Reklama

Reklama

Velký šéf

  • Hongkong The Big Boss (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj tohoto filmu začíná příjezdem Cheng Chao-Ana (Bruce Lee) a jeho strýčka (Tu Chia Cheng) na okraj Thajska na jedno malé předměstí, kde Cheng úspěšně sežene práci v továrně na led. Cestou potkají bratra Su Chena (James Tien), který se mezitím popere s bandou padouchů. Ve svém prvním dnu v práci Cheng Chao-An rozbije velkou kostku ledu a z ní vypadnou drogy. Následně začnou mizet dělníci v továrně a nakonec je zabit i Su Chen. Cheng Chao-An začne pátrat, co se vlastně děje. Po únosu nevlastní sestry a vyvraždění příbuzných zjistí, že v továrně na led mrazí do kostek ledu drogy, načež zabije šéfova syna (Tony Liu) a nakonec si to ve velkolepém souboji rozdá s hlavním šéfem (Han Yin-Chieh alias Hon Ying Git). Ve filmu se objeví několik začínajících herců - Peter Lung Chan, Billy Chan, Tony Liu ale i veteráni Han Yin-Chieh, Lee Kwan, James Tien. (Cerhenak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nemám ho rád, kecy typu že založil MMA a v souboji 1 na 1 neměl konkurenci jsou k smíchu. Byl to výborný kaskadér, podprůměrný herec (Ještě tak o 2 třídy horší než Schwarzenegger) a docela dobrý coach a filozof, no a bojovník nebyl žádný neb neměl žádný fight record a vylískal by ho okresní boxer v jeho váhovce. Všechny jeho filmy jsou maximálně tak guilty pleasure a tohle jsem si docela užil. Zábavný balet. :) 6/10 ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Brucova prvni hlavni role ve filmu, ktera odtartovala jeho kratkou, ale nezapomentulenou karieru. Stejna jako vetsina jeho dalsich pocinu ani Big Boss neohromuje nijak oslnivym scenarem, rezii ani hereckymi vykony, ale o to tu vubec nejde... Z nostalgie a hluboke ucty k legendarnimu mistrovi bojovych umeni davam za 4.. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Hloupoučký příběh plný notně směšné naivity... což vydrží jen do chvíle než Brucovi nějaký záporácký podržtaška skopne z krku amulet od maminky. Osvobozen od jha slibu svému milovanému předkovi ("buď hodný na cizince a pravidelně se myj") začne konečně roztáčet větrné mlýny svých úderů a kopů, a rozpoutá překvapivě brutální řežbu. Natočenou sice v čistě sedmdesátkovém stylu, tedy nic co by se mohlo vyrovnat efektnosti moderní choreografie a uvěřitelnosti soubojů, ale Bruce Lee zkrátka umí a je to vidět i zde. A je cool když zabíjí lidi, obzvlášť když jsou ti lidé tak ohavně oblečení jako tady (pastelově barevné košile na milion a jeden způsob, žít v semdesátých letech, tak bych si musel vypíchat oči) 6/10 ()

classic 

všechny recenze uživatele

Na rovinu poviem,že to nie je bohviečo,takmer sa na to nedá pozerať,herci sú vyhrabaní z nejakej stoky,dej hlboko predvídateľný,postavy konajú zvláštnym spôsobom-naozaj zlý film... Ale je tu obávaný Bruce Lee,ktorý si vyhrnie rukávy po dlhšej chvíle,keď začína konať,ako sme zvyknutí... Bitky sú nasnímané tak,že jeho rýchlosť je pomaly nemožné vidieť voľným okom. Ak by tu nehral Lee,tak by sa jednalo o prepadlisko dejín,síce nedisponuje hereckým talentom,ale určite vie bojové umenie,ktoré ovláda tak ako nikto neovláda,a preto aspoň tie mlátičky sú satisfakciou... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice založen na šabloně, kterou známe i z jiných filmů Bruce Lee, avšak v případě jeho počinů nám nejde ani tak o duchaplná a silná dramata, jako o precizně natočenou a zábavnou choreografii soubojů, což je ve Velkém šéfovi největším pozitivem. Bruce Lee tu sice své umění ukáže až po delším čase, do té doby stojí v pozadí a nezapojuje se, ovšem když už to rozbalí, je se nač koukat. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (37)

  • Velký šéf se v kantonské čínštině jmenuje Tong saan daai hing. Tong je jméno staré čínské dynastie, saan znamená hora. Spojením těchto slov je myšlena Čína. Daai hing znamená velký bratr. Doslova tedy název znamená Velký bratr z Číny a odkazuje na postavu Cheng Chao-ana, který přichází z Číny do Thajska pomoct svým krajanům. Mezinárodní název Velký šéf naopak odkazuje k postavě hlavního záporáka. (Caelos)
  • Během natáčení v Pak Chongu si Bruce Lee rozříznul prst při umývání sklenice. Ve filmu není nijak vysvětleno, proč má najednou obvázaný prst. (Caelos)
  • Postavu Ah Kuna hrál tehdy oblíbený komik Li Kun, který se při natáčení Velkého šéfa seznámil se svou budoucí ženou. Jednoho dne přišla na natáčení krásná Thajka, která chtěla podpis pana Li. Přivedli ji Bruce Lee, na což reagovala slovy: „Ne, toho ne, toho druhého Li.“ Když přišel Li Kun, zjistilo se, že chce podpis od něj. Později se vzali. K této příhodě se vztahuje ještě jedna zajímavost, Bruce Lee byl překvapen, že s ním natáčí další Li, do té doby je nikdo nepředstavil. (Caelos)

Reklama

Reklama