Reklama

Reklama

Fontána pro Zuzanu 3

  • Slovensko Fontána pre Zuzanu III (více)

Obsahy(1)

Další osudy Zuzany, tentokrát z horké Afriky, kam se vypravila, aby pomohla příteli od nechtěné svatby. Na dva předchozí snímky nyní volně navazuje i díl třetí, odehrávající se v exotickém prostředí Viktoriiných vodopádů. Sem přijíždí Zuzana se svým kamarádem původně jako alibi, proč si nemůže vzít nevěstu, jemu určenou již od dětství. Jak už to tak ovšem bývá, vzájemné vztahy se komplikují. Z odmítané nevěsty se totiž vyklube krásná modelka a Zuzana potkává sympatického novináře. Snímek samozřejmě provází výborná muzika, na níž se podíleli Vašo Patejdl, Jožo Ráž, Ján Baláž, Laco Lučenič a Ibrahim Maiga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (197)

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, kterého šílence napadlo natáčet nějaké třetí pokračování Zuzanina příběhu, ale musel to být opravdu kus idiota. Peníze, utracené za takovouto stupiditu měly být raději věnovány na dobročinné účely, protože to by byla alespoň smysluplná investice. Leda, že by někdo chtěl tímhle paskvilem proprat své "špinavé" prachy. Ale ani to není omluva pro vznik tohoto hrůzostrašného blábolu, který vrhá špatné světlo nejen na celou sérii, ale i na slovenský film jako celek, a navíc hanobí i samotné jméno Zuzana. ()

tatka odpad!

všechny recenze uživatele

12 rokov mi trvalo, kým som sa odhodlala pozrieť si Fontánu. Myslela som si, že zo špatného vínečka by za 12 rokov mohol byť aspoň dobrý vínny ocot. Nebol, len šťanky. Dušan Rapoš má pravdepodobne nejakú úchylku - v pravidelne sa opakujúcich cykloch ho niečo núti poškodiť čo najväčšie množstvo ľudských mozgov. Vybral si na to film, ten má široký rozptyl a jeho účinky sú trvalé - je toxický ešte aj po 12 rokoch. Hnus. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Treti pokracovani muzikalove komedie,kde uz druhy dil nestal za nic,tentokrat v Africe,coz je paradoxne jediny klad filmu.Herci ani moc hrat nemusi,i kdyz Eva Vejmelkova se snazi,divaci sleduji exteriery v Africe a poslouchaji vcelku prumerne songy.Ze to neni vlastne o nicem,nebo mozna na jednu bakalarskou povidku si uvedomi az na konci.Velmi slabe fontanovych 10% za Evu a za Afriku.Ctyrku beru jedine v Antarktide! ()

tomtomtoma odpad!

všechny recenze uživatele

Představa, že dostanu balík peněz na natočení jakéhosi filmového produktu bez sebemenší ambice, je pouhým snem a klamem. Ne ovšem pro Dušana Rapoše, pro něj je to zjevně zcela samozřejmé. Pokud budu chtít obdivovat krásu slavných Viktoriiných vodopádů, podívám se na nějaký dokument. A ten zbytek? Ten vypadl z dílny Danielle Steel z cyklu dívčích románů nevalné kvality a přeslazeného konce. Hlavní postava se proměňuje v hrdinku cválající na koni, která zachrání vše a každou možnou osobu. A i ta fontána je přítomna. A jaké plyne z filmu poučení? V Africe je každý šťastný, je tam nádherný a bezstarostný život. Je to kontinent nepřeberného množství příležitostí. A těch zvířátek všude kolem! Hlavní postavou je samozřejmě Zuzana (Eva Vejmělková), její trochu náhodný výlet do Zimbabwe a konečně získaný pocit společenské důležitosti. A kdo by to řekl? Jako šíp z čistého nebe přicválá úchvatná a ryzí podoba lásky. Navíc je úžasné, co všechno umí a co vše ze sebe dokáže vymáčknout. A zaslouženě se stává žijící a legendární hrdinkou bez bázně a hany. Mužským protějškem je novinář na netradičních místech Michael (Alessandro Coari). Je to opravdu bystrý, laskavý, chápavý, pohledný a na jinačí způsoby skvělý chlap, kterého ženy musí milovat a muži uznávat. Prostě a zkrátka princ z pohádky sestoupil do říše smrtelných lidí. Z dalších rolí: z blížící se svatby velmi nervózní Ibi alias Vápno (Ibrahim Maiga), v africké komunitě velmi uznávaný a vážený učitel sochařství Baba Leo (Marián Labuda st.), Ibova domluvená nastávající žena Nene (půvabná Marilyn Ngondo), Ibův otec a moudrý kmenový náčelník Maiga (Bismilla Mdaka), či zvídavé domorodé děti Tioutiou (Mosa Kaiser) a Bamule (Bliss Mjalaú. Jsem srozuměn s tím, že i pokleslá červená knihovna nalezne své příznivce. A pokud to Dušanovi lichotí, nelze mu nic vytknout. Je to neskutečná a málo vídaná syntéza nebezpečného kýče a brakového škváru! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bohové už zase šílí. Alespoň trochu zajímavý je fakt, že každý díl je žánrově úplně něco jiného. Po romantickém sídlištním dramatu a akčnější dvojce čistá rádobykomediální kýčoidní předvídatelná romantika v exotickém hávu. To si Rapoš s Vejmělkovou večer pustili Cestu do Ameriky a řekli si, že to zkusí obráceně. Kvalitativní sešup je neoodiskutovatlený. První a třetí Fontána se od sebe liší v těch nejkrajnějších bodech spektra. Nebe a dudy. Voda a oheň. Noc a den. Nic od sebe vzdálenějšího snad nemůže existovat. Tohle je z části reklama na (otřesného) Ibrahima Maigu z části propagační exotické video nějaké cestovky. Na druhou stranu jsem to ale po všech těch odpadech a komentářích čekal ještě mnohem horší. Není to nic zcela nekoukatelného. Dá se to přežít bez úhony. Jednu hvězdičku za tu Afriku a půlku za Evu, protože když zrovna nemluví, je pořád radost pohledět. 1.5* ()

Galerie (4)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie prebiehalo v lokalitách Bratislava, Viktóriine vodopády (a okolie) a Zimbabwe (dedina Tengenenge). (Raccoon.city)
  • Hoci sa o Fontáne pre Zuzanu 3 hovorí ako o najhoršom slovenskom filme histórie, do slovenských kín si ho prišlo pozrieť 112 353 divákov. (Raccoon.city)
  • Koproducenti filmu Vladimír Fruni a František Matik boli bývalý šéfovia nebankových subjektov BMG Invest a Horizont Slovakia. Subjekt Horizont Slovakia je zároveň uvedený ako jeden z výrobcov filmu. Jednalo sa o ľudí a spoločnosti, ktoré sa dopustili najväčšieho podvodu s nebankovkami v histórii Slovenska. Horizontu Slovakia a BMG Invest obžaloba vyčíslila škodu vyše 15 miliárd slovenských korún. Poškodených bolo 170-tisíc ľudí. Pre obidvoch koproducentov súd vyriekol trest 11,5 roka. Vladimír Fruni bol v roku 2002 chytený Interpolom v Chorvátsku a celkovo si odsedel 9 rokov, 4 mesiace a 26 dní. V roku 2011 ho podmienečne prepustili. V roku 2017 zomrel v Anglickom meste Burnley ako skladník vo veľkosklade. František Matik bol na úteku vyše 13 rokov až bol nakoniec chytený v Srbsku. Od roku 2016 sedí v najprísnejšej väznici na Slovensku v Leopoldove. V roku 2021 požiadal o podmienečné prepustenie, neúspešne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama