Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Jako tečka za hvězdnou branou by se mi více líbila archa, ale dobře, continuum je taky pěkný nášup a vlastně jsem rád za cokoliv, kde se točí brána ze sedmi symboly. Tolik očekávaný Jack si nezahrál tak jak jsem čekal, na druhou stranu tu zase máme pěknou flotilu goualdů, že by z toho pamětníkům i slza ukápla. Bohužel návraty v čase, alternativní budoucnost atd, to jsou už řádně provařená témata, nejinak je tomu i zde. Mé očekávání směřovalo k super konci, se kterým jsem doufal že si trochu vyhrají, bohužel zkončil dřív než začal, a tak abych parafrázoval Jacka při obřadu vyjmutí - "a to je vše?" Proto slabší 5, přecejenom je to Stargate :) ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Stargate Continuum uzavírá jedenáctiletou éru Stargate: SG-1. Jedná-li se o poslední přírůstek do tohoto fenoménu, tak by si zasloužil nápaditý a dobře gradovaný děj (jako u u nejlepších dílů SG univerza- Within Seprpents Grasp, In the Serpent´s Lair, Jolinar´s Memories, The Devil You Know, The Fifth Race, Exodus, Enemies, Meridian, Revelations, oba Redemptiony, obě Lost City, či Reckoncingy). Bohužel těmto dílům nesahá ani po kotníky. Nemůžeme prostě čekat ultimátní pecku, jakou by si tento fenomén zasloužil. Stargate Continuum je návratem, zpomínkou předchozích osmi sérií bojů s Goa´uldy, které pro mě byly pravá Stargate (nikoli dvě poslední s čistě fantasy záporáky). Proto nemůžeme čekat kdovíjak strhující finále (útok stovek mateřských lodí na Zemi ve mě nevyvolal žádné napětí ani adrenalin). Není tu ani žádný finální památný souboj, jakých známe z SG desítky. Co však potěší, je objevení starých známých postav (vedle Baala Goa´uldi Apophis, Nirrti, Camalus, Cronos, Yu, Ra, major Davis, prezident Hayes, generál Hammond- již zesnulý Don S. Davis a uvidíme i Tokry !) a převážně RDA, který na prostoru asi dvaceti minut hláškuje líp než zamlada. Musím zpomenout právě ty "malé" momenty jsou šibalským pomrknutím tvůrců na diváka (hláška seržanta Silera: "Pracuji zde již deset let a konečně mi přidělili parkovací místo na mé auto" neměla chybu). Potěšila skvělá Qetesh, kterou si vychutnáme v plné parádě. To platí i o charizmatickém Cliffu Simonovi v úloze Baala (stejně musím litovat, že SG-1 zde neměla záludnějšího protihráče, takový Anubis by více než stačil). Ano, hláškami a dobře napsanými dialogy je Continuum na vrcholu. Tento novž přírůstek má ovšem úžasnou hudbu Joela Goldsmithe, která zvedá hodnocení mírně nahoru (opět slyšíme téma Baala, Apophise...). I tempo je velice slušně rozběhnuté, celá ona první polovina dává tušit, že přijde něco velkolepého...Ovšem je to omyl. Navíc je dějová linka v druhé půli vykradena z dvoudílu Lost City a člověk si řekne: "cože"? I linie s časovkou je silně přitažena za vlasy a značně nelogická, zkoumá- li člověk děj podrobněji. Ovšem poslední záběr s fotkou mě přesvědčil o tom, že má to hraní s časem nevídané kouzlo. Vše vyvažuje všudypřítomný humor a nadsázka, bohužel ten závěr vyšumí zcela do ztracena (zajímalo by mě teď co bude s hostitelem Baala? Odhlédneme- li od televizní výpravy, máme tu božskou Goldsmithovu hudbu a velmi svižný děj plný hlášek. 90%. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Příběh byl dobrý a závěr se strojem času se mi líbil. Ale prostě jsem čekal víc Jacka O'Neilla (i když jeho dva štěky byly typický fórky ala stará Stargate) a pak se občas vytvořila hluchá místa (nový život v jiné dimenzi). Zase se musí nechat, že se tu našlo dost odkazů na zajímavé díly s Goauldy ze seriálu. 80 %. Uvidíme co předvede další filmek :o)...někdy příště:). ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Odhleďme od několika nelogičností tématiky cestování časem, kdy si člověk, když se trošku zamyslí, ihned může často klást: "ale takhle by to logicky být nemohlo...". Přejděme to, že tématiku cestování časem nemám zrovna nejraději - a že se v seriálu SG-1 několikrát už objevila, takže nejde ani v rámci série o nic originálního... Tenhle film má zcela jiné kvality. Mé srdce notně pookřálo, když jsem viděl celou tu partu zase pohromadě. A nemyslím tu jen starou známou SG jedničku, o O´Neilla, Hammonda a další. Mám na mysli i téměř kompletní partičku mých oblíbených Goa'uldích vládců - vidět opět pohromadě tato charismatická stvoření (Cronose, Apophise, Nirrti, Yu, a další), ačkoli většina z nich zde nedostala větší prostor, u mě vyvolalo příjemné nostalgické pocity. Nic proti novějším úhlavním nepřátelům Oriům - ale Goa'uldi jsou prostě Goa'uldi. Namyšlení, velkopanští, nesnášenliví, jednoduše sví... Potěšil mě i návrat skvělého prezidenta v podání Williama Devana. Co se R.D. Andersona alias O´Neilla týče - mrzí mě, že zde nedostal více prostoru, protože jeho postava si to vskutku zaslouží. Cam je taky fajn, ale kdyby jeho linii v příběhu ztvárnil O´Neill, bylo by to možná lepší... Ač s mírnými obavami, protože jak už jsem předeslal, časové hrátky a s nimi spojité nelogičnosti, usmrcování hrdinů, aby se vrácením do minulosti opět oživili v alternativní časové linii atd. zkrátka nemám v lásce - i přes to všechno je příběh tohoto filmu kvalitní a ve spojení se starými (mladými?) známými herci a prostředím jsem se prostě od začátku až do konce velice bavil. Výprava, kamera a efekty ve srovnání s TV epizodami doznaly také větší monumentálnosti a tak scény v Antarktidě či bojové akce ve vzduchu zde vypadají skutečně velkolepě. Dialogy jsou, jak je u tohoto seriálu standardem, kvalitní a vtipné. Objeví se tu spousta zajímavých nápadů. Příběh není předvídatelný (většinou), uskuteční se zde i nějaké překvapivé dějové zvraty, a hudba? Také výborná. Až mi na konci bylo líto, že tohle je konec. A nebo ne? Třetí SG film na obzoru? Kéž by! ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanoušek Hvězdné brány. Sice jsem viděl původní film, pár dílů seriálu, z nichž některé byly dobré a některé průměrné, přesto se však Stargate nikdy nestala mojí srdcovkou, jako například původní Star trek, Star wars nebo nejnověji Doctor Who. Což je celkem škoda, protože, kdybych měl k postavám bližší vztah, asi bych si tenhle film užil více. I když camea R.D.Andersona, Dona Davise či Beau Bridgese mají hodně do sebe. Přesto je tenhle film nadprůměrné sci-fi s pár dobrými nápady a jak už píšu někde jinde a jindy, miluju zápletky s cestováním časem, tvorbou paralelních vesmírů a změn historie. A toho jsem si tu užil celkem dost včetně i odbočení do jiných filmových žánrů. SPOILER! Jen jsem očekával trošku jinou pointu...v okamžiku, kdy Mitchell uvidí fotku svého dědy, doufal jsem, že to on se jím v závěru stane ;-) takhle zůstává nevysvětleno, jak těch 10 let žil v minulosti a jak se dostal na Achilla? Přesto spokojenost. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Snímek vznikal za vydatné podpory amerického letectva (pro natáčení zapůjčili letouny F-15) a námořnictva. (3DD!3)
  • Snímek si vysloužil zápis do „Guinnesovi knihy rekordů“ jako nejseverněji natáčený snímek. (Terva)
  • Producent a scenárista všech tří seriálů, Brad Wright, se ve filmu objeví jako pilot F15. (Guilemot)

Reklama

Reklama