Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu, který připomíná rané filmy Bressonovy a Wendersovy, je mladík Sebastien (hraje ho Georges Babluani). S vidinou, že si vydělá spoustu peněz, vstoupí do podivného světa za zavřenými dveřmi, který připomíná noční můru a kde se hraje ještě podivnější hra o život. „Často se mi vracejí vzpomínky z dětství,“ říká režisér. „Zafixované obrazy jsou jako paprsky světla protínající temnotu. Jsou vždy nejasně přítomné, ale když se pokouším znovu objevit jejich panenskou kvalitu, postrádám přitom pocit nevinnosti z dětství.“ Originální černobílý snímek ve stylu „film noir“ je pozoruhodnou výpovědí o lidech, jejich aroganci, zlobě i strachu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (89)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Rozhodla jsem se, v rámci vědeckého zkoumání, podrobit "Ruskou ruletu" a "13" porovnávacímu testu a zjistit, zda měla slavná jména jako Statham, Rourke, Winstone a 50 Cent rozhodující vliv na kvalitu barevného remaku - tak neměla, některé postavy bych dokonce nazvala škodnou, jen mně je teď dvojnásob líto promrhaného potenciálu, který ani v jednom případě Géla Babluani nevyužil a český distributor ještě vyspoileroval... taková škoda :-(. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem bohužel viděl remake, ale i tak si myslím, že oba filmy mají nejen téměř totožný děj ale i celkovou kvalitu. Tady to nebylo tolik nabité hvězdnými ksichty, ale i tak herci odvedli slušné výkony. Černobílý obraz taky nebyl špatný, občas to mělo pár solidních momentů, ale i tady byla hromada nudnějších pasáží. Chtělo to více akčnosti než jen pár prostřelených hlav. Přesto všechno jde o průměrnou záležitost, která navíc prostě nemá. Plusový bodík za to, že nemám rád happyendy a režisér Géla Babluani se s osudy svých hrdinů prostě nepáral. ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Přespříliš ambiciózní a naivní námět shazuje to, co je zde alespoň trochu povedené, tj. herecké výkony, originální vizuální ztvárnění a vůbec celou formální stránku filmu. Bavil jsem se, atmosféra je od začátku napínavá, ale námět a scénář jsou opravdu dost mimo realitu, možný zisk z takto nebezpečné hry mi přijde neúměrně nízký k jejímu riziku. Snímku navíc schází na jedné straně emocionální hloubka a více osobního dramatu, který je vesměs omezen na hlavního hrdinu, a na straně druhé pečlivější anamnéza cynismu a jakési té pouliční morálky. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pútavý thriller v štýle film-noir, hlavne vďaka dobrému príbehu a celej tej atmosfére počas hrania tej brutálnej psycho hry postavenej na princípe ruskej rulety. Pochváliť sa dá tiež kamera a herecké výkony pôsobia celkom vierohodne, takže suma sumárum je to veľmi pozerateľné a diváka to v druhej polovici tak silno vtiahne, že rýchlo zabudne na pomalší rozbeh... ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí film směřující k neodvratnému finále, kde je atmosféra podpořená černobílou kamerou tak hustá, že by se místy dala krájet. Hlavní hrdina Sébastien (George Babluani) dlouho, na rozdíl od českého diváka obdařeného všeříkajícím distribučním názvem, který ustřelil minimálně třetinu tajemna, netuší, do čeho se to vlastně dostal. Hra o velké peníze, kdy výhrou je vlastní život. Minimalisticky, místy možná nezajímavě, ale přesto v nejlepších tradici filmu noir natočený současný francouzský thriller. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama