Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Výborná Jessica a Kristin, málo prostoru pro tradičně šarmantního Colina Firtha a až příliš pro Bena Barnese. Pěkně odvyprávěné poválečné strasti aristokratické rodiny a naopak moderní ženy, která silně nezapadá do konzervatismu a přežitků poválečné Anglie. Vybraný humor a nadsázka ovšem v průměrně napsaném snímku. Čekal jsem víc. Konec ovšem dojem malinko napravil. 6/10! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Drahý bože. Děkuji ti, že jsi přivedl Johna a jeho cuchtu zpátky domů..... Již po pár minutách mě napadá jediná otázka: ,,kdo tohle napsal ???“ Vše působí velice sympaticky – herci, atmosféra ,,Old England“ – žádný zaplivaný Londýn, ale honosné sídlo plné lidí. Střet tradic venkova proti mládí spojenému s americkou bezstarostností, ale hlavně ,,souboj“ mezi matkou a snachou, plný vtipných sarkasmů, poznámek, naschválů, situačního humoru a válečných obětí (chudák Poppy). Po veselém dějství přichází vystřízlivění a šprýmování přechází v pokrytectví, jež odhalí víc, než by pozitivně naladěný člověk očekával. J.Biel, K.S. Thomas, B.Barnes ve filmu plném vtipných situací, ale i výborné dramatické polohy, která příběhu dodá potřebnou sílu. PŘÍBĚH ***** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ** Víte že? Film byl natočen podle divadelní hry (o čtyřech jednáních) ,,Easy virtue“ z roku 1925, kterou napsal Sir Noël Peirce Coward a je to její druhá filmová podoba? ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jessica Biel je sakra baba podle mého gusta a tady jí to nehorázně seklo (ostatně jako vždy). Líbilo se mi, že si z té přiblblé rodinky nesedla na prdel a přestože jí pořád házeli klacky pod nohy, ustávala to s grácií. Matinka však v sobě taky měla cosi, co se mi na ní líbilo (asi ta podrývačnost a vedení celé rodiny) – ty dvě dcerušky byly na ránu, nicméně tančit Kankán bez kalhotek, tak to chce kus odvahy, nebo nízké IQ – každopádně jsem se pobavil. Film nám nabídne spoustu suchého ale i povedeného humoru, několik velmi zajímavých a nezapomenutelných situací a hlavně slušné herecké výkony – hlavně tedy Jessicy Biel a Kristin Scott Thomas – no a ani ten sluha nebyl špatný. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Svojská američanka z Detroitu milujúca život kontra konzervatívna anglická meštiacka rodinka. Čo z toho asi tak môže vzniknúť? Tvorcovia navyše pridali štipku humoru a skvelé herecké obsadenie. Normálne, že aj Jessica sa dala stráviť, ba priam (a nebojím sa použiť ten výraz) vychutnať. K tomu anglické vidiecke sídlo, až mi sánka padla a príbeh osadený do starých dobrých medzivojnových časov, no čo budem zbytočne písať - proste jedlé. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

satira nastavující zrcadlo snobství a pokrytectví aristokratické konzervativní rodiny... humor není vždy jen suchý a ve filmu jsem prostě žral colinovu apatii a i-don't-give-a-shit komentáře... bohužel příšerně ukecaná a rozjívená první půlka bez většího smyslu mi nedovoluje jít na víc než 60% ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)
  • Ve filmu je několikrát řečeno, že Larita (Jessica Biel) je o několik let starší než mladík Johny (Ben Barnes). Ve skutečnosti je ale Barnes o rok starší. (SirTraged)

Reklama

Reklama