem Chocholouškovi, postavte před zpožděné Pendolíno (oni stejně zdražej elektriku, takže jezdit nebude), ale já budu trvat na tom, že tohle je fakt pěknej film!! A bašta! ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Stručné vysvětlení, proč postavy a drama v remaku nesahají původnímu filmu ani po puchýře po piškotech: Fame měla homosexualitu, chudobu, pochyby o vlastních schopnostech, bezdomovectví, negramotnost - remake se zmůže jen na nechápající rodiče, kteří se na promočním představení dojetím rozpláčou. Fame pracovala s vyhraněnými charakterovými typy, v remaku se jde cestou nejmenšího společného jmenovatele, aby se divák mohl ztotožnit s každou slizce líbivou postavou, což ovšem má za následek to, že postavy splývají do jedné šmouhy. Fame spoléhala na neotřelost a detaily, remake zase na stokrát omletý patos a klišé. Ve Fame byla volba následovat náročný sen vyvážena nelidskou dřinou, nejistou budoucností a ztrátou iluzí, v remaku nemusí nikdo obětovat vůbec nic, páč k dosažení hvězdného statusu stačí spoléhat na talent. A především, ve Fame šlo o umění, v remaku jde právě a jen o tu snadno nabytou slávu. Když se ovšem smířím s tím, že nejvyšší ambicí tanečníků je očividně být v doprovodu ke koncertům Justina Timberlakea, že laciný namachrovaný rap je synonymem pro moderní hudbu a že publikum původního filmu bylo vyměněno za děti obdivující HSM, pak se nejedná o sračku, na kterou by se při troše dobré vůle a zavřeném kuřím oku nedalo dívat. PS: ať si jsem za primitiva, ale cover titulní skladby v podání Naturi Naughton, ač obohacen o trendové melismatické vycpávky (hnusu tohohle vokalického blití se může vyrovnat snad jen jódlování a každá zpěvačka, která to dělá, by měla být umlácena kladivem), má o dost víc energie než originál od Irene Cary. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Hele, nejsi už nadraná ??" - "Já nevím !! Nikdy jsem se ještě neopila.. " ;) Přes ten zdánlivě odlehčený tón, převážně vyjádřený několika slušnými hláškami a vtípky, platí tenhle remake za nesmírně povrchní a zploštělý slepenec, který svým nulovým poselstvím svému předobrazu nesahá ani po prdel, když o nějaké dřině, problémech či hlubších emocích pouze mluví, aniž by je divákovi nabídl, ba co víc, dočkáte se jich vlastně pouze v textu obsahu, a tak už se jen celou stopáž nestačíte divit, jak vylhaná tahle lákačka z bookletu vlastně byla.. Tohle jednoduše žánrově až bizarně rozkročený scénárista Allison Burnett hrubě nezvládl, byť z jiného úhlu pohledu vlastně tenhle snímek obsahově dost koresponduje se silou době a cílovce poplatnému remaku i s názvem, když je dnes především právě teenagery ona sláva, jakkoliv ta vlastně odjakživa platila za něco velmi pomíjivého, chápána pouze jako pár minut videa či několik tisíc lajků.. A pokud pak taková sláva pro někoho znamená vlastně i životní cíl či jeho jedinou náplň, není zde moc o čem dále mluvit.. Nakonec však přes jeho naivitu, hloupost i vyprázdněnost Fame velmi příjemně odsejpá, i dík Ishamovu povedenému soundtracku, obsahuje dvě hodně silné pasáže a navíc se rozhodně také zdá, že z režiséra Kevina Tancharoena roste celkem slušný řemeslník.. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Alan Parker natočil před 30 lety film přetékající svěžestí, syrovostí a spontáností. Remake jsou jen slušné obrázky stejného scénáře s přeházenými charaktery. Roztěkaná kamera se snaží napodobit původní osobitý feeling (neúspěšně), hudební scény se pokoušejí přebít ty, co za 30 let nezestárly (neúspěšně) a mladí herci nás nutí prožívat jejich cestu za slávou (občas úspěšně, ale vcelku nic moc). Kevin nezvládá diktovat tempo, takže se občas dost nudíte a na rozdíl od Parkerova kousku, se tohodle filmu za 30 let nedočkáme ani na Primě ve všední den dopoledne:-( Mladí a talentovaní se vrhají na strmou cestu ke slávě, podruhé po 30 letech ve velmi vlažném provedení... 30% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Během scény v metru si Jenny (Kay Panabaker) sedá ke sloupu na kterém je jízdní řád. V dalším záběru z boku už sedí o sloup dál. (Domaneni)

Reklama

Reklama