Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

lillien 

všechny recenze uživatele

Tenhle nadčasově drsnej thriller je vážně jednoduchej jak facka. Ruská ruleta je hra, kterou musí pochopit i denně ožralej Mickey roura, takže to samozřejmě zahrál výborně. Statham s divnou hučkou na hlavě vypadá jako synovec Kmotra, no dokonalej padouch, tomu to sedělo taktéž parádně. A že je třináctka nešťastný číslo, to víme všichni, ačkoli to celej film vypadá nadějně. K plné spokojenosti mi asi scházely nepatrně větší sympatie k hlavní postavě, nějak to tam bohužel nezajiskřilo. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Drsný svět hazardu. Do takovéhle ruletky bych se opravdu v životě nechtěl dostat. Napětí se první hodinu, hlavně při samotné hře, dá opravdu krájet. Proč to ale po té velice dusné a nekompromisní hodince nemohlo skončit, nebo se vyvíjet trošku rafinovaněji? Pro mě je závěr se Stathamem trošku laciný. Nevadí mi, jak to dopadlo, ale mohlo to být prostě líp prodané, zapůsobylo to na mě trošku vynuceně. Role vesměs všech známých tváří jsou tu opravdu jako lákadlo. Počínaje Rourkem a konče 50tníkem, to byly spíš camea. Herecky zaručeně nejlepší Majkl "Zod" Šanon! 3,5*. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se obával, je to úplně stejné jako originál, včetně všech kladů, záporů, postav a vedení příběhu. Dal bych tomu úplně stejné hodnocení, jenže existence remaku nemá moc velké opodstatnění a proto mu dám hodnocení o hvězdičku nižší. Navíc skutečně trpí těmi úplně stejnými nedostatky a jediná změna je v slavnějším hereckém obsazení, míň artovém pojetí a v atmosféře, která je sice víc divácky vřelá, ale pořád stejně mdlá a napínavá jen v stěžejních scénách hry. Zbytek toho co bych k tomu napsal je tady. Lepší 2* ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Najsilnejšou stránkou tejto drámy bolo upútanie mojej pozornosti, počas celej dejovej línie. Napriek tomu, že takmer celý film ponúka len jeden obraz a to hru o život (lotériu o tom kto je rýchlejší a kto schytá guľku do hlavy), sa réžií a hudbe podarilo vyžmýkať takmer maximum. Obsadenie známych hercov v tomto prípade bolo kompaktné, nikto extra nezažiaril, akurát mladý Sam Riley zahral asi jednu so svojich najlepších rolí. Takže za otvorenie cudzej obálky a takúto formu riskovania života a obetovania dávam 70 %. Priznám sa ja by som to nedokázal. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad s ruskou ruletou to je, to ano. I začátek má tu správnou atmosféru, ta ale pak postupně upadá. Velká škoda, že se více prostoru nedostalo Beltramimu. Hudba dělá hodně a tady hodně chybí. Ovšem nejhorší věcí na snímku je jeho zbytečnost. Toto už natočil před pěti lety a teď to samé podruhé? Nechápu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)
  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama