Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel vyrazí do tasmánské džungle pátrat po osudu sestry jedné z nich, která tam před několika lety zahynula. Naneštěstí ostrov sloužil v minulosti jako vězeňská kolonie a jeden z vězňů byl kanibal... (xxvasa)

Recenze (51)

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

V celé první polovině filmu se neděje vůbec nic. Sledujete jen partu lidí, z nichž jeden je totální debil, na výletě. Tvůrci se tuto část filmu snažili budovat atmosféru, ale daří se jim to jen sporadicky a výsledkem je spíš nuda. I tak se ale jedná o lepší část snímku, protože tu druhá půlka... Ve druhé půlce se sice děj už rozjede, ale je to ještě horší než nuda první poloviny. Děj je totálně chaotický a hrdinové, se kterými jste byly nuceni protrpět první půlku mizejí rychle a náhle, jak lusknutím prstu. Jody Dwyer by si zasloužil být odeslán na nějakou tu trestaneckou kolonii a tam sežrán kanibaly za to, jak nehorázně promrhal zajímavý námět :o( ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začne to krásně atmosféricky a do určité chvíle je to i správně mysteriózní, protože ten zapadákov, do kterého parta přátel dorazí, je dost divný a znepokojivý sám o sobě, navíc místní venkované jsou správně australsky ujetí. Jenže tomu ta atmosféra nevydrží zrovna dlouho, protože se to rozjede dost pozdě a mezitím je to samý podivný náznak, i když už se nějakou dobu odhadnout, o co půjde a jak je to se sestrou hlavní hrdinky. Nápad to taky nemá zrovna blbý a Tasmánská příroda taky má něco do sebe, ale zahrané je to dost průměrně a závěrečných 15 minut je strašně pitomých. Na ty tři hvězdy to vidím jen tak tak. Slabé 3* ()

Reklama

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Strašně nudný film, po 25ti minutách jsem to nevydržel a dalších 30 minut jsem překlikával až se konečně něco začalo dít. I poté strašně natočené,nezáživné a s otřesnými hereckými výkony (za což z valné části určitě může i scénář). Za posledních 5 minut dávám jednu hvězdu. Obdivuji každého kdo tomuto "veledílu" dal více než dvě hvězdičky, odvaha. Pro mě skoro odpad.Ps.: chytnutý do dvou pastí na mědvědy mě sice taky pobavilo..nicméně jsme to viděl už asi 8x ...prostě NEDOPORUČUJI! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za prvé, Tasmánie je naprosto úžasně nádherná, o čemž jsem až do zhlédnutí tohoto filmu neměl ani tušení. Její obyvatele však snímek ukazuju o poznání méně přívětivě - konkrétně jako kanibalské burany, kteří by rádi sežrali každého, na koho narazí. Kdyby se to celé jmenovalo Australian Wrong Turn, nebyl by to vůbec nepřesný název. Dying Breed rychle odsýpá a na ploše necelých devadesáti minut nemá šanci začít nudit, ačkoli za celou dobu vlastně ničím nepřekvapí. Jistě, některé momenty trochu nečekané jsou, to je ale spíš dáno nepříliš vyrovnaným scénářem, který by ještě snesl hodně změn, než jejich reálným udivujícím potenciálem. Avšak minimálně jedna vychytávková zábavná hra s divákovým očekáváním pochvalu opravdu zaslouží - až uvidíte, budete vědět o čem mluvím. Ve výsledku je Dying Breed vcelku povedené hixploitation, které fanouška neurazí, ale ani nenadchne. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dying Breed je dobrým příkladem a ukázkou toho, že i z neoriginálního a poslední dobou již notně vycucaného tzv. buranského horroru o různých vyšinutých/poblíázněných/zmutovaných/degenerovaných (doplňte sami dle uvážení) vidlácích, lze udělat zajímavý film. Není tu moc vražd, ani té krve moc nevyteče, ale poměrně zajímavé postavy, chovající a hovořící relativně normálně (zkrátka tak, aby jste jim jejich bolestivou smrt nepřáli po třech vteřinách, co se objeví na place), slušné herecké výkony, úchvatná tasmánská příroda, v závěru se čím dál více komplikující zápletka (až jsem byl trošku zmatený a proč došlo k některým věcem jsem neodhadl doteď) dokáže místy vybudovat zajímavou napínavou atmosféru. Dying Breed pro mě bylo milým potěšujícím překvapením. Tak 3 a čtvrt *. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • První verze plakátu k filmu byla zakázána kvůli nekompromisně brutálnímu motivu. [Zdroj: Týden.cz] (warner)

Reklama

Reklama