Reklama

Reklama

Kick-Ass

Trailer 3

Svět potřebuje nové hrdiny! A proto přichází Kick-Ass se svými komplici!  Teenager Dave Lizewski (Aaron Johnson) nevyniká žádnými zvláštními schopnostmi. Jediné, co ho baví, jsou komiksy. Ty ho taky inspirují natolik, že se rozhodne stát se superhrdinou! Bohužel mu k tomu ale chybí to nejdůležitější - nadpřirozené schopnosti… To ho ale nemůže odradit a jako každý správný superhrdina si vybírá přezdívku, Kick-Ass. Dave ale není jediným superhrdinou v tomto prostoru. Nebojácné a dobře secvičené duo otce s dcerou Big Daddy (Nicolas Cage) a Hit Girl (Chloe Grace Moretz) také bojuje s kriminálními živly a postupně se jim i daří omezovat „království“ místního padoucha Franka D´Amica. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (2 437)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velká senzace skrz zelený oblek vyplouvá na akční stříbrné plátno. Je to jen můj pohled, ale viděl jsem tam různé filmové prvky jak už v prostředí, nebo kulis :) ******* V proskleném žlutém prostředí jako v MATRIXU, když se učil Neo Kung-fu, nebo na střechách přeskok přes baráky. ******* Velmi úzké uličky pro vyzkoušení všech schopností, jako SPIDER-MAN. ******* Boj Hit Girl s nožem a odsekávání lidských končetin s rychlopohybama jako v KILL-BILLU, nebo jako chytl Kick-Ass na konci do ruky katanu. ******* Vše doplněné originálním a hlavně dobře zrežírovaném scénáři. Matthew Vaughn vytvořil tuhle hutnou atmosféru a prostředí obrazu všech předchůdců, která mu sedla až na klín a KICK-ASS se stal komiksovým hitem. Ale nezakryl to úplně. Pro starší ročník sezonní záležitost, pro mladou generaci - film desetiletí. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych být Claudií Schiffer! Mít za manžela Matthew Vaughna, nechat ho skládat poctu mé kráse přímo na stříbrném plátně a navíc v tak nakopávajícím bijáku, že se tomu těžko věří. Nenechte se ošálit cool pubertálním pozlátkem. Kick-Ass je velmi vyspělým žánrovým crossoverem, odvážně pracujícím s comicsovými zákonitostmi - napadá je zezadu i je drze využívá. Navzdory všudypřítomné nadsázce se Kick-Ass může pochlubit chytlavě vystavěným příběhem, v němž se emoce daří vymámit i na úkor přepálených strašáků v legračních kostýmech, gradace funguje na výbornou a finále je přímo snové. Jenže není to jen akčňák na efekt, jatka s účelem pro účel, ale fantasticky jistě uchopená smršť, jejíž každé ťuknutí bokem (do hrdinských báchorek, YouTube, módních trendů a popkultury obecně) filmu přidává na trefnosti. Kick-Ass je Spider-Manem pro dekádu Facebooku a Klubem rváčů v kontextu kreslených povídaček. Lahůdka. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Neskutočne vizuálne našľapaná, správne heroická, nekompromisne drsná a pritom zábavná superhrdinská komiksová adaptácia, ktorá definítvne odhalila celému svetu talent Matthewa Vaughna. Pretože z tak ťažkej látky, bez výraznejších hereckých lákadiel a s ani nie tretinovými prostriedkami, ktoré majú k dispozícii iné komiksové hity, vvytvoriť tak komplexný film fungujúci po všetkých stránkach a neazostávajúci za nimi vyložene v ničom, to už chce riadku dávku umenia. Kvôli filmom ako Kick-Ass sa oplatí milovať tento žáner. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ilan Eshkeri, John Murphy a Henry Jackman: 1. Walk to Rasul's 2. Stand Up 3. Can't Go Back 4. There's a Pot Brewing 5. The Barber of Seville Overture 6. Omen 7. Bongo Song 8. (Banana Splits) Tra La La Song 9. Chi Mai Del Mio Provò Piacer Piu Dolce! (Act 2) Idomeneo 10. Starry Eyed ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, že McLovin zůstane navěky McLovinem a z Aarona Johnsona vyroste brzy nový Michael Cera. Jinak v podstatě to, co se čekalo - velmi zábavná, vtipná a barevná podívaná, které přesně vyplňuje šablonu moderního entertainmentu. Osobně mi šmakuje a moc. Neumím se ale zbavit pocitu, že to mohlo být ještě o velký kus chytřejší, stylizovanější a "přesahovější", přestože i tak je to chytré a stylizované až na půdu. Tak možné v tom druhém díle - ostatně ani Spider-Man nebyl napoprvé stoprocentní. 80-90%. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (63)

  • Ve scéně, kde se video s Nářezem (Aaron Taylor-Johnson) objeví na YouTube, se hned na začátku objeví odkazy na související videa, mezi nimiž je i to, v němž Taťulda (Nicolas Cage) likviduje mafiány ve skladu. To je ale událost, která ve filmu ještě nenastala. (Mr.Hudson)
  • V titulcích jsou uvedena jména D'Amicových (Mark Strong) gangsterů. Jmenují se Posh, Scary, Sporty, Ginger a Baby, což jsou přezdívky děvčat ze Spice Girls. (Kulmon)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama