Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santi má problémy - nedokáže se pohybovat na volném slunečním světle, začínají mu růst podivně zuby a čím dál více se rozšiřuje jeho nemoc. Spolu s jeho matkou na jeho přání tedy odjedou tam, kde by se jeho problémy měly vyřešit, do míst kde slunce nesvítí. V novém domě a hlavně jeho okolí se ovšem začnou dít podivné věci, se kterými je navíc Santi spojován. Pokud nechce čelit obvinění, bude muset věci vyřešit. (Pumiiix)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

villon17 

všechny recenze uživatele

Já ty Španěly prostě žeru:D. Miluju jejich zemi, miluju jejich řeč, miluju jejich vzhled, chování a už dlouhou dobu i filmy. Jestli někdo někdy točil tak ohromné horory, tak oni!! Málem jsem si nadělala do kalhot, jak jsem se třásla. Muchlala jsem peřinu a ani nepípla, aby mě ta holčina náhodou taky nezahlídla:D. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý horor, který těží především ze skvělé atmosféry, která je podpořena temným prostředím horské vesnice (samoty). Co mi ovšem vadilo byl příběh tohoto hororu. Poměrně hloupý nápad "zabijáka" z lesa. Než se nevědělo o co jde, tak to bylo v pohodě, ale pak to začalo být hodně divný, když se s tím nedokázali vypořádat. (Nechci spoilerovat, každý kdo viděl, mi dá za pravdu, že takový strach a nemohoucnost si poradit se "zabijákem" byl hodně přehnaný). Závěrečná pointa a rozuzlení se mi taky nelíbilo! Celkově jsem ale docela spokojený, protože některé scény stály opravdu za to. A na hodně pěknou Blancu Suárez se taky dobře dívalo. 60% ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Španělé se občas vytasí z nějakým koukatelným hororem. Shiver je další známkou toho, že na jihu Evropy se hororové příběhy umí. Není to sice uplná topka, ale pro mě, narozdíl od vychvalovaného Sirotčince, je to celkem kvalitní a místami napínavý příběh. Ze začátku, když jsem se dozvěděl, jakou má ten kluk nemoc, jsem myslel, že právě on bude příčinou všech nekalých věcí. Pak ale přišla na scénu hočička z lesa a ta vše vyjasnila. Asi tři čtvrtiny filmu byly hodně kvalitní, bylo se na co koukat a ta holčička tomu všemu dávala výrazný pocit takové nejistoty, kde se objeví příště apod. Ta poslední čtvrtina ale byla zase ve starých kolejích. Vždy se prostě musí najít někdo, kdo s tím vším má nějakou spojitost a snaží se ji za každou cenu nepustit na zemský povrch. Jinak ale příjemný hororový oddych ze Španělska, a proto silný 3 hvězdy. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Eskalofrió priam učebnicovo dokumentuje neslávne známy problém všetkých horrorov, resp. filmov pracujúcich s tajomnom či nadprirodzenom: v prvej polovici vás to namotá ako voyeura peep-show, ale keď už treba odhodiť rúšku tajomstva, poodhaľovať "pravdu" a smerovať k pointe...začne to krívať. Isidro Ortiz je mimoriadne zručný režisér (po ktorom isto onedlho siahnu nadržaní lovci talentov alias hollywoodski producenti) a zo scenára vyžmýkal viac šťavy než v ňom bolo, škoda len, že zhruba poslednú pol hodinku som viackrát musel prižmúriť obe oči a vypnúť mozog, aby som prehltol toľko "schválností" a oslích mostíkov. Napriek tomu je to ešte stále nadpriemer, mimochodom aj vďaka tomu "európskemu" feelingu. Pozor, vyletí spoiler: fenomén tzv. "divých detí" má čosi do seba a predsa je kinematografia voči nemu pomerne ostýchavá. Preto jeden bodík navyše ako bonus "za odvahu". ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Španělský horory už začínaj být pomalu ale jistě zárukou fakt velký kvality, i když tohle si u mě stojí přece jen o něco níž než REC, ale noční les je prostě noční les a vyvolává naprosto perfektní mrazivou atmosféru, která je ještě ruku v ruce podporovaná, pro horor, nesmírně zajímavým tvorem, kterej mě naprosto uchvátil. Akorát škoda, že finále nebylo tak vypjatý, jak mohlo a že pointa byla mizerná ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama