Reklama

Reklama

Velký šéf

  • Hongkong The Big Boss (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj tohoto filmu začíná příjezdem Cheng Chao-Ana (Bruce Lee) a jeho strýčka (Tu Chia Cheng) na okraj Thajska na jedno malé předměstí, kde Cheng úspěšně sežene práci v továrně na led. Cestou potkají bratra Su Chena (James Tien), který se mezitím popere s bandou padouchů. Ve svém prvním dnu v práci Cheng Chao-An rozbije velkou kostku ledu a z ní vypadnou drogy. Následně začnou mizet dělníci v továrně a nakonec je zabit i Su Chen. Cheng Chao-An začne pátrat, co se vlastně děje. Po únosu nevlastní sestry a vyvraždění příbuzných zjistí, že v továrně na led mrazí do kostek ledu drogy, načež zabije šéfova syna (Tony Liu) a nakonec si to ve velkolepém souboji rozdá s hlavním šéfem (Han Yin-Chieh alias Hon Ying Git). Ve filmu se objeví několik začínajících herců - Peter Lung Chan, Billy Chan, Tony Liu ale i veteráni Han Yin-Chieh, Lee Kwan, James Tien. (Cerhenak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Neviem ako tento film hodnotit, lebo pribeh je hoden tak maximálne hviezdy, a už už som chcel vypnúť film...potom prišla scéna vzbury robotníkov, keď sa Bruce prvýkrát začal biť, a moment keď prestal "hrať" a dostal sa do svojho elementu bol úžasný, vyžaroval takú neskutočnú auru...a keď ste sledovali jeho pohyby podrobne , tak ste videli kúsok z každého, kto bol ním inšpirovaný počnúc Jackie Chanom, až po J.C.V.D. kopance z otočky. Ohromný talent, otrasný film, ale keď si vspomeniem na tú scénu vo fabrike nemôžem inak... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Akce 9/10/// +Bruce Lee je skutečně hodně dobrý, a to i jako herec, akce, příběh, hodně dobrá hudba -na Bruceovi zvuky nejsem příliš zvyklí, občas mi jeho postava přišla dost naivní/// No jsem docela překvapený. Děj mě chytl hned od začátku a zajímal mě až do samotného konce. Kung fu jsem si taky užil požehnaně. Takže i v tomto směru spokojenost. Choreografie soubojů je výborná a opravdu z toho cítíte tu zuřivost a chuť pro pomstu. Zajímavé, to jsem u tak starého filmy nečekal./// Celkem 80%/// ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kung fu mlatacky a la Bruce Lee ma vzdy dlhodobo obchadzali, ale raz ma nanestastie napadlo pozriet si tento film. Ponajprv musim vyslovit svoje nesympatie k doslova az katastrofalnej rezii. Herecke vykony mdle a nevyrazne, dejova linia akasi tu je, ale ani ta divaka nestrhne. Postavy su vykreslene prilis plocho, bez stipky nejakej vnutornej psychologie. Dalsi dovod, preco sa vyhybam /az na pana Chana/ cinskej kinematografii. Kopa 4 - a 5 - hviezdickovych hodnoteni je mimo reality. 30 % ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

První film v němž Bruce předvedl co umí, přitom původně s ním nebylo počítano a byla připravena náhrada, kdyby náhodou Bruce nezvládl akční film. A já mám s velkým šéfem problém, vždy když je na scéně Bruce, je to dobré, želbohu bojuje až za dlouhou dobu a přiznejme si, že takové ty klasické hongkongské bitky, máchání rukama, hospodské kopy a přeskakování z trampolíny moc zabávné nejsou. Všichni stejně čekáme, až Bruce ztratí medailon a všem rozkope držky. Na druhou stranu, ve Velkém šéfovi jde hodně vidět rozdíl mezi pohyby Bruce a pohyby ostatních, jeho styl byl moderní, rychlý a nikdy nepůsobí směšně. Už první soboj je neskutečně dobrý a například v thajském Chocolate není jistě náhoda, že Jíja bojuje prvně právě v továrně na led (vlastně je to spíše evidentní). Souboj s Big Bossem je taky dobrý, vůbec na celém filmu je dobré, že čím víc se blíží konci, tím víc je brutálnější a to je právě ten problém, ten začátek je prostě příliš dlouhý. Uznávám Bruce Lee jako největší legendu v dějinách bojových filmů, ale i jako moudrého člověka, který věděl co chce, jenže Velký šéf mě prostě do poloviny nudí a je pro mne nejslabší z Bruceových bojových filmů i ta Pěst plná hněvu, kde jsou vyloženě srandovní japonci je co do zábavnosti lepší. I tak je to ale samozřejmě kult a povinnost pro fandy Bruce Lee, či bojových filmů všeobecně. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

"Putooooouuuáááááá-ouuuuooooouuuááááááá!" Bruce Lee i se zavřenou pusou kdáká jako když autobus plnej řvoucích opic, řízenej vyjícím vlkem, vjede do slepičího hejna. Voják prohozený dřevěnou stěnou za sebou nechá vyřezaný obrys, jaký bychom čekali od génia Wilieho E. Coyota. Velký Šéf háže ptačí klec na strom stejně jako Mrazík jinovatku. Naštěstí mu však Bruce Lee v závěru provede filipínskou operaci a odejme mu superschopnost pouštět film pozpátku. ... Suma sumárum: goteska jak cep, kterou se vyplatí sledovat hlavně kvůli velepohořím filmařskýho kreténismu. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (37)

  • Klasický trik hong-kongských filmů, skok na trampolíně pro simulaci létání/velkých skoků (jež se hojně využívá i ve Velkém šéfovi) začal poprvé používat Hon Ying Git, kaskadér a choreograf bojových scén, který ve filmu hraje hlavního záporáka. Později se začaly používat dráty, ale tehdy se létání provádělo pouze pomocí trampolíny. (Caelos)
  • Bruce Lee si byl vědom, že tento snímek rozhodne o jeho popularitě, a tak se vydal na premiéru po boku své manželky. Když film skončil, v sále zavládlo hrobové ticho a Lee se snažil vytratit. Za potlesku ve stoje ho však poté diváci vynesli ven z kinosálu a jeho popularita odstartovala strmě vzhůru. (Jizni Tlapa)
  • V originálním znění Velkého šéfa není hlas Bruce Lee (jelikož hong-kongské filmy se ozvučovaly až po dokončení). Dabuje jej Cheung Pui San (stejně jako ve filmech Pěst plná hněvu a Cesta draka). V původním, mandarínském znění není klasický Bruceův bojový pokřik, ten se v něm objevil až o pár let později díky videu, kdy byl film předabován do kantonštiny a pokřiky byly dodány z jiných filmů. (Caelos)

Reklama

Reklama