Reklama

Reklama

Plánovali si nezapomenutelné loučení se svobodou v Las Vegas. Teď si ale opravdu potřebují vzpomenout, co přesně se stalo! Čí je to dítě v šatně jejich apartmá v Caesars Palace? Jak se dostal do koupelny ten tygr? Proč jednomu z nich chybí zub? Ale hlavně – kde je ženich? Cokoliv tihle mládenci prováděli během večírku, bledne ve srovnání s tím, co musejí v téhle báječné komedii udělat za střízliva, když si z nejasných náznaků začnou skládat dohromady vzpomínky na všechna špatná rozhodnutí minulé noci. Režisér Todd Phillips (Mládí v trapu) a jeho hvězdné herecké obsazení si báječně užívají ve všech těch nepředvídatelných situacích, které do sebe jakýmsi podivným způsobem zapadají. Přidejte se k Pařbě ve Vegas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 966)

Psema 

všechny recenze uživatele

Navzdory premise inteligentní a především chytře vystavěný road trip, narvaný over-the-top vtípky do takové míry, kde má každý individuální pijan hranici. Ženské to asi moc nedostane, abstinenti si řeknou "co to mělo znamenat", byť s lehkým úsměvem na tváři, a každý, kdo alespoň jednou narazil na "opici" a otevřel "okno jako vrata", se pobaví na takových sedmdesát procent. :) UPDATE: Za unrated sestřih 20 procent nahoru. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

V otázce „pít, či nepít“ mám na dalších pár měsíců jasno. Zůstávám abstinentem. Ono vážně není nic milého, když se probudíte s opicí, vedle slepice a s tygrem v koupelně, nemluvě o proměně interiéru luxusního hotelového pokoje ve skladiště nepříjemných skutečností. Touto sérii parádně rozvržených záběrů film po dlouhém jízdě po ranveji začíná konečně stoupat do komediálních výšin. Bohužel jich nikdy nedosáhne. Eliminace hrdiny, od kterého na základě jistých dispozic čekáte, že bude tím hlavním, vede k přesunutí pozornosti na zbývající dvojici trotlů doplněných jedním magorem. Všichni tři dostávají náležitě do těla a jakýkoliv soucit s nimi je prakticky vyloučen. Chceme se těm blbečkům přece smát, ne jich litovat. Tvůrci si tohoto faktu zjevně byli vědomi a patetizování dokázali ve většině případů předejít parodováním (romantický song, kdy opačné pohlaví zastupuje jenom ona slípka). Tradiční prohlubování homosociálních vztahů a náznak vztahu homosexuálního (Alanova záliba ve Philovi) jsou přesto přítomny a působí nepatřičně. Stejně tak „povinná“ proměna jedné z postav. Nikoliv té hlavní, jež vlastně ani neexistuje. Zamlouval se mi systematický výsměch všem „zakázaným“ tématům: 11. září, jiná barva pleti, policejní ochrana, holocaust, manželství, malé dítě, orální sex, anální sex, simulovaný anální sex se zvířetem (čtete dál, nebo jste už prchli do nejbližšího kina?). Sbohem, politická korektnosti v amerických komediích. Popkulturních odkazů si užijete dosyta – Alan se slunečními brýlemi například připomíná poslední dostupnou verzi Joaquina Phoenixe a „rainmanovská“ scéna z kasina sice již byla parafrázována v Hrdinech, ale zde funguje také. To byly ty lepší vtipy, mnoho dalších je hodně předvídatelných, přestřelených či úplně pitomých. (Zženštilého čínského padoucha omlouvá jenom to, že s nečekanou a nejspíše nezamýšlenou trefností zastupuje (pod)průměrného popcornového diváka, kterému skutečně přijde směšný hlavně ten „tlustoprd padající na hubu“.) Nejednou mohlo být z vytvořené situace vytřískán pár vtípků navíc (Alan v rezidenci Mika Tysona). Co postrádám nejvíc, je scéna/hláška, při které publikum v sále mře smíchy. Ale jestli ne celý film, některé projekce by ve správném prostředí (na filmovém festivalu), ve správnou dobu (okolo půlnoci) a se správně (nejlépe v lihu) naloženým publikem do dějin vejít mohly. Je to sranda, nepopírám, ale spíše ptákovina na páteční večer pojatá ve stylu Zahulíme, uvidíme, nežli vyšperkovaná záležitost k opakovanému sledování jako Zbouchnutá. Lepší tři hvězdičky mě, člověka netušícího, co znamená „být sťatý pod obraz“, nechť berou ti, kdo se s alkoholem kamarádí a kterým "poselství" filmu pravděpodobně nepřijde těžko akceptovatelné, jako jasné čtyři. 70% Zajímavé komentáře: kOCOUR, Bebacek, Tayen, ScarPoul, Triple H, DavidS., Wargoo ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Lehounce nadprůměrná komediální jízda, která mě ze začátku příjemně naladila na očekávané orgie, aby mi vzápětí odprezentovala jen jejich následky. Nepomohlo ani, o jak bizarní šlo svinčík. Mluvit o tom, jaký že bordel jsme včera způsobili, případně projíždět kompromitující fotky a videa, je možná dobrou zábavou v užším okruhu přátel, kde si můžeme situace zasadit do nějakého širšího kontextu a k "hrdinům" máme i určitý citový vztah. V případě Pařby ve Vegas jde kolikrát spíš o nudné plkání, které drží pohromadě divákova zvědavost "co přijde dál", náhodné úchylnosti jako nahý japončík vyskakující z kufru auta s páčidlem v ruce a očekávání nějaké brutální pointy, která dá téhle zmatené naháněčce smysl. S postupem času naopak přibývá pár trapných hollywoodských klišé a několik povedených džouků a hlášek stojí osamoceně jako kůly v plotě. Patřičné vyvrcholení se nedostavuje a v ústech zůstává mírná pachuť a sucho - dobře známé to příznaky "kvalitní" kocoviny. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Ty vole ! Překvapení roku ! Naprosto bezchybná komedie ! Žádná hluchá místa, žádná nuda. Už ten trailer, co jsem viděl v kině na tento film mě navnadil. Philips je prostě třída. Myslel jsem si, že jeho výtečnou komedii Road trip nic nepřekoná, ale zatraceně jsem se mýlil. Tohle je prostě BOMBA ! Valte na to do kina ,-)) PS: Vyplatí se dívat i na závěrečné titulky ,-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Leckdo už někdy zažil, jaké to je, mít po nějaké akci pořádnou opici. Jenže většinou si útržky postupně u hrnce kávy dáváme do kupy a z matných vzpomínek se vážou stále jasnější epizody z bouřlivé noci. Jenže trojice kamarádů si z rozlučky se svobodou nepamatuje vůbec nic. A navíc se jim během bujarých oslav tak nějak ztratil čtvrtý z party – a nutno podotknout ten nejdůležitější – ženich. Takže následující děj je rekonstrukcí času minulého. Scénáristé staví naše hrdiny do dobře vypointovaných situací v politicky nekorektních scénách, ale ne vždy jim to divák zbaští. Nicméně je obdivuhodné, jak se z mála dalo tolik vykřesat. Pařba ve Vegas je totiž lehce zaměnitelná s celou škálou obdobných taškařic, ale už ze Států si přitáhla neuvěřitelnou pověst. Přes všechna pro i proti hlavně odpárala veškeré teenagerovské neduhy, hrdinům vtiskla uvěřitelnou minulost i současnost a trapné plýtvání výkaly nahradila důvtipem. Člověk sice nepadá smíchy o zem, je ale příjemně překvapen soudržností celého vyprávění a balancováním po tenkém ledě. Tvůrci se nebojí ožehavých témat jako jsou všemožné formy sexu, včetně toho simulovaného s tygrem, 11. září, Holocaust nebo barva pleti. Krom toho komedie s mimořádnou diváckou odezvou (za první víkend za oceánem utržila šokujících 47 milionů dolarů) těží hlavně z typů, které se téhle jízdy účastní. Obtloustlý idiot, který klidně zdroguje své kumpány nebo nesmělý zubař-ne doktor, který má doma pořádnou hyenu, jsou asi tím nejlepším, co stále zajímavější režisér Todd Phillips nabízí. A v letošním, poměrně chudém komediální roce (z těch lepších připomenu Piráty na vlnách) to není zrovna málo!! Mimochodem - skvělý soundtrack.. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (77)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 277,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 469,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

07.12.2020

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. zveřejnilo své plány pro zavedení bezprecedentního modelu distribuce na rok 2021, v jehož rámci by mohlo uvést veškeré své nové snímky v… (více)

Zlatého lva si odnáší Joker

Zlatého lva si odnáší Joker

07.09.2019

76. ročník prestižního filmového festivalu v Benátkách je u konce, a tak je na čase podívat se na jeho vítěze. A začneme rovnou u hlavní ceny Zlatého lva, kterého si nakonec odnáší chválené komiksové… (více)

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

29.08.2016

Kolik ženských odpovědí na Pařbu ve Vegas už jsme dostali? Minimálně Holky na tahu, Ženy sobě a Matky na tahu, Hollywood ale pořád není u konce. Nejnovější dámská jízda se bude jmenovat Rock That… (více)

Muzikál Zrodila se hvězda čeká další remake

Muzikál Zrodila se hvězda čeká další remake

17.08.2016

V Hollywoodu pořád stoupají i padají hvězdy. Možná proto se příběh Normana a Esther, dvou milenců na opačných stranách barikády, dočkal tolika zpracování. V roce 1937 si tyhle dva zahráli Fredric… (více)

Reklama

Reklama