Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood v roli tuláka z doby velké hospodářské krize 30. let., který se vydává na dlouhou dobrodružnou cestu z Oklahomy do Nashvillu společně se svým synovcem (hraje ho Eastwoodův syn Kyle). (oficiální text distributora)

Recenze (63)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood se narodil pro role všemožných tuláků. Ať už má u boku pistole nebo kytaru, tak mu to náramně svědčí a sluší. Dokázal tak udělat z road movie, která by byla nanejvýš průměrná, velice solidní divácký zážitek. Velice příjemný výlet na divoký západ do doby, kdy už přestal být divoký. Vůbec nesouhlasím s nominací na zlatou malinu pro nejhorší píseň. Naopak se mi ústřední píseň moc líbí, vždyť má neuvěřitelně chytlavou melodii. Těžko říct, zda si kluci strkali své šulínky jinam než se mezi homosexuály sluší a poškodili si tak sluch, ale nedovedu si jejich nominaci jinak rozumně vysvětlit. Nahlédnutí na hospodářskou krizi z pozice pouličního zpěváka je velice zajímavé. Dojde na loupeže, zatčení a sexuální zaučení nezletilých, které si člověk tehdy mohl koupit za dva dolary. Dnes už si člověk musí za pohlavní chorobu řádně připlatit (co tak vím z doslechu). V závěru se trošku zbytečně tlačí na vlnu sentimentu, ale jinak by to asi nebyl Clint Eastwood. Lepší 3 kousky. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mohla by to být obyčejná road-movie, ale to by ji nesměl dostat do rukou Eastwood. Jelikož se na filmu strašně těžko hledají nějaké chyby, což bude zřejmě dáno tím, že žádné nemá, dovolím si zajásat nad scénou posledního nahrávání. Eastwood nejen, že výborně zpívá, ale i skvěle pracuje s dechem, hraje nemocného tak přesvědčivě, že věříte, že má tuberkulózu. Tahle scéna je v mých očích vrcholem jeho herecké práce. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Chtiac nechtiac som bol nútený aj v tomto prípade jedne hviezdičku vziať. Nie je to zlý film, ale aj na druhý pokus prešiel mimo mňa. Zaujala ma v podstate iba ústredná skladba a k všetkému ostatnému, čo sa dialo na obrazovke, som nepocítil žiaden vzťah. Videl som niekoľko lepších filmov o nenaplnenej veľkej životnej túžbe. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Je až nezvyklé sledovat Eastwoodův film staršího data, ve kterém Clint nikoho nezastřelí a o mrtvolu nezavadíme na kilometr daleko. O to příjemnější je potom moje překvapení z tohoto citlivého, vtipného i trochu smutného filmu, který mezi ostatními tituly Clinta Eastwooda zůstává - podle mě neoprávněně - zapomenut. A mimochodem, ústřední píseň je výborná! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Poklidnější starosvětská road movie s nádechem prašných rurálních zapadákovů, od (a pro) Clinta jak dělaná, o cestě dosluhujícího písničkáře se svým šoférem synovcem za poslední šancí do nashvillské Grand Ole Opry. Akorát dobrý mix humoru, vážna, folku a nostalgie + se blýskne skvělá vidlácká dvojka fízlů Snuffy & Jim Bob. Takže nízkoprofilovka, která určitě stála za přehrání a jen mě utvrzuje dohnat si postupně celou eastwoodovskou filmografii, nejen kde je v drsňácké poloze. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Snímek se natáčel v deltě řeky Sacramento v Nevadě, v Kalifornii a také v Nashvillu. (ClintEastwood)
  • Eastwood si předlohu od spisovatele Clancy Carlila přečetl krátce po jejím vydání a autora osobně požádal, aby sám napsal filmovou adaptaci své knihy, přestože Carlile do té doby žádný scénář nenapsal. Práce na scénáři trvala 6 týdnů. (ClintEastwood)
  • „Postava Reda Stovalla je jakási koláž. Je to směsice Hanka Williamse, Reda Foleyho, Boba Willse a všech dalších country zpěváků, kteří se rádi napili whiskey, život trávili na cestách a nakonec sami sebe zničili,“ popsal jednu ze svých nejzajímavějších rolí Clint Eastwood. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama