Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Fakt nevidím žádnej důvod k tomu, aby se tahle jednoduchá a špatně vypadající blbost, sloužící jako intro k nějaké PC hře (ano, sousloví "PC hra" chápu v drobet pejorativním významu), pohybovala zde na č-s-filmové-d v červených číslech. Ovšem natočit to někdo jako právoplatný hraný film a zachovat přitom brutalitu, krvavost a sympatické zrůdy, byla by to dost možná veliká pecka. 55% ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Je to len doplnok ku hre. Dejovo je hra recykláciu stokrát videného, ale vďaka strašidelnej atmosfére a nechutnej brutalite jej to všetci (vrátane mňa) odpúšťajú. Tu sa jedná v podstate o to isté, len s ešte plytšími dialógmi. Všetky postavy sa tvária akoby mali v zadku štupeľ a rozumu tiež moc nepobrali. Takémuto "dospelému" hororu by oveľa viacej slušal anime štýl, Downfall však vyzerá skôr ako kreslené seriály čo chodia v nedeľu ráno na Nove. Viem že mnoho comicsov pre pokročilých vyzerá rovnako ako bežné comicsy o superhrdinoch a štýlom kresby sa Watchmeni od povedzme Spidermana (berte to s rezervou) moc nelíšia, tieto comicsy však ponúkajú niečo ako presah a komentár k celému žánru, preto tam ten štýl nevadí. A priznajme si, Dead Space nieje dospelá hra, len nieje pre deti. Anime kabátik by USG Ishimura pristal viacej. Dead Space si berie s filmov ako Votrelec a Thing a kombinuje to s hrami ako System shock 2 a Resident Evil 4. Strašidelnú atmosféru filmov, ktorými je hra inšpirovaná, sa však do Downfallu preniesť nepodarilo. Je to proste len doplnok ku hre. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Napřed viděl (film), potom hrál (hru). Z hlediska hráče mi ten film přijde jako zajímavý doplněk, minimálně pro některá dějově hluchá místa a přímá propojení (zatímco ve hře jsme svědky fragmentu scény, ve filmu ji vidíme úplnou). Coby celek je ovšem film zoufalou ukázkou kresleného hororového béčka. Animace je strohá a snaha o „japonskou obrazovou rychlost“ se nedaří, i když tvůrci zkouší podobné vypravěčské fígle. Děj je jedno velké klišé a ani dialogy to nezachrání. Žánrové body to má jen za krev a vulgarismy, body dolů za tupé zpracování a opravdu nulový děj. V Dead Space: Downfall přiletí, vidí, střílí a… skončí před začátkem hry. Škoda, že se tvůrci raději nevěnovali samotnému propuknutí nákazy, takhle filmu naprosto chybí expozice a díky tomu nemá o čem vyprávět… ()

chmíří 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem naprostou kravinu, aby se svezla na vydání hry, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Samozřejmě je to animák (a to ne nejlíp nakreslenej) a je jen kvůli hře, ale líbilo se mi naprosté propojení se hrou a i to že je to vlastně celkem v poho horor, který je tak akorát dlouhý takže se na něj dá v pohodě podívat...70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

O 80% méně strachu než ve hře. Downfall jsem sice neprozíval, ale nic výjimečného to nebylo. Líbí se mi podobné filmové animované projekty, které doprovázejí ty největší herní pecky, ale příběh USG Ishimury mi nesednul tak, jak bych si představoval. Co rozhodně potěšilo je míra brutality a celkem chvalitebná atmosféra. Zejména u scének s několikanásobnou přesilou necromorphů proti osádce ochranky lodi jsem si připoměl vlastní pobíhání po mrtvém vesmíru... Velmi jsem se ale zklamal v naprosto nevyužitém potenciálu originálních zbraní z původní PC hry: kde je plazmová řezačka nebo rozparovač, ksakru?!? Celkově je tento snímek trestuhodně nevyužitou předehrou a snahou o nalákaní nových hráčů, a nikdo jiný než fanoušek Isaaca Clarka k ní nemusí obracet pozornost. P.S. Cameo Nicole se povedlo :-). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama