Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Co bych k tomu ... SG1 v čele s O´Neillem je prostě nenapodobitelná. Každý díl seriálu z devadesátého sedmého je svým způsobem jiný, ale i zároveň na sebe navazující. Má to mnohem větší šťávu a více zábavy než tahle Růžová zahrada po kanadsko - americku. Nudné, nezáživné, často utíkám od sledování k jiným činnostem a pokud vynechám díl, tak jsem v prdeli, bo nevím, kdo koho zajal, jak se tam a tam dostal. Téměř žádné cestování bránou, jen samé řešení, kdo z koho a proti komu. Možná přijde doba, kdy změním názor, ale ta zatím nenastala. Snad jsem viděla dostatečný počet dílů na to, abych si mohla dovolit hodnotit. 2,5* ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo super, pak se stále opakovaly ty samé situace až mě to přestalo bavit. Naštěstí jsem ale vydržel do druhé série, která byla oproti té první tak jiná a o tolik lepší, že mě šéfové od Syfy pořádně nas*ali (to ani nepočítám zrušenou skvělou Capricu!), když oznámili, že 3. řada nebude. Přitom se to začlo tak parádně rozjíždět... :( A ten poslední díl, to byla opravdu lahůdka vymyšlená tak dokonale, že to vypadá, že snad ještě někdy uzavření příběhu Destiny uvidíme. Tak snad za tři roky nashledanou SG. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po 20. díle pevné zakotvení na 2*. Tenhle seriál je tak jiný, až jde úplně mimo chutě obyčejného diváka. Tolik nesmyslů pohromadě jsem viděl naposledy při cestování časem v Heroes, ale tady to je vše pod uniformou US Army a to opravdu ne... Potenciál antické lodě s lidskou posádkou byl obrovský, ale způsob, jakým ho autoři přeměňují na lidské drama s pachutí břečky je smutný důkaz nemožnosti změnit vše, jak autoři chtěli. To nejzábavnější totiž na seriálu je to jediné, co zůstalo z původních seriálů Hvězdné brány. Kdyby tu nebyl vědátor Robert Carlyle se svou povahou, nedalo by se na to v podstatě vůbec dívat. S každým dílem klesající kvalitu nezachránil ani nejlepší dosavadní díl (číslo 8 s názvem Time). Není tu akce, není tu humor, není tu nadhled, není tu soupeř... Jedna velká scenáristická bublina, která pomalu plaská a opravdu to bolí... Škoda, Destiny měla na víc. PS: konec má super ozvučenou zpomalovačku, ale je o ničem... ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Nóóó, tak vám nevim. Po osmém díle nevím jestli jsem už oprávněna hodnotit, ale v současném stavu jsou to tři hvězdičky. Nic víc, nic míň. Nějak nevim co si o tom mám myslet. Považuji se za velkého fanouška SG, takže tohle mě docela zklamává. 1) Co tam sakra dělají ty příšerný emoce? Samý fňukání a srdceryvný scény prostě do StarGate nepatří! 2) Postavy celkem nesympatický, po osmém díle stále nemam favorita, žádná postava mi nepřijde výrazná, kromě ukřičeného Roberta Carlyla, jsou všechny tak nějak stejný. 3) Nastalé situace nijak nevysvětlují, ztrácím se v tom a nechápu co dělají a proč. Naopak, co se mi líbí je, že jsou stargejťáci zlidštěni, je zde ukázáno, že jsou taky lidé, kteří kouří, pokud nepijou kafe mají absťák a chtěji se sprchovat. A taky tam bylo, že jedna postava je na záchodě. Co si pamatuju, v celých deseti řadách SG 1 nebo pěti řadách SGA nikdy nebylo byť jen řečeno slovo záchod. Budu se na to dívat dál, možná jen ze slušnosti ke StarGate nebo taky proto, že se mi ze začátku SGA taky nelíbila._______Po devátém díle bych nejraději dala hvězdy dvě, ale pořád doufám! Devátý díl byl divný, příšerný, řekla bych až perverzní! ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

A je to zpátky tam kde to bylo, první díly byly takové dobré a po desátém dílu se s toho začala vyvíjet romantická scify sračka. Jako kdybych sledoval vesmírnou Esmeraldu. Celá posádka si leze po krku, režiséři si museli dát práci s hledáním nesympatických lidí, protože tady se to jimi jenom hemží.40% ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Fanoušci seriálu se kromě plnohodnotných epizod vysílaných v TV mohou seznamovat s "běžným" životem posádky lodi Destiny v krátkých "web epizodách" na domovských stránkách seriálu stargate.mgm.com. (Caszidy)
  • Hra, kterou hrál Eli v pilotním díle, se jmenuje Prometheus, což bylo jméno první lidské lodi třídy X-303. Level hry, který hrál Eli, se odehrává na Atlantisu - antickém městě ze seriálu Stargate: Atlantis. (Lindacp)
  • Poslední díl seriálu je bohužel zároveň i poslední díl celé série titulů Hvězdná brána. Stanice SyFy totiž odmítá sponzorovat jakékoliv možné pokračování titulu Stargate, stejně tak vedení MGM odmítá značku Stargate komukoliv prodat. (O´Neill)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama