Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

necisty 

všechny recenze uživatele

Tady už se ovšem nedá ani mluvit o nějakém normálním ukončením natož tak o dobrém. Roberte C. Coopre, ty jsi se na to doslova vysral! Tobě tak vymáchat držku v červí díře. Tolik let jsme ti zasvětili a tohoto jsme se dočkali?! Nechápu jak lidi, kteří měli rádi původní bránu, mohli tohle ohodnotit kladně. Když se o něčem řekne, že budou poslední dva díly, tak do toho dám vše, aby jsme s radostí vzpomínali. Atlantida vznikla o několik roků dříve a už první díl dává posledním dvěma filmům SG-1 jednoznačně na prdel. Námět to možná mělo dobrý, ale nebudu prostě ve finále čekat hodinu na konečnou bitvu a pak zjistím, že tam ani vlastně žádná není. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Pěkný dodatek... StarGate, jak má být... Záběry na umírající hrdiny, konečně pořádná hodina apokalypsy "našeho", ne jiného světa. Jde vidět, že na toměli čas a nemuseli to jak díly chrlit za sebou. Což je fajn... Acha pravdy někdy v dubnu nebo kdy a Continuum teďka... Kdyby takhle série mohla pokračovat, má to několik výhod. Napětí fanoušků může být myslím po právu odměněné a není to ani scénaristický škvár... Tudíž, už z nostalgie a setrvačnosti za 5... ()

Reklama

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Stargate Continuum uzavírá jedenáctiletou éru Stargate: SG-1. Jedná-li se o poslední přírůstek do tohoto fenoménu, tak by si zasloužil nápaditý a dobře gradovaný děj (jako u u nejlepších dílů SG univerza- Within Seprpents Grasp, In the Serpent´s Lair, Jolinar´s Memories, The Devil You Know, The Fifth Race, Exodus, Enemies, Meridian, Revelations, oba Redemptiony, obě Lost City, či Reckoncingy). Bohužel těmto dílům nesahá ani po kotníky. Nemůžeme prostě čekat ultimátní pecku, jakou by si tento fenomén zasloužil. Stargate Continuum je návratem, zpomínkou předchozích osmi sérií bojů s Goa´uldy, které pro mě byly pravá Stargate (nikoli dvě poslední s čistě fantasy záporáky). Proto nemůžeme čekat kdovíjak strhující finále (útok stovek mateřských lodí na Zemi ve mě nevyvolal žádné napětí ani adrenalin). Není tu ani žádný finální památný souboj, jakých známe z SG desítky. Co však potěší, je objevení starých známých postav (vedle Baala Goa´uldi Apophis, Nirrti, Camalus, Cronos, Yu, Ra, major Davis, prezident Hayes, generál Hammond- již zesnulý Don S. Davis a uvidíme i Tokry !) a převážně RDA, který na prostoru asi dvaceti minut hláškuje líp než zamlada. Musím zpomenout právě ty "malé" momenty jsou šibalským pomrknutím tvůrců na diváka (hláška seržanta Silera: "Pracuji zde již deset let a konečně mi přidělili parkovací místo na mé auto" neměla chybu). Potěšila skvělá Qetesh, kterou si vychutnáme v plné parádě. To platí i o charizmatickém Cliffu Simonovi v úloze Baala (stejně musím litovat, že SG-1 zde neměla záludnějšího protihráče, takový Anubis by více než stačil). Ano, hláškami a dobře napsanými dialogy je Continuum na vrcholu. Tento novž přírůstek má ovšem úžasnou hudbu Joela Goldsmithe, která zvedá hodnocení mírně nahoru (opět slyšíme téma Baala, Apophise...). I tempo je velice slušně rozběhnuté, celá ona první polovina dává tušit, že přijde něco velkolepého...Ovšem je to omyl. Navíc je dějová linka v druhé půli vykradena z dvoudílu Lost City a člověk si řekne: "cože"? I linie s časovkou je silně přitažena za vlasy a značně nelogická, zkoumá- li člověk děj podrobněji. Ovšem poslední záběr s fotkou mě přesvědčil o tom, že má to hraní s časem nevídané kouzlo. Vše vyvažuje všudypřítomný humor a nadsázka, bohužel ten závěr vyšumí zcela do ztracena (zajímalo by mě teď co bude s hostitelem Baala? Odhlédneme- li od televizní výpravy, máme tu božskou Goldsmithovu hudbu a velmi svižný děj plný hlášek. 90%. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že je to i symbolické hodnocení, ale i tak by se Stargate: Continuum zařadila mezi ty nejlepší dvoudíly z celého seriálu. Plus má u mě závěrečný film v tom, že se zde objeví celá řada postav, které ke konci seriálu buď zmizely úplně, nebo se objevily jen jednou za čas (O'neill, Hammond (budiž Donovi země lehká), Cronus, Camulus, Nirrti, Yu a samozřejmě Apophis), mínusy jsou hlavně dva; podobná zápletka se objevila v seriálu již asi třikrát, jen zde je dotažena ještě trochu dál a pak samozřejmě neuvěřitelně brutální paradoxy, ale s tím se počítalo tak dlouho, že jsem filmu odpustil již rok předem. Hudba je o dost méně výrazná než v Ark of Truth, ale nevadí to. Hlavním důvodem, proč dávám plné hodnocení, kromě toho, že se jedná o ukončovák seriálu, ke kterému jsem asi nejvíce přilnul, je vedení příběhu. Divák se nemá absolutní šanci nudit, čas mi snad nikdy neutíkal rychleji, neustále je na co se dívat, akce střídá hlášku, která střída zase akci. Prostě je to StarGate jak má být, jen tentokrát se podíváme na o dost míst více v rámci jednoho příběhu než normálně a upozorňuji, že ani jedno z nich nejsou vancouverské lesy.... abych to ukončil, je čas udělat SG-1 pápá, zatím odešla se ctí, ale vsadil bych se na to, že v dohledné době několika let by mohl vzniknout další film a bude to už úplně jako Star Trek; souběžně se spin-offy budou nezávisle na nich vznikat další a další celovečeráky se starou partou...a já si říkám, proč ne! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

SG-1: finální finále - část definitivně poslední. U Archy Pravdy jsem vyjádřil naději, že časově cestovatelská Baalova labutí píseň bude lepší než rutinní zúčtování s Orii, což trochu komplikuje fakt, že obecně nemám tenhle druh dílů moc rád... s výjimkou epizody S4.16. Ale naděje nezemřela a naštěstí se naplnila! Continuum má v rámci seriálu dost neotřelou zápletku a scénář vůbec, dává hercům prostor, aby se svými postavami pracovali jinak, než jsme byli zvyklí, a hlavně má spád a grády. A generála Hammonda, budiž otcovskému sympaťákovi Donu S. Davisovi země lehká. A Jacka O'Neilla - bez něj by to přece ukončit nešlo;) Ve výsledku jsem tedy naprosto spokojen a ještě jednou děkuji SG-1 za deset let zábavného (a sem tam i napínavého a výjimečně i zajímavé otázky nastolujícího) putování vesmírem Hvězdné Brány. Navždy zůstane nejseriálovatějším seriálem mého dospívání, a upřímně doufám, že až něco pokoří její rekord v nepřetržitém natáčení sci-fi seriálu, bude to minimálně stejná událost jako tohle. 80%, stejně pevných jako pro celou SG-1. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení v Arktidě (natáčelo se i v tamních staničních laboratořích aplikované fyziky vybudovaných v roce 1943) byli součástí štábu i Richard Dean Anderson, Ben Browder a Amanda Tapping. (3DD!3)
  • Snímek vznikal za vydatné podpory amerického letectva (pro natáčení zapůjčili letouny F-15) a námořnictva. (3DD!3)
  • Producent a scenárista všech tří seriálů, Brad Wright, se ve filmu objeví jako pilot F15. (Guilemot)

Reklama

Reklama