Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu, který připomíná rané filmy Bressonovy a Wendersovy, je mladík Sebastien (hraje ho Georges Babluani). S vidinou, že si vydělá spoustu peněz, vstoupí do podivného světa za zavřenými dveřmi, který připomíná noční můru a kde se hraje ještě podivnější hra o život. „Často se mi vracejí vzpomínky z dětství,“ říká režisér. „Zafixované obrazy jsou jako paprsky světla protínající temnotu. Jsou vždy nejasně přítomné, ale když se pokouším znovu objevit jejich panenskou kvalitu, postrádám přitom pocit nevinnosti z dětství.“ Originální černobílý snímek ve stylu „film noir“ je pozoruhodnou výpovědí o lidech, jejich aroganci, zlobě i strachu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (89)

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle řikám adrenalinový sport. Začátek filmu, kdy hlavní protagonista putuje za pomoci různých indicií za vidinou velkeho výdělku, je trochu pomalejší, ale drží diváka v očekávání, co se z toho vyvine. Od chvíle, kdy hrdina docestuje na kýžené místo a my se dozvíme, jakým způsobem si má ony peníze vydělat, získá film skvěle vypjatou atmosféru. Tato část je dle mého názoru nejlepší z celého filmu. A to i přesto, že děj se v tu chvíli stane dosti předvídatelný, což bohužel platí i o konci. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu že den před zkouknutím, jsem koukal na stejnojmený "remake", už tohle bylo pro mě celkem nuda, nebot to bylo jedno a to to samé a to doslova. Těch pár detailů nestálo za to. Celkem mě vadilo černobílé provedení. Dalo by se to přirovnat i k Hostelu, kde rovněž skupina boháčů ukájí své choutky, jen jinak. Jen mě tak napadá kolik takových hazardních her se ve světě odehrává? (nebude jich málo) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro mě Ruská ruleta představuje především dost nevyužitý skvělý námět.Originální film,který však naprosto postrádá atmosféru,která by zde mohla být využita úplně jinak.Nevím,jestli zrovna černobílí formát filmu pomohl,možná že jistou autenticitu snímku dal,ale Ruská ruleta nemá prostě život.Na to,o jak psychickou vyčerpávající "hru" jde,je zde až příliš vše chladné,nástřelově načrtnuté a hlavně nedotáhlé.Zbytečně dlouhý úvod už ubírá na spádu a napětí,ono očekávání samotné "vydělávání peněz" pak není vůbec napínavé,propracované a vyšperkované,děj prostě jen spěje k očekávanému a neodvratitelnému.Zkrátka jak jsem se zmiňoval na začátku,skvělý a originální námět,který se dostal do špatných rukou.Škoda :( ! ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Zde se čeští distributoři přestřelili a dali filmu dosti spoileroidní název. První polovina na to nevypadá, ale pak už je vám jasný, o co půjde. Z počátku je ve filmu cítit francouzská nová vlna, která však neuchvátí každého. Pomalu vlekoucí se expozice vyustí v zajímavý žánr o destrukci vlastní duše. A cvrkot bubínku od revolverů je pro mě tento rok nejlepším zvukem pro vybudování napětí. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Již začátek filmu je značně napínavý, pokud se vyhnete stupidnímu českému distribučnímu názvu, můžete být unešeni již z něj. My, co jsme se mu nevyhnuli, zřejmě všichni ubereme hvězdičku za tohle překvapení. Od chvíle, kdy se dostane Sebastien na místo určení, začíná perfektní a hlavně napínavý thriller. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno