Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu, který připomíná rané filmy Bressonovy a Wendersovy, je mladík Sebastien (hraje ho Georges Babluani). S vidinou, že si vydělá spoustu peněz, vstoupí do podivného světa za zavřenými dveřmi, který připomíná noční můru a kde se hraje ještě podivnější hra o život. „Často se mi vracejí vzpomínky z dětství,“ říká režisér. „Zafixované obrazy jsou jako paprsky světla protínající temnotu. Jsou vždy nejasně přítomné, ale když se pokouším znovu objevit jejich panenskou kvalitu, postrádám přitom pocit nevinnosti z dětství.“ Originální černobílý snímek ve stylu „film noir“ je pozoruhodnou výpovědí o lidech, jejich aroganci, zlobě i strachu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Číslo 13 žije! Zatiaľ. Trinástka je pre niekoho aj šťastné číslo. Z hry, ktorá sa odrazu v pokojnom a pomalom filme objaví, som nebol až tak prekvapený, ako som mohol byť, pretože som videl upútavku. No aj tak bola hra dosť adrenalínová, a mohla byť ešte viac, keby hráčov napadlo nezostať poslušnými ovečkami a zbrane otočiť nabok, kam by sa patrilo. Ale to by bol už celkom iný film. Tento má slušné scény pri hre, ale inak nič, žiadna pridaná hodnota a to ma mrzelo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Gela Babluani mi hovori leda tak hovno, a po tomto filme tomu este dlho tak aj bude. Pokus o novodoby film -noir? Ani omylom, najlepsie noiry sa tocili v USA v 40. a 50. rokoch minuleho storocia a tieto novodobe pokusy su len akousi ubohou napodobeninou najslavnejsich kuskov. Herecke vykony na hovno, herci hrali hovno a dej to zrejme nemalo. 5 % ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem bohužel viděl remake, ale i tak si myslím, že oba filmy mají nejen téměř totožný děj ale i celkovou kvalitu. Tady to nebylo tolik nabité hvězdnými ksichty, ale i tak herci odvedli slušné výkony. Černobílý obraz taky nebyl špatný, občas to mělo pár solidních momentů, ale i tady byla hromada nudnějších pasáží. Chtělo to více akčnosti než jen pár prostřelených hlav. Přesto všechno jde o průměrnou záležitost, která navíc prostě nemá. Plusový bodík za to, že nemám rád happyendy a režisér Géla Babluani se s osudy svých hrdinů prostě nepáral. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Slabé 3* a to ta třetí hvězda je jenom za to, že naprosto neočekávaně tam přežili SPOILER tlusťoch a ten nejstarší KONEC SPOILERU. Nápad je celkem dobrý, příběh taky není špatný, problém ale vidím někde jinde. První polovina je zbytečně utahaná a myslím, že i bez hrozného českého názvu by mi připadala utahaná i tak. Když už jde do tuhého, sice to má napínavé momenty, ale vlastně tu není komu fandit. Kromě hlavního hrdiny o nikom nic nevíme, nemáme tušení, co jsou zač, kde se tu vzali, proč tu jsou a ti nejzbytečnější stejně umřou hned na začátku. Ani to nemá nějaké větší zvraty, hlavní hrdina si to celé nechával líbit, i když mu šlo o život, hrál tu hru s nima kromě prvního kola bez nějakého problému, to mi přijde taky celkem divný. A konec jsem čekal. Jako, není to špatný film, ale zbytečně se táhne a je nedomyšlený v tom, v čem měl dominovat. Což je špatně. Slabé 3* ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Tohle je síla. Chvílema se mi i dech zastavoval. Jen bych moc rád vzkázal tomu HOVADU, který vymyslelo českej název, že první část filmu by byla ještě o hodně zajímavější, kdyby se to prostě jmenovalo 13 Tzameti a člověk by fakt nevěděl, co se bude dít. Pane, vy jste debil a zkurvil jste pointu a zasloužíte přes hubu! ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama