Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 2

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (989)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Takových herců a takového povyku... pro nic. Je to vlažné a je to ve všech směrech poměrně nejisté a "rádoby". Rádoby praštěné, rádoby coenovské, rádoby líznuté Akty X a možná i Apokalypsou... ale ve finále to nedokáže věci uchopit za pačesy s opravdovou vervou a udělat z toho všeho buď velkou srandu nebo prostě pořádný "popichovací" (neřku-li satirický) maraton. Ten jemný podtón tam je, ale zároveň jedno velké tušení, že to mohlo být mnohem životnější, našlapanější, konzistentnější a prostě mnohem chytřejší. Součet jednotlivých (dobře odehraných) scén je fajn, ale na dobrý film to jednoduše nestačí. Možná i proto, že pointa většiny scén se vešla už do traileru a ve filmu tyhle celky víceméně jenom prošumí. Zvěsti o filmu s nejdivnějším humorem roku jsou i tak pravdivé :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já taky zírám, že se mi moje hodnocení a komentář k tomuto filmu smazal. Ale co se dá dělat, čsfd občas nějaký ten text smázne. Problém je v systému nebo ve mně. Jinde být nemůže. Tenhle film je na tom taky tak nějak podobně. Tady ale bude problém spíš v systému, protože ten je fakt přitaženej za palici jako kráva. George Clooney hraje bombarďáka jako víno, humor ale přesahuje veškeré možnosti. Komedie je to výborná, občas ale spíš absurdní než vtipná a právě proto nemůžu dát plný počet. Na druhou stranu, podívejte se, kdo tam hraje....George W. Bush, posmrtná role Saddáma Husajna..no nechtěli byste to vidět? ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Já osobně jsem založením spíše " DOLŇÁK " než " HORŇÁK " :o), ale i já v tomto případě zíral a hlavně..... KRÁLOVSKY se bavil. Tohle myslím mluví za vše: Kdy Rusáci začali s tímto druhem výzkumu?...Zdá se, že se dozvěděli o našem pokusu o telepatické spojení s jednou z našich jaderných ponorek , zatímco byla pod ledovcem....O jakém pokusu?....Žádný neproběhl. Vypadá to, že šlo o kachnu ze strany Francouzů. Rusáci si myslí, že historka o tom, že je to francouzská kachna je jen báchorka.......Takže začali s paranormálním výzkumem, protože si mysleli, že to zkoumáme my- když vlastně nic nezkoumáme?..Ano, pane. Teď, když s tím začali, to musíme zkoumat taky pane :o) A ještě " z jiného soudku " - Co děláš?.....Rozháním mraky, udržuje mě to ve formě :o) Nevšední zážitek, vtipné a inteligentní ( víc než by se mohlo na první pohled zdát ) a v neposlední řadě parádně zahrané v čele s EXCELENTNÍM Georgem Clooneym coby JEDI bojovníkem, seržantem 1. třídy Lynem Cassadym, speciální síly ve výslužbě. Kdybych se před shlédnutím snímku nepodíval na jméno režiséra, téměř bych se vsadil, že bratři Coenové se rozhodli pro volné pokračování Burn after reading. V druhé polovině snímku sice trošičku dochází DECH, ale vše vynahrazuje úplný závěr na vojenské základně ( pod vlivem LSD ) a vrací to do nezapomenutelné roviny. 4* p.s. a co ty? Pomáhá mi chlast a poslouchání klasického rocku :o) BOSTON, jo ten mi pomáhá. No mně taky, na závěrečnou píseň More than a feeling http://www.youtube.com/watch?v=SSR6ZzjDZ94 " pařím " ještě teď při psaní tohoto komentáře :o) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já se z tohohle filmu zblázním. Úplně poprvé jsem mu dal tři hvězdy, protože mě v kině při jednotlivých scénách sice bavil, ale jako celek zkrátka nezapůsobil. Potom jsem si přečetl knižní předlohu, děsně jsem se na filmaře namíchnul, a hodnocení jsem o dvě hvězdy snížil. No a teď, světe a CSFD div se, jsem na Muže co zírají na kozy zíral znovu... A ono se mi to líbilo. Dokonce moc! Nevím, čím to je, vážně ne...__P.S. Rolfe Kent patří definitivně k mým nejoblíbenějším současným skladatelům. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Líbilo v jednotlivostech, ale celek je až příliš ujetý. Máme věřit více věcem, než jsme ochotni si připustit. Smrdí mi to alibismem pro to, že Heslov nedokázal z takového námětu a typově naprosto přesně zvolených herců vyždímat více než jenom přežvykující kozu, Georgův jiskřivý pohled a vysmátou polní základnu. Má to své momenty… a všechny je najdete v traileru. Škoda. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Lyn Cassady (George Clooney) vysvětluje Bobu Wiltonovi (Ewan McGregor), že jeho prací je být "válečníkem Jedi". Ewan McGregor hrál Jediho Obi-Wana Kenobiho v několika filmech série Star Wars. (c.tucker)

Reklama

Reklama