Reklama

Reklama

Želví nindžové

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinný film o čtyřech želvách a jedné kryse, kteří v kanále přijdou do styku s neznámou chmeikálií a zmutují. Nepřirozeně rostou a zvyšuje se jim i inteligence. Krysa byla mazlíčkem japonského mistra bojových umění a v klícce se naučil nejrůznější pohyby, které želvy naučil. Sám si říkal Mistr Tříska a své "děti" pojmenoval Leonardo, Michelangelo, Donatello a Rafaelo. Želvyčky jsou hodné a svou znalostí bojových umění pomáhají lidem. Spřátelí se s žurnalistkou April a podivínským ochránce zákona Casey Jonesem, který používá jako zbraně sportovní pomůcky. Společně želvy způsobují nemalé problémy asijskému gangu, který vede tajemný Trháč a ten se rozhodně želvy odstranit. Když ovšem Trháč unese Mistra Třísku, naši nindžové to nenechají jen tak a rozhodnou se ho zachránit. (Sharlay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Já půjdu asi důrazně proti proudu, ale první hraná verze legendárních "želvounů" mi přišla naprosto monumentální. Od vykreslení prachem, potem i párou nasátých temných ulic New Yorku, přes (jen v tomto filmu) opravdu charizmatickou April a hlavně Caseyho Jonese až po mírně mystickou atmosféru prošpikovanou "uměním nindžů". Želvouni samotní na svou dobu mimořádně zdařilí, Trhač patřične démonický, potěší i minirole tehdy neznámého "ucha" Rockwella a korunu všemu nasazuje fakt povedený dabing (hlavně Rafaelo v podání Gustava Bubníka je ten správný klaďas-outsider). Jasně, nezastírám, že u mě pátou hvězdu zaručuje nesmazatelná nostalgie. Tohle se zkrátka povedlo, ať si říká kdo chce co chce. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Neodolal jsem, poté co poslední animák obnovil moji lásku k želvákům, a po letech jsem se podíval na film, který jsem jako malý tolik miloval. Z počátku jsem měl trochu obavy, že si tím možná zkazím dojem, který jsem si za ty roky přechoval. Ale to byl omyl. Bavil jsem se minimálně stejně jako před lety. Samozřejmě tomu pomohl příjemný pocit nostalgie, ale film obsahuje několik skvělých scén (Trhačův domov dětí a mládeže nemá chybu). Masky želváků jsou skvěle provedeny a možná je škoda, že se tvůrci nevydali touto cestou v posledním filmu, jen ten Tříska byl možná prašivej až moc. Choreografie bojových scén je také dobrá a správně nadnesená jako zbytek filmu. Velice dobrý dojem také udělala hudba, které podle mně správně podbarvuje jednotlivé scény a sama o sobě je dokáže udělat komickými. Škoda jen, že kamera nebyla vynalézavější a střih na lepší úrovni. Prostě si nemůžu pomoct, možná za to může cit k želvákům, protože je to opravdu moje dětství, ale já si ten film skvěle užil a mile rád se u něj zasmál. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Už keď som videl ako malý tento film v kine, tak ma sklamal kvôli všetkým tým zmenám v deji oproti kreslenému seriálu. Žiadny Krang, Splinter ako potkan, ktorý trochy vyrastie namiesto Splintera, ktorý zmutuje do potkana, Shredder ako šéf nejakých pankáčov, ktorý sa nezmestia do kože? A tak by som mohol pokračovať donekonečna. Aspoň som si zažil pocit aký majú čitatelia kníh, keď im sfilmujú ich milovanú knížku. Ale keď od toho odhliadnem, tak to je v pohode film pre mladších divákov, ktorý funguje aj po rokoch a tie zmeny ma už tak neiritujú. Potešilo ma, že mi neliezli na nervy želváci, ktorí tu nie sú tak trápne infantilní ako v najnovšej filmovej verzii. Sem tam sa vydarila aj nejaká tá bitka. Film evidentne príliš drahý nebol. Vidno, že to produkovali Číňania za pár drobných a tak sa tu nejaká budúca hviezda maximálne tak mihne (mladučký Sam Rockwell vau). DO úlohy April O'Neilovej mohli obsadiť nejakú krajšiu herečku. Našťastie má film slušné tempo a tak sa to dá v pohode vydržať. Tú tretiu hviezdičku z nostalgie proste musím dať. P.S: nikdy sa mi nepáčil preklad mien v CZ dabingu. Mali to nechať v originále ako v SK dabingu. 5/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když v telce běželi kreslení hrdinové Leonardo, Rafaelo, Michelangelo a Donatelo, byla to v mém dětství jedna z nejdůležitějších věcí. Tento film mě ve své době minul a dneska mě bohužel už nemá moc co nabídnout. Je to zbytečně moc tmavě natočené a Tříska vypadá skoro jako by vypadl z Carpenterovy Věci. 30% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Klasika z mého dětství,která neodmyslitelně patřila k začátkům 90tých let.Z nostalgie bych dal 5* ale nedávno sem se nato díval a musim uznat,že je to samozřejmě strašně pitomé.Pár príma hlášek a bojové scény,které vás baví opravdu když je vám mezi 5 až 10 lety.Nejlepší je Casey kterého hraje Elias Coates,ten hláškuje o sto 6.Potěší príma záporák trhač alias Oroku Saki.Vyloženě pro zarité fans želváků a menší děti.Z úcty a nostalgie 3 * Jinak 40%. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (8)

  • Věta z konce filmu "Check out East Warehause on Lairdman Island " v sobě skrývá více informací, než se zdá. Poukazuje na tvůrce želv Ninja Kevina Eastmana a Petra Lairda. (Džejkop)
  • Film celých 9 let držel snímek první příčku nejvýdělečnějších nezávislých filmů. Z vrcholu ho sesadil až horor Záhada Blair Witch (1999). (ledzepfan)
  • Ve scéně, kdy Raphael vyjde z kina, je v pozadí vidět plakát filmu Critters (1986). (Džejkop)

Reklama

Reklama