Reklama

Reklama

Noční ticho

  • Rakousko NightStill (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
Rakousko, 2007, 9 min

Režie:

Elke Groen

Obsahy(1)

Fascinujúca 9 minútová vizuálna symfónia nakrútená podľa najlepších tradícií filmových avantgárd, experimentov a ich teórií. Dôraz filmu je na meniacich sa štruktúrach tvarov, na vytvorení špecifického tempa založeného na zmenách statického a dynamického. NightStill sa nakrúcal v priebehu dvoch zimných období na Dachsteinskom ľadovci, nad ktorým sa posúvajú oblaky a vo zvláštnom rytme sa medzi alpskými stenami a hmlou objavuje a mizne mesiac. Film vhodný nielen pre horolezcov, ale pre každého, kto chce uvidieť aspoň raz (aj keď v tomto prípade len prostredníctvom obrazov na plátne) prekvapujúco zvláštne kúzlo vysokých hôr. NightStill je z tých diel, ktoré potvrdzujú teóriu v dvadsiatych rokoch 20. storočia preslávenej režisérky Germaine Dulacovej, že film je v prvom rade poéziou obrazu a nepotrebuje si pomáhať ani príbehom, ani hercami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ako minutkove "Samara" video by ma to vtiahlo naplno, ovsem v takto "natahovanej" stopazi opakovanim u pouziteho, ucinok opadol. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veľmi podobné bivakovačkám v horách, nociam v snežnej fujavici a ránam s východom slnka, vysoko nad hranicou lesa. Experiment ? Ak, tak taký, aký vytvára súzvuk s prírodou. Pre mňa čisté impresie. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

To "špecifické tempo založené na zmenách statického a dynamického" jednak trvalo dlho, a jednak bolo fakt "špecifické". ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych něco takového vidět v podání Scotta Barleyho. Ten by z toho udělal skutečně silnou, atmosférickou a podmanivou záležitost. Takhle to bohužel bylo silné a atmosférické jen v jednotlivých obrazech, ale ne celkově. Ale i tak je to celkem povedená práce. Silné 3* ()

pijavica 

všechny recenze uživatele

8,5/10 Neviem ako ostatní diváci v sále, ale ja som deväť minút prežíval číru estetickú rozkoš. Po Tscherkasskom na seba upozorňuje ďalší nádejný talent z Rakúska. ()

Související novinky

Oceněné filmy z Jihlavy k vidění zdarma

Oceněné filmy z Jihlavy k vidění zdarma

21.10.2009

Od 21. do 26. října budou na www.docalliancefilms.com zdarma k vidění filmy oceněné na MFDF Jihlava 2008: nejlepší český dokument Ivetka a hora režiséra Víta Janečka, jihlavskými diváky a evropským… (více)

Reklama

Reklama