Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to síce béčko ako sa hovorí - ako sviňa, ale obsadenie Jasona Stathama do jednej z hlavných úloh bol dobrý ťah. Prišlo mi to netradičné. Čo je u mňa veľké plus. Zaujímavo pojaté aj zaujímavo spracované. Ako už bolo povedané, určite sa na tom dalo viac zapracovať, ale priznám sa, že mi to celkom vyhovovalo. I keď chvíľami tam to napätie nebolo úplne cítiť. A hlavne bolo to o niečom inom, než čo som z výpočtu hercov čakal a myslím, že sa film vydaril. Ono je to taká zaujímavá hra ruskej rulety, i keď si nemyslím, že by to kvôli tým peniazom niekto hral dobrovoľne, ako Jason. Záver síce otvorený, ale vysvetlený. A tiež netradičný. Milujem nehappyendy. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Původní film Géty Babluaniho "13 Tzameti" s českým všeříkajícím názvem "Ruská ruleta" z roku 2005 byl natočený černobílou kamerou ve stylu noir filmů. Nevím co režiséra vedlo natočit si znovu svůj film. Oproti originálu je pro mě minusem atmosféra, která použitím barvy není taková ponurá. Holt dvakrát vstoupit do téže řeky nejde... ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se obával, je to úplně stejné jako originál, včetně všech kladů, záporů, postav a vedení příběhu. Dal bych tomu úplně stejné hodnocení, jenže existence remaku nemá moc velké opodstatnění a proto mu dám hodnocení o hvězdičku nižší. Navíc skutečně trpí těmi úplně stejnými nedostatky a jediná změna je v slavnějším hereckém obsazení, míň artovém pojetí a v atmosféře, která je sice víc divácky vřelá, ale pořád stejně mdlá a napínavá jen v stěžejních scénách hry. Zbytek toho co bych k tomu napsal je tady. Lepší 2* ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Film bez akéhokoľvek napätia, atmosféry alebo súcitu s postavami. Je tu síce niekoľko zvučných mien v radách hercov, ale celé dianie okolo je neuveriteľne sterilné a predvídateľné. Ako tak zaujímavá je posledná 20 minútovka, keď sledujeme udalosti víťaza "ruskej rulety", tá už však nedokáže zachrániť film z priemerných vôd. Škoda, pretože film sa zaoberá silnou témou, z ktorej by sa dala vyťažiť výborná hra nervov! 2* ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela povedený snímek, u kterého však nechápu jedinou věc - proč jej režizér točil, když už ho jednou točil?! :) Ano, jasně, americká produkce, více peněz, známější tváře - ale.. Mno, na původní (a tipuju autentičtější) verzi se jistě podívám, možná mě překvapí třeba v závěru. Děj filmu nebudu nijak rozvádět - je jasné, že kdyby Vince mohl, své počáteční jednání by si setsakramentsky rozmyslel. ;) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)
  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama