Reklama

Reklama

VOD (1)

Biografické drama z produkce HBO inspirované stejnojmenným dokumentem z roku 1975 vypráví životní příběh „Velké Eddie“ a „Malé Eddie“ Bealeoých, blízkých příbuzných Jacqueliny Kennedyové. Dvojici podivínek hrají Jessica Langeová a Drew Barrymoreová.  Biografické drama z produkce HBO je inspirováno stejnojmenným stominutovým dokumentem bratří Mayslesových z roku 1975, který zblízka nahlédl do osudu matky a dcery Bealeových. Ženy, úzce spřízněné s bývalou první dámou Ameriky Jacqueline Kennedyovou (byly to její teta a sestřenice), se uzavřely do naprosté izolace a žily v rozpadajícím se domě o 28 místnostech v East Hampton. Po pětatřiceti letech se pozoruhodného námětu ujal scenárista a režisér Michael Sucsy a podrobně vylíčil osud dvou excentrických podivínek, jež k sobě váže až příliš úzké pouto. Říkaly si „Velká Eddie“ a „Malá Eddie“ a herecky je ztvárnily Jessica Langeová a Drew Barrymoreová. Ve vedlejších rolích uvidíme Jeanne Triplehornovou, Daniela Baldwina, Kena Howarda ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

femme fatale 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore a Jessica Lange podaly opravdu dechberoucí výkony...upřímně něco tak silného jsem nečekala. Připadalo mi, že všichni, kteří se na tomto filmu podíleli do něj vložili něco ze sebe i Jeanne Tripplehorn jako Jacqueline K. Onassis, i když je ve filmu jenom chvilku...Doufám jen, že si tento snímek najde cestu k více lidem, protože je opravdu o co stát. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

HBO natočila další malý, ale silný dramatický zážitek se skvělým obsazením. Začátek snímků byl utahaný a nudný, ale pak příběh nabral potřebné tempo. Film neuvěřitelně táhne skvělá Jessica Lange, která v roli matky byla skvělá. Neméně kvalitně zahrála Drew Barrymore, kterou jako herečku moc neuznávám, ale zde zahrála dobře. Připadalo mi že tahle role byla napsána přímo Drew na tělo. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film pod sluncem - jak obecně životopisné filmy nesnáším, tak u tohoto jsem obzvlášť nechápal, proč vůbec vzniknul - koho zajímá život nějakých bláznivých ženských? - kdyby nebyly příbuzné Jackie, neštěkl by po nich pes - btw. za sebe nemám problém i napsat, koho zajímá nějaká Jackie? - tuhle posedlost slavnejma lidma odjakživa nechápu, je mi protivná, a je to jeden z hlavních zdrojů mé averze k životopisným snímkům, protože nestojím o to nahlížet někomu do soukromí a nezajímá mě osobní život lidí, které osobně neznám a nemám k nim žádný vztah. Grey Gardens mě navíc unavoval svým do očí bijícím nízkorozpočtovým lookem a nudným dějem, a k postavě matky jsem cítil strašnou averzi - nechápal jsem, proč ten barák nemohla prostě prodat, a proč ho nechala tak zpustnout, a vlastně ani proč zkazila život svojí dceři. Svým způsobem mě tam bavila jen ta retrospektivní linka, ve které byla Drew Barrymore neuvěřitelně oslňující a nádherná jak v žádné jiné roli z těch, ve kterých jsem ji kdy viděl. Jinak za mě dojem zcela promarněného času - tahle ušmudlaná televizní produkce by uspala i mrtvýho. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Smutné, dámské, životní, věznící, biografické, elegantní, kočičí, zapáchající, špinavé. Zvláštní příběh matky a dcery, které společně touží po snech, žijí s úsměvem na rtech a zpívají a tančí. Herecké výkony skvělé, příjemné a správně "vyšinuté". Film pro ty, kterým nebude vadit lehce dramatický tón. ..kočky mám ráda, ale tohle byla síla.. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a nelichotivé role hlavních protagonistek, kterých se obě herečky zhostily bravurně (zejména Drew umí překvapit). Téma děsivé (jak hrůzně někdy mohou matky selhat, když brání dětem v separaci, jaké zajetí mohou představovat různé duševní poruchy, které bublají pod povrchem, pod fasádou plnou třpytek a lákadel), ztvárněné s neobyčejnou nonšalancí. A taky téma zajímavé, o kterém jsem nic nevěděla (příbuzné Jacqueline Kennedy). Nadprůměrný "TV film." ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • V dokumentu z roku 1975 se David Maysles zeptal malé Edie, kdo by měl hrát její matku, pokud by se o nich natočil film. Ona zmínila Ethel Barrymore, což je prateta Drew Barrymore, která zemřela již v roce 1959. (..Lucas..)
  • Drew Barrymore prohlásila v mnoha rozhovorech, že se snažila být co nejblíže své postavě a během natáčení trávila spoustu času sama odříznuta od okolního světa a přátel. (..Lucas..)
  • Drew Barrymore mala počas natáčania alergickú reakciu na koži na tvári, nakoľko bola nútená nosiť veľa mejkapu. (chesterko)

Reklama

Reklama