Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu, který připomíná rané filmy Bressonovy a Wendersovy, je mladík Sebastien (hraje ho Georges Babluani). S vidinou, že si vydělá spoustu peněz, vstoupí do podivného světa za zavřenými dveřmi, který připomíná noční můru a kde se hraje ještě podivnější hra o život. „Často se mi vracejí vzpomínky z dětství,“ říká režisér. „Zafixované obrazy jsou jako paprsky světla protínající temnotu. Jsou vždy nejasně přítomné, ale když se pokouším znovu objevit jejich panenskou kvalitu, postrádám přitom pocit nevinnosti z dětství.“ Originální černobílý snímek ve stylu „film noir“ je pozoruhodnou výpovědí o lidech, jejich aroganci, zlobě i strachu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (89)

Matty 

všechny recenze uživatele

Magické číslo 13. Přináší štěstí, nebo smůlu? A není to nakonec stejně jedno? Nevěřím na náhodu, nevěřím, že máme moc ovlivnit, co se stane. Nanejvýš jak se to stane. Říkejte tomu třeba odevzdanost osudu. Někdy jde o nejpohodlnější, někdy o jedinou cestu životem. Delší úvod Ruské rulety srozumitelně ukazuje, proč se na ni člověk dobrovolně vydává. Nebýt pitomého českého názvu, nevíme, k čemu bezejmenný mladý muž od začátku směřuje, proč je kolem toho taková spousta tajností a podezřelých osob. Mohli bychom jenom tušit příchod něčeho velkého, něčeho osudového. Samotná hra už zvědavost tolik nepodněcuje. Její vývoj lze snadno odhadnout, takže postrádá i očekávanou napínavost (kdyby nám mělo záležet na více hráčích, kdyby duel probíhal až v posledních minutách filmu…). Závěrečná třetina je vyloženě vařením z vody, do které autoři nepřidali dostatek ingrediencí. Zatímco mnohé francouzské snímky mají problém přesně opačný, tento trpí prázdností. Příliš spoléhá na fatalistickou atmosféru vytvářenou nikterak úchvatnou černobílou kamerou a přitom zapomíná na zadní vrátka pro případ, že osudová nota někoho mine. Mne neminula, jen mi přišla příliš obehraná. 70% Zajímavé komentáře: Richie666, Lookass ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Rozhodla jsem se, v rámci vědeckého zkoumání, podrobit "Ruskou ruletu" a "13" porovnávacímu testu a zjistit, zda měla slavná jména jako Statham, Rourke, Winstone a 50 Cent rozhodující vliv na kvalitu barevného remaku - tak neměla, některé postavy bych dokonce nazvala škodnou, jen mně je teď dvojnásob líto promrhaného potenciálu, který ani v jednom případě Géla Babluani nevyužil a český distributor ještě vyspoileroval... taková škoda :-(. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Gela Babluani mi hovori leda tak hovno, a po tomto filme tomu este dlho tak aj bude. Pokus o novodoby film -noir? Ani omylom, najlepsie noiry sa tocili v USA v 40. a 50. rokoch minuleho storocia a tieto novodobe pokusy su len akousi ubohou napodobeninou najslavnejsich kuskov. Herecke vykony na hovno, herci hrali hovno a dej to zrejme nemalo. 5 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ruská ruleta trpí tým, že je predvídateľná. Napríklad už z plagátu vieme, čo je témou filmu, ale k veci sa dostaneme až v polovici filmu a má nás to prekvapiť. Nnasleduje to, na čo sa tešíme, opäť nám je však jasné, ako to skončí. Potom sa obávame, či to skončí tak, ako si myslíme a Babluani nesklame, presne tak svoj film ukončí. Navyše nie sú jasné motivácie, ak niekto do niečoho podobného ide, tak bude asi smrteľne chorý, ale to tu myslím neodznelo. Prečo sa zabávať zrovna takýmto spôsobom riskovať basu do konca života taktiež nechápem, stačí si kľudne staviť pol milióna eur na Real a je to podobný adrenalín. Ak totiž prehrám, môžem sa odstreliť sám a nemusím sa spoliehať na iných a ruskú ruletu. Zaokrúhlené nahor. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu že den před zkouknutím, jsem koukal na stejnojmený "remake", už tohle bylo pro mě celkem nuda, nebot to bylo jedno a to to samé a to doslova. Těch pár detailů nestálo za to. Celkem mě vadilo černobílé provedení. Dalo by se to přirovnat i k Hostelu, kde rovněž skupina boháčů ukájí své choutky, jen jinak. Jen mě tak napadá kolik takových hazardních her se ve světě odehrává? (nebude jich málo) ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama