Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Molly 

všechny recenze uživatele

Filmu paradoxně škodí velká jména ve vedlejších rolích, protože dávají tušit, kdo asi přežije, čímž je divák ochuzen o nervydrásající okamžiky a chvíle napětí při čekání na rozsvícení žárovky tak nemají patřičný dopad. Přesto u mě hollywoodská verze v porovnání s francouzským originálem vítězí, a to především díky lepší vykreslenosti postav. 13 Tzameti bylo na můj vkus až příliš neosobní a rozvleklé. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Film bez akéhokoľvek napätia, atmosféry alebo súcitu s postavami. Je tu síce niekoľko zvučných mien v radách hercov, ale celé dianie okolo je neuveriteľne sterilné a predvídateľné. Ako tak zaujímavá je posledná 20 minútovka, keď sledujeme udalosti víťaza "ruskej rulety", tá už však nedokáže zachrániť film z priemerných vôd. Škoda, pretože film sa zaoberá silnou témou, z ktorej by sa dala vyťažiť výborná hra nervov! 2* ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Objeví se hodně hvězd, ale to bohužel filmu nepřidá na kráse. Neříkám že dopadl tragicky, ale Stathamova role mi k němu neseděla a představuji si ho v jiném žánru spíše.. Za to Rourke mi sedl do role daleko víc! I bez tak zajímavý snímek o ruské ruletě, ale bohužel bez špetky pořádného napětí a děje. O příběhu se nezmiňuje, protože ten byl předvídatelný od samého začátku... 5/10 = 55% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak pobuřující, že si Géla natočil remake vlastního filmu. Kapely taky remixují svoje songy v domnění, že je dovedou po letech sbírání zkušeností a zrání k dokonalosti nebo je jen předvedou v jiném kabátě. Stejně tak Géla. Nemyslím si, že chtěl předvést něco lepšího, než natočil před lety. Jen nám chtěl ukázat, co dovede s více dolary a se známými obličeji. A ty obličeje dělají hodně. Za zmínku stojí přinejmenším Ray Winstone. Mladík Sam Riley taky válí. Jde vidět, že bere svou práci vážně a snaží se hrát. To se cení. Film jako takový má jakési dvě roviny. Rovinu soutěžní a rovinu - co teď s těma prachama? Rovina soutěžní je vzatá tak nějak hopem a máte pocit, že to asi není stěžejní záležitost celého filmu, že asi ještě něco bude. A tím se přehoupnete do mnohem zajímavější a napínavější závěrečné části, kdy se rozjíždí strhující hra na kočku a myš. Škoda, že to je tak nějak nevyvážené, že vlastně nevím, kam film zařadit. S bídou za čtyři hvězdy, protože atmosféra soutěže vyšuměla kamsi hned od prvního okamžiku, přitom tam náznak strhující a nervydrásající podívané byl. Nikdo neřešil morální dilema soutěžení, které se tady tak trochu nabízelo, protože to má být thriller a ne jen akční. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to síce béčko ako sa hovorí - ako sviňa, ale obsadenie Jasona Stathama do jednej z hlavných úloh bol dobrý ťah. Prišlo mi to netradičné. Čo je u mňa veľké plus. Zaujímavo pojaté aj zaujímavo spracované. Ako už bolo povedané, určite sa na tom dalo viac zapracovať, ale priznám sa, že mi to celkom vyhovovalo. I keď chvíľami tam to napätie nebolo úplne cítiť. A hlavne bolo to o niečom inom, než čo som z výpočtu hercov čakal a myslím, že sa film vydaril. Ono je to taká zaujímavá hra ruskej rulety, i keď si nemyslím, že by to kvôli tým peniazom niekto hral dobrovoľne, ako Jason. Záver síce otvorený, ale vysvetlený. A tiež netradičný. Milujem nehappyendy. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)

Reklama

Reklama