Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

A je to tady. Dnes, 10.5.2011 22:10, pro mě skončilo nejlepších 14 let mého života. Fenomén Stargate, jenž jsem si myslel, že nikdy neskončí, je u konce. Velice mě mrzí, všeho špatného jak to se Stargate dopadlo - sešlo z 11. série SG-1 ještě v době, kdy se vysílala, sešlo z šesté série Atlantisu, sešlo ze všech plánovaných filmů, a nakonec sešlo i z pokračování Universe. Upřímně? Jsem z toho zničený. Ani ne tak z toho, že skončil Universe, jako z toho, že skončila Stargate, fénomen jenž mě provázel celý můj život, a byl mou součástí. Ale bohužel je to tak. Je konec...Já jsem však optimista, a věřím, že se Stargate jednou vrátí. Za rok, za pět nebo za deset. Vrátí. A do dé doby? Budu jednoduše sledovat Stargate SG-1, Stargate Atlantis, a samozřejmě i Stargate Universe pořád, a pořád. Je to část mého života, kterou nikdy neodsunu, a vždy ji budu mít v paměti. Neříkám sbohem - Stargate se totiž vrátí…A jaké vlastně SGU bylo? Jiné. Stargate Universe již nepatří mezi klasickou Stargate jakou známé, posunulo se jiným směrem. Je to lépe, nebo hůře? To záleží na chuti. Já osobně jsem k Universe neměl moc velké sympatie, stačilo to na pět hvězd, ale to zejména proto, že je to Stargate. Dal jsem tomu však znova šanci, a začal to sledovat opět znova. Dnes, 31.7.2011, jsem toto sledování dokončil, a zjistil jsem jedno – tato reprojekce kompletně změnila můj pohled na Universe. Začalo se mi totiž neskutečně líbit. Universe sice není klasické Stargate, vtipu je zde jen málo, a celkově je to mnohem více dramatické, je to zkrátka jiný seriál. Ale v tom v čem je jiný, je zároveň zatraceně dobrý. Joel Goeldsmith nám naservíroval geniálni hudbu, borci od vizuálních efektů předvádí něco, co jsme v seriálu dosud neviděli, a herci předvádí úžasné výkony. Leč se najde kritika i na stranu herců, je to jen díky tomu, že né všichni, kteří hodnotí, jsou nestranní. Potenciál seriálu byl obrovský, a tvůrci z něj postupem času vydolovali opravdu hodně. Universe má zkrátka opravdu hodně silných stránek jako spousty skvěle natočených momentů, úžasnou atmosféru, jež doprovází geniální hudba, perfektní efekty a v neposlední řadě skvělé herce. Celkově jsem s Universe naprosto spokojený, a hrdě jej zařazuji mezi TOP seriály, po boku svých předchůdců. Mrzí mě ale jedna věc – že ti, co si říkají fanoušci, nevydrželi změnu prostředí a stylu, a upustili od Universe již u druhé série. Je to věčná škoda, a my, skuteční fanoušci, můžeme jen doufat, že se jednou dočkáme nějakého pokračování. We'll see on the other side. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Robert Carlyle opět sere zlato jakožto Dr. Rush a já můžu konečně prohlásit, že jsem ho za poslední roky viděl ve více hereckých pózách než všechny rozmazlené hollywoodské podvraťáky, jež si penetrují tělní otvory zlatými plešouny, za celý život. Nový Stargate je dospělý, bravurně vypointovaný, neštítí se krve šplouchající všemi směry, charaktery mají šířku i hloubku a vizuál konečně pobral dostatek kapesného, aby si mohl dovolit nonšalantně rozhazovačný škleb. Každá postava mi přirostla k srdci lépe než krevní sraženina a po poslední epizodě se mě zmocnil mučivý žal a ještě mučivější výhled na budoucnost ve vězení zvaném planeta Země. Za snad jediný možný kaz by se v té naší hnidopišné galaxii mohl považovat pomalejší rozjezd druhé série a s tím spojených pár těžce neúderných a navýsost rozředěných epizod. Můj stupeň nerdovstí každopádně ještě nevykvasil do výšin Battlestaru Galactica, takže tímto dočasným restíkem omluvte svědivou skutečnost, že ono údajné nestydaté vykrádání nechám prozatím ležet pod pěti čistokrevnými hvězdami. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Jen málokdy se objeví seriál, na který se nedovedu dívat... Připadá mi to jako Divoký anděl posazen do vesmírné lodi Destiny... Něco tak naprosto nezáživného, nudného a s PŘÍŠERNOU (sorry za capslock) kamerou jsem už dlouho neviděl. Za hezký design Destiny: 20% ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Rád bych komentář začal slovy na úrovni, ale po posledních dílech a celém seriálu po mě zůstavají tak skvělé a fantastické emoce a vzpomínky, že se nemohu ubránit slovům: "TAK TO BYLO TEDA SAKRA HUSTY !!!". Nový směr SG si mě naprosto podmanil. A když říkám naprosto, myslím to doslova. Najednou se mi předchozí série SG zdají až směšné, šíleně schémovité bez jakékoliv myšlenky. Všechno, co tam chybělo, se zde nakumulovalo, jako kdyby to v těch scénáristech už pár let bylo, jen se to báli použít dříve. SG Universe nechybělo prostě nic. City, napětí, drama, vtip, vážnost. Já těm postavám žral všechno, tu beznaděj uvěznění, radost z maličkostí, strach z budoucnosti, a spoustu dalších malých drobností, které očekáváte, že budou lidé v podobné situaci prožívat. Tohle je prostě ta Stargate, jakou měla být již dávno. Stargate konečně došla k vyšší formě existence - takové malé velké povznesení. :) Nepochopím proto, proč byl seriál zrušen, a je to ale opravdu obrovská škoda, protože potenciál v něm byl a stále je ohromný. Já se jen budu modlit, aby se to tvůrcům v hlavě rozleželo a naservírovali nám, třeba po 3 letech, další série. Protože stargate není seriál. Stargate je kult. Uvidíme se na druhé straně. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dvě série, kde stále v podstatě vůbec o nic nešlo. Lidská dramata do sci-fi ze světa StarGate patří okrajově, ne na nich zakládat celý seriál. Absence nepřátel, spojenců nebo alespoň větší interakce se Zemí, nic. Seriálu chybí jakýkoliv náboj a poslední díl to vše akorát umocňuje "nečekanými" zvraty. Je škoda, že těchto 2x20 dílů možná na dlouhou dobu zabíjí jakékoliv znovuzrození světa Hvězdných bran. A za nějaký ten rok, kdo z cílové skupiny diváků 'štěkne' po nějakém StarGate...? ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Hra, kterou hrál Eli v pilotním díle, se jmenuje Prometheus, což bylo jméno první lidské lodi třídy X-303. Level hry, který hrál Eli, se odehrává na Atlantisu - antickém městě ze seriálu Stargate: Atlantis. (Lindacp)
  • Vysílání závěrečných epizod první řady bylo poznamenáno skandálem, jelikož ukrajinská televize porušila smlouvu, nedodržela vysílací plán a tamější diváci tak mohli vidět vyvrcholení seriálu podstatně dříve než zbytek světa. (Caszidy)
  • Hviezdná brána na lodi Destiny má 36 symbolov ako aj hviezdne brány z galaxii Pegasus ale hviezdne brány v Mliečnej sústave majú až 39 symbolov. (hemoglobin)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama