Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu, který připomíná rané filmy Bressonovy a Wendersovy, je mladík Sebastien (hraje ho Georges Babluani). S vidinou, že si vydělá spoustu peněz, vstoupí do podivného světa za zavřenými dveřmi, který připomíná noční můru a kde se hraje ještě podivnější hra o život. „Často se mi vracejí vzpomínky z dětství,“ říká režisér. „Zafixované obrazy jsou jako paprsky světla protínající temnotu. Jsou vždy nejasně přítomné, ale když se pokouším znovu objevit jejich panenskou kvalitu, postrádám přitom pocit nevinnosti z dětství.“ Originální černobílý snímek ve stylu „film noir“ je pozoruhodnou výpovědí o lidech, jejich aroganci, zlobě i strachu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

dANo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pútavý thriller v štýle film-noir, hlavne vďaka dobrému príbehu a celej tej atmosfére počas hrania tej brutálnej psycho hry postavenej na princípe ruskej rulety. Pochváliť sa dá tiež kamera a herecké výkony pôsobia celkom vierohodne, takže suma sumárum je to veľmi pozerateľné a diváka to v druhej polovici tak silno vtiahne, že rýchlo zabudne na pomalší rozbeh... ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí film směřující k neodvratnému finále, kde je atmosféra podpořená černobílou kamerou tak hustá, že by se místy dala krájet. Hlavní hrdina Sébastien (George Babluani) dlouho, na rozdíl od českého diváka obdařeného všeříkajícím distribučním názvem, který ustřelil minimálně třetinu tajemna, netuší, do čeho se to vlastně dostal. Hra o velké peníze, kdy výhrou je vlastní život. Minimalisticky, místy možná nezajímavě, ale přesto v nejlepších tradici filmu noir natočený současný francouzský thriller. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ku skutočnosti, čo všetko sa vo filme odohralo a čo všetko predstavuje známa hra na ruskú ruletu by som čakal napínavejší priebeh a aspoň trošku lepší príbeh. Napätia bolo síce dosť, ale práve pri spomínanej hre napätie dosahovalo úrovne ako keď sledujete ťahanie čísel zo športky. Hudba a čiernobiela kamera boli veľmi dobrou voľbou, no tento nezávislý snímok dieru do sveta nespraví. Sklamanie to však nie je. 70%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ten film má vskutku >Atmosféru< ! . . . Umočněnou navíc skvěle minimalistickou černobílou kamerou a velmi civilními hereckými výkony. Napětí se dá místy (zvláště během hry) až krájet - a i když je jasné, jak hra jako taková musí dopadnout, závěr filmu je naštěstí poněkud více >nešťastný< a poctivě a dobře uzavírá hrdinovo přeci jen trochu podivně šťastné proplouvání peripetiemi příběhu... Tahle třináctka zkrátka vskutku přinesla jen smůlu a neštěstí. . . . Ta podívaná ovšem stála za to... Každopádně - jestli tohle byl (celovečerní) debut (!) páně režiséra, tož to se opravdu těším na jeho další opusy! - - - P.S. Připojuji se k pokárání tuzemského distributora za zmrvení českého distribučního názvu filmu. Takhle pokazit pointu a magii původního názvu, to může jen nějaká podělávka z firmy Magic(sic!)Box. Ustřelit palici... :-( - - - P.S. Sakryš, po vychutnaném repete po víc jak třech letech jsem nakonec s chutí ještě jednu hvězdu přidal! - - - - - (Poprvé viděno 26.6.2008 na dvd /v původním znění a s č. titulky a originálním formátu obrazu/, komentář zde jako dvacátý - 26.6.2008) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu že den před zkouknutím, jsem koukal na stejnojmený "remake", už tohle bylo pro mě celkem nuda, nebot to bylo jedno a to to samé a to doslova. Těch pár detailů nestálo za to. Celkem mě vadilo černobílé provedení. Dalo by se to přirovnat i k Hostelu, kde rovněž skupina boháčů ukájí své choutky, jen jinak. Jen mě tak napadá kolik takových hazardních her se ve světě odehrává? (nebude jich málo) ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama