Reklama

Reklama

Temnota dětské duše

  • Velká Británie In a Dark Place
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie / Lucembursko, 2006, 95 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Není temnějšího místa než je dětská duše...
Anna má novou práci. Bude se starat o dvě malé děti v odlehlém domě, obklopeném nádhernými lesy. Obě děti, Miles a Flora jsou sladké a okouzlující. Tato idyla se ale vytrácí, jakmile Anna zjišťuje znepokojivé skutečnosti. Její předchůdci zemřeli za záhadných okolností. Navíc v záblescích vidí různé postavy. Jsou to bývalé chůvy, které jsou nyní mrtvé. Tyto postavy mají vražedné úmysly a Anna pochopí, že životy a duše obou dětí jsou v ohrožení. Anna se proto musí pustit do boje s temnými silami, aby očistila duše obou dětí. Temnota dětské duše je vynikající duchařský horror, plný napětí a ponuré atmosféry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Daertelon odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film absolutně postrádá jakoukoliv kvalitu. Není žádný, skutečně žádný bod, který bych vyzdvihl alespoň jako "dobrý". V první části filmu se setkáváme s jakousi scénou, která není důležitá. Potom se dostaneme do situace, která je zbytečně urychlená a tak nahňácaná, že nedává smysl. Hned po ní přijde scéna, která je totálně zbytečná a potom ještě část, jež je nepochopitelná. A v tomhle schématu (stejně jako na dvou místech) se odehrává celý zbytek filmu. 95 minut mého života utracených pro sledování takové debility, že možná i díl a půl GoT by byla lepší alternativa pro mrhání časem. Tohle je vražda. Nudná, neúplná, špatně zahraná alternace na porno všeho druhu. Hlavní postava se neustále a s vervou prochází na plátně v županu, jehož výstřih zřejmě měl přilákat nejapné honibrky jakožto aspoň nějaký distribuční kanál. Po pohledu na přirození té podivné zlé ženské, jejíž jméno snad zaznělo jenom jednou, jsem rezignoval a na zbytek filmu se díval s ještě větší mírou nadsázky než na první část. Vlastně jsem zjistil, že ne tak úplně chápu pojem "horor". Pokud tohle byl horor, musím přehodnotit celý svůj život a svým dětem pouštět Princeznu ze mlejna až po dovršení 15 let. Spíš mi to připomínalo jakýsi studentský pokus o vtip, je v tom erotika (nevkusná, kýčovitá), je v tom humor (těžko se dá najít, ale přísahám, je tam!), je v tom pokus o herecký výkon (>pokus<)... jen ta děsivá část jaksi chybí. Nejhrůzostrašnější mi přišla chvíle, kdy na sebe ječely ty lesbičky. Heslovitě, chcete-li - nuda, špatné herectví, bez příběhu, bez pointy, bez nápadu. 10% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Román Henryho Jamese Turn of the screw (Utažení šroubu) se dočkal již mnohých filmových reinkarnací (také vyšel v roce 1898). Poprvé byl námět použit v roce 1959 ve stejnomenném televizním snímku Johna Frankenheimera s Ingrid Bergmanovou v jedné z hlavních rolí, člověk ale spíš narazí na o dva roky starší NEVIŇÁTKA (The Innocents) s Deborah Kerrovou. Tímto (určitě dočasně) posledním pokusem o vytěžení úspěšné látky naráží ale tvůrčí tým hned v prvopočátku, protože svou levnou podobou odrazuje už na ten příslovečný první pohled, i když zvolené prostředí se k podobně komornímu psycho dramatu dokonale hodí. Scénář patří také k těm slabším. Nedokáže využít tajemno ani naléhavost příběhu, a když se ke všemu přidají průměrné herecké výkony počtem nevelkého obsazení, nevypadá to na bůhvíjaký výsledek. Přesto, Leelee Sobieski se několikrát objeví v župánku, který ji dělá velmi pěkný výstřih a leč se potvrzuje příslib bez naplnění, body tím okatě nahání (jinak ale jindy křehká dívčina působí ve filmu nečekaně mužatkovsky). Navíc já osobně nebyl s dějovými zvraty dopředu obeznámen, takže nakonec musím dalších pár bodů přiznat za protiproudé a střízlivé uzavření, i když je to opravdu s přivřeným okem. I tak docela solidní výsledek pro titul ze stáje DVD Edice (na disku jsem jen nenašel uvedenou CZ titulkovou stopu), kde člověk čeká jen to nejhorší z nejhoršího. Hudba: Adam Pendse. 40% ()

Reklama

Durgas 

všechny recenze uživatele

twinpeaks vraví, že na druhý deň na neho prišlo akési "uvedomenie" a on zrazu s "waaaau" efektom pochopil ten divný priebeh filmu a ešte divnejší koniec. No... asi som tupec, ale na mňa žiadne uvedomenie neprišlo ani po dni, ani po týždni, ani po roku :) tak dám hviezdičku za film ako taký a ďalšiu za faaakt dosť dobrú Leelee... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Látka ( román ), ktorý bol toľko krát spracovaný a zadaptovaný, že si kľudne môže podať ruku s nejakým tým Shelleyinym alebo Stokerovým bestsellerom. Tentokrát sa Turn Of The Screw pozrel do súčasnosti, čo z môjho pohľadu je trošku na škodu ( predsa len gothic horory mávajú lepšiu atmosféru ), ale iný prístup k príbehu ( myslím tým režijné myšlienkové pochody ) robí z filmu občas aj pekne strašidelné dielo. Tak teda, ako pre koho. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se Anna. Jsem taková hloupá husička. Vyspím se skoro s každým na potkání (případné odměny v podobě pracovních míst neodmítám). Protože jsem byla zneužita. Neustále jsem ve vleku velmi nešťastných příhod (jež nejsou náhodné). Chci činit dobro. Nikdo mi nerozumí. Občas halucinuji. Tykám si se smrtí. Protože jsem byla zneužita. Musím nosit tvář Leelee Sobieski. Hlídat děti. Běhat zimním lesem. Skoro se utopit. Bojovat s duchy. Na ztráty nehledět. Tudíž jsem byla opět zneužita. 95 minut. Vleče se to. A mám předstírat, že jsem JEDINÁ. Dostaňte mě už konečně pryč! Bude to naše tajemství. P.S. In a Dark Place přece nemůže být míněno vážně... Nebo ano? Zn.: Neuvěřitelný guláš. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama