Reklama

Reklama

Temnota dětské duše

  • Velká Británie In a Dark Place
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie / Lucembursko, 2006, 95 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Není temnějšího místa než je dětská duše...
Anna má novou práci. Bude se starat o dvě malé děti v odlehlém domě, obklopeném nádhernými lesy. Obě děti, Miles a Flora jsou sladké a okouzlující. Tato idyla se ale vytrácí, jakmile Anna zjišťuje znepokojivé skutečnosti. Její předchůdci zemřeli za záhadných okolností. Navíc v záblescích vidí různé postavy. Jsou to bývalé chůvy, které jsou nyní mrtvé. Tyto postavy mají vražedné úmysly a Anna pochopí, že životy a duše obou dětí jsou v ohrožení. Anna se proto musí pustit do boje s temnými silami, aby očistila duše obou dětí. Temnota dětské duše je vynikající duchařský horror, plný napětí a ponuré atmosféry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film z Lucemburské produkce je prvotinou režiséra Rotunda, který se jinak především živí jako producent. Film má docela solidní, i když ne příliš originální scénář, který stojí na pevných základ duchařiny, jež patří mezi velice oblíbené náměty. Máme možnost vidět střídání reality s představami či sny hlavní hrdinky, ve kterých se tyto scény střídají v barevném a černobílém provedení, což má za výsledek velice pěkné schéma, které dokáže diváky zaujmout. Snímek samotný nám nabídl hned několik variant o co v něm vlastně šlo. Bohužel perfektně rozjetý začátek a solidní střed se ke konci všechno jaksi zvrtlo. Tedy alespoň mě připadlo, že autorům došla inspirace, do všeho se jaksi zamotali a obrovský finiš se nekonal. Spíše v mé hlavě zůstalo několik nezodpovězených otázek, na které se bohužel už nedozvím odpověď. Slabší 3* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Látka ( román ), ktorý bol toľko krát spracovaný a zadaptovaný, že si kľudne môže podať ruku s nejakým tým Shelleyinym alebo Stokerovým bestsellerom. Tentokrát sa Turn Of The Screw pozrel do súčasnosti, čo z môjho pohľadu je trošku na škodu ( predsa len gothic horory mávajú lepšiu atmosféru ), ale iný prístup k príbehu ( myslím tým režijné myšlienkové pochody ) robí z filmu občas aj pekne strašidelné dielo. Tak teda, ako pre koho. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn horor, který se ale dle mého nakonec snaží zamotat divákovi hlavu tak moc, že z toho nakonec nemůže vylézt něco, co ho oslní. Co asi budeme povídat, já jsem spíše dějový typ, což mi zrovna u tohohle filmu trochu chybělo. Jako kdybych byl o něco ochuzen, což je pocit, který se s finále může snadno dostavit u každého. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Dá se říci, že film byl pro mne zklamáním. Z počátku je atmosféra celkem ponurá a člověk neví co čekat. Bohužel od půlky filmu film dosti klesá. Jediné v čem mě film potěšil bylo, že jsem odhadl sexuální orientaci hrdinů a závěr, který jsem také poměrně brzo odhadnul. Jde o průměrnější thriller o jedné zblázněné vychovatelce. Onu scénu s housličkami jsem nepochopil, proč hrála tak vážná hudba? Největší sklamání mi přinesl samotný český název, který diváka uvadí na scestí. U tohoto filmu je to extrémně znát, protože se podívejte na jméno v originále - In a Dark Place - nic o dětech. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Román Henryho Jamese Turn of the screw (Utažení šroubu) se dočkal již mnohých filmových reinkarnací (také vyšel v roce 1898). Poprvé byl námět použit v roce 1959 ve stejnomenném televizním snímku Johna Frankenheimera s Ingrid Bergmanovou v jedné z hlavních rolí, člověk ale spíš narazí na o dva roky starší NEVIŇÁTKA (The Innocents) s Deborah Kerrovou. Tímto (určitě dočasně) posledním pokusem o vytěžení úspěšné látky naráží ale tvůrčí tým hned v prvopočátku, protože svou levnou podobou odrazuje už na ten příslovečný první pohled, i když zvolené prostředí se k podobně komornímu psycho dramatu dokonale hodí. Scénář patří také k těm slabším. Nedokáže využít tajemno ani naléhavost příběhu, a když se ke všemu přidají průměrné herecké výkony počtem nevelkého obsazení, nevypadá to na bůhvíjaký výsledek. Přesto, Leelee Sobieski se několikrát objeví v župánku, který ji dělá velmi pěkný výstřih a leč se potvrzuje příslib bez naplnění, body tím okatě nahání (jinak ale jindy křehká dívčina působí ve filmu nečekaně mužatkovsky). Navíc já osobně nebyl s dějovými zvraty dopředu obeznámen, takže nakonec musím dalších pár bodů přiznat za protiproudé a střízlivé uzavření, i když je to opravdu s přivřeným okem. I tak docela solidní výsledek pro titul ze stáje DVD Edice (na disku jsem jen nenašel uvedenou CZ titulkovou stopu), kde člověk čeká jen to nejhorší z nejhoršího. Hudba: Adam Pendse. 40% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama