Reklama

Reklama

TRON: LEGACY je 3D high-tech dobrodružství zasazené do digitálního světa, který je úplně odlišný od čehokoli, co jste již na velkém plátně viděli. Sama Flynna, 27letého rebela, pronásleduje záhadné zmizení jeho otce Kevina Flynna, muže, který byl kdysi známý jako největší světový tvůrce videoher. Když Sam objeví záhadný signál poslaný ze staré Flynnovy arkády – signál, který mohl být jenom od jeho otce – zjišťuje, že se ocitl v digitálním světě, kde byl Kevin uvězněn po 20 let. S pomocí nebojácné válečnice jménem Quorra, se otec a syn vydávají na cestu, která jim může přinést život nebo smrt, cestují po vizuálně fantastickém cyber vesmíru – vesmíru, který stvořil sám Kevin, a který se stává modernějším s vozidly, zbraněmi a krajinami, které si nikdy před tím nedokázal představit a nelítostným zloduchem, který se nezastaví před ničím, jen aby znemožnil jejich útěk. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (50)

  • Navzdory předpokladům nebyly při digitálním omlazování Jeffa Bridgese (Clu) jako podklady pro jeho tvář používány záběry z původního Trona (1982), nýbrž především ty z filmu Všemu navzdory (1984). (NIRO)
  • V severoamerických kinech film vydělal 172,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 400,1 mil. (NIRO)
  • Kevin Flynn (Jeff Bridges) zmiňuje, že jeden minicyklus má asi 8 hodin. Zuse (Michael Sheen) naopak zmiňuje, že Clu hledal Kevinův disk asi 1 000 cyklů. Pokud Clu hledá Kevinův disk přibližně 20 let od roku 1989, tak jeden cyklus má asi 175 hodin, což je o něco více než týden. Poté má jeden cyklus asi 22 minicyklů. (husnikadam)
  • Časopis Playboy se filmem nechal inspirovat k pořízení eroticky laděných fotografií s názvem "Game On! Playboy's Sexy Tribute to the Neon-Lit TRON Revival". Olivia Wilde (Quorra) s Beau Garrett (Gem) a světelné motorky připadaly redaktorům amerického Playboye natolik sexy, že vybrali modelky co nejpodobnější oběma herečkám (Irina Voronina, Sackya Porto) a pro focení použili repliky motorek z filmu. Namísto upnutých obleků mají modelky na svém těle malby provedené luminiscenčními barvami. Autorem fotografií je Jared Ryder. (papaguy)
  • Olivia Wilde (Quorra) jako jediná nemusela při natáčení nosit kontaktní čočky. (R´Hell)
  • Jedním ze sponzorů filmu byla Nokia. Veškeré aplikace, kterou jsou na počítačích k vidění, vytvořila právě tato společnost a její tehdejší vlajková loď Nokia N8 byla distribuována s nahranými trailery a úryvky z natáčení filmu coby prezentacemi přehrávání HD videa. (necisty)
  • Jméno postavy Gem (Beau Garrett) je odkazem na grafické rozhraní GEM, které běželo na Atari ST a bylo k dispozici také na IMB PC. (HellFire)
  • Kevin Flynn (Jeff Bridges) v jedné scéně položí na krb čtyřstěn a Clu ten samý čtyřstěn zvedne, když dorazí do Flynnova domu. Jde o přímý odkaz na Trona (1982), jelikož čtyřstěn zobrazuje bit, který pomohl oběma protagonistům. (HellFire)
  • Quorra (Olivia Wilde) se Samovi (Garrett Hedlund) svěří, že jen stěží porazí Kevina (Jeff Bridges) ve hře s bílými a černými kameny. Tato hra se jmenuje „Go“ a je známá tím, že ani počítačový software ji nedokáže zahrát na vyšší než amatérské úrovni. (HellFire)
  • Na dvěřích domu Sama Flynna (Garrett Hedlund) je vyryto slovo Dumont. Program zvaný Dumont se objevil v prvním dílu a měl podobu dr. Waltera Gibbse (Barnard Hughes), stvořitele ENCOMu. Současně se jedná o odkaz na Allena B. Dumonta, vynálezce prvního monitoru. (HellFire)
  • Motocyklová honička, která se objevila v prvním traileru, byla natočena pouze jako upoutávka a ve filmu se vůbec neobjeví. (korbitch22)
  • Stopáž 2D scén je pouze 20 minut. (M.B)
  • Budova Arkády, která se objevila už v původním filmu Tron (1982), je ve skutečnosti Hull Building v Culver City v Kalifornii. Když se v roce 2009 natáčel tento film, celá lokace a její okolí vypadaly velice odlišně. Tvůrci tak pečlivě vytvořili původní interiéry i část exteriérů ve Vancouveru a zbytek vyplnili pomocí CGI. (Caszidy)

Související novinky

Jeff Bridges míří zpět k Tronovi

Jeff Bridges míří zpět k Tronovi

03.05.2024

Jeff Bridges se vrací do barvitého digitálního světa počítačových obvodů. V chystaném snímku Tron: Ares od studia Walt Disney Pictures by totiž opět měl ztvárnit postavu tvůrce videoher Kevina Flynna… (více)

Nový Tron nabírá obsazení

Nový Tron nabírá obsazení

01.07.2023

Studio Disney už nějakou dobu pracuje na novém filmovém Tronovi, v němž si podle všeho zahrají hlavní role Jared Leto (Morbius) a Evan Peters (Monstrum). Snímek má také režiséra v podobě Joachima… (více)

Jared Leto naznačil, že třetí Tron se blíží

Jared Leto naznačil, že třetí Tron se blíží

24.03.2022

Obecně vzato se nevyplatí dávat PR řečem herců během promování jejich současných projektů jakoukoli váhu, poněvadž jak se v minulosti ukázalo, často nešlo o nic víc než o snahu zviditelnit sebe a… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama