Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu, který připomíná rané filmy Bressonovy a Wendersovy, je mladík Sebastien (hraje ho Georges Babluani). S vidinou, že si vydělá spoustu peněz, vstoupí do podivného světa za zavřenými dveřmi, který připomíná noční můru a kde se hraje ještě podivnější hra o život. „Často se mi vracejí vzpomínky z dětství,“ říká režisér. „Zafixované obrazy jsou jako paprsky světla protínající temnotu. Jsou vždy nejasně přítomné, ale když se pokouším znovu objevit jejich panenskou kvalitu, postrádám přitom pocit nevinnosti z dětství.“ Originální černobílý snímek ve stylu „film noir“ je pozoruhodnou výpovědí o lidech, jejich aroganci, zlobě i strachu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (89)

rudess 

všechny recenze uživatele

Drsný čiernobiely filmársky počin, ktorý sa so mnou vôbec nemaznal. Poriadne zdvihol zbraň, rokrútil zásbník, namieril a stisol spúšť... Páčil sa mi nápad i atmosféra, ktorá bola miestami veru poriadne hustá. Prvky náhody (najmä úvode i na konci filmu) mi však trocha prekážali... Aj iné veci, ale tie nestoja za reč. Slušný filmový zážitok... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ku skutočnosti, čo všetko sa vo filme odohralo a čo všetko predstavuje známa hra na ruskú ruletu by som čakal napínavejší priebeh a aspoň trošku lepší príbeh. Napätia bolo síce dosť, ale práve pri spomínanej hre napätie dosahovalo úrovne ako keď sledujete ťahanie čísel zo športky. Hudba a čiernobiela kamera boli veľmi dobrou voľbou, no tento nezávislý snímok dieru do sveta nespraví. Sklamanie to však nie je. 70%. ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

13 Tzameti je skvěle natočené existenciální drama o mladém gruzínském imigrantovi, který se neuváženě vrhne do vysoké hry podsvětí, v níž hlavní cenou je nejen obrovský balík peněz. Film má hutnou atmosféru, čemuž výrazně pomáhá černobílá kamera i herecký výkon režisérova bratra. Scénář je vpodstatě jednoduchý a nevyvaruje se některých slabin, které ale lze přičíst na vrub nezkušenosti režiséra, pro něhož je Třináctka celovečerním debutem. Od okamžiku, kdy hlavní hrdina Sebastien (a s ním i divák) pochopí, do čeho to spadl, je velmi snadno předvídatelné, jak děj bude pokračovat a jak to celé skončí. Naštěstí vše vynahrazuje dramatická akce, při níž sice divák tuší, jak dopadne, ale přesto v něm hlodá červíček pochybností: "a co když ne?" Samotný závěr filmu se pak vrací k tématu přistěhovalectví, které tvoří sice nenápadnou, ale přesto velmi podstatnou složku celého snímku. Sympatická je rovněž stopáž. Víc minut by už jen rozmělnilo, co je jinak (na debut) velmi dobře smíchané. P.S.: Ten český název fakt musel vymýšlet hlupák. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Rozhodla jsem se, v rámci vědeckého zkoumání, podrobit "Ruskou ruletu" a "13" porovnávacímu testu a zjistit, zda měla slavná jména jako Statham, Rourke, Winstone a 50 Cent rozhodující vliv na kvalitu barevného remaku - tak neměla, některé postavy bych dokonce nazvala škodnou, jen mně je teď dvojnásob líto promrhaného potenciálu, který ani v jednom případě Géla Babluani nevyužil a český distributor ještě vyspoileroval... taková škoda :-(. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro mě Ruská ruleta představuje především dost nevyužitý skvělý námět.Originální film,který však naprosto postrádá atmosféru,která by zde mohla být využita úplně jinak.Nevím,jestli zrovna černobílí formát filmu pomohl,možná že jistou autenticitu snímku dal,ale Ruská ruleta nemá prostě život.Na to,o jak psychickou vyčerpávající "hru" jde,je zde až příliš vše chladné,nástřelově načrtnuté a hlavně nedotáhlé.Zbytečně dlouhý úvod už ubírá na spádu a napětí,ono očekávání samotné "vydělávání peněz" pak není vůbec napínavé,propracované a vyšperkované,děj prostě jen spěje k očekávanému a neodvratitelnému.Zkrátka jak jsem se zmiňoval na začátku,skvělý a originální námět,který se dostal do špatných rukou.Škoda :( ! ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama