Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Harding (Penn Badgley) se vrací z vojenské školy domů, kde na něj k jeho údivu čeká šťastně zamilovaná matka (Sela Ward) a s ní i její nový přítel. Jmenuje se David (Dylan Walsh) a s Michaelem se tak trochu znají. Postupem času začíná mít Michael z nového přehnaně ochotného obyvatele domu stále podivnější pocit. Je opravdu tak dokonalý, jak ho vidí matka, nebo snad skrývá i svou temnější tvář? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (225)

kingik 

všechny recenze uživatele

Remake hororu Otčím, ve kterém původně hrál Terry O´Quinn, si režijně vzal na starost převážně televizní režisér Nelson McCormick, který se po hororu Maturitní ples snad definitivně etabloval i na poli filmového hororu. V původní verzi hrál postavu psychicky narušeného muže Terry O´Quinn, v nové verzi ji ztvárnil Dylan Walsh, který si nevede vůbec špatně, a i tentokrát razí heslo, že ten, kdo jen trochu chce narušit plány jeho představy o dokonalé rodině, na to šeredně dojede. Původní film lépe pracoval s psychologizací postav, ale nová verze zase lépe buduje napětí, umí výborně pracovat s klasickými hororovými proprietami a oproti původní verzi zde svou významnou roli v příběhu sehrávají i mobilní telefon a počítač. Finální střet s maniakem se docela povedl. Tento remake považuji za zdařilý a myslím si, že na původní film se už stejně dávno zapomnělo, protože to nebyl žádný zázrak. Tahle verze sice až tak moc v ničem nepřekvapí, nějaké rozdíly oproti originálu se najdou, ale koncept zůstal zachován. Co dodat? Nový hororový Otčím je hlavně pro ty, co originál neznají a vedle Dylana Walsha, který veškerou pozornost strhává na sebe, je zde k vidění sličná Amber Heard. Tento remake svoji původní předlohu překonal. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

V žádném případě se nejedná o horor !!! Na to je tam málo krve, napětí, lekaček apod. Toto je stoprocentní thriller, který se snaží budovat atmosféru hezky pomaličku až do drtivého konce. Jen velká škoda, že se zde ničeho drtivého nedočkáme. Tohle je totiž úplně obyčejná, ničím nezajímavá pohádka o zlém tatínkovi, která spíš zklame než potěší. Zklame především hloupými a ohranými momenty a postupy (SPOILER: máme záběr na matku, která se snaží vylovit z bazénu deštník, v druhém záběru se ta matka se strachem rozhlíží všude okolo sebe a nikdo tam samozřejmě není, třetí záběr je na bazén a ve čtvrtém se matka otočí a hups: půl metru za ní stojí killer a bác, je po mamce). Takových momentů je tam až směšně mnoho a celý to zazdí ještě tuctový konec. Celkově pro mě opravdu zklamání a 2 hvězdičky snad jen ze soucitu. ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v solidní thriller, ale dočkal jsem se jakéhosi kleštěnce, který by mohl sloužit jako polopatické instruktážní video pro ty natvrdlejší studenty prvního ročníku filmové režie. K tomu mizerně volená hudba a otravný střih. Jedinými plus jsou představitel hlavní role a kupodivu i permanentně napjatá atmosféra. 45% ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Klasicky střižený thriller o zabijákovi, v němž nenajdeme žádnou invenci, nic, co by stokrát převařený guláš nějak ochutilo, takže v podstatě přesně víme, co bude scénu za scénou následovat. A jestli měl závěr šokovat, tak se to nepovedlo. Hercům ani režii není co vytknout, ale prostě už to tu bylo mockrát a udivuje mě, že někdo dá na takový film peníze. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězdička za to, že se filmu podařilo odvést pozornost od toho, že v něm vlastně neděje nic nepředvidatelného, překvapivého (i to je kumšt). Jak píše ve svém komentáři J*A*S*M, cituji: "kdybyste kohokoli požádali, aby napsal co nejklišovitější thriller o chlápkovi, jenž se vtírá do rodin a následně je vraždí", výsledek by se dosti podobal Otčímovi. Zásluhu na tom, že se mi u Otčíma příjemně ztrácel čas, že jsem se u něj neošíval a nehořekoval nad tím, jak je to hloupé, má především vynikající casting. Zvlášť Dylan Walsch v titulní roli byl perfektní, zamrazilo mně z něj. K Pennu Badgleymu v úloze syna Michaela, Amber Heard jako jeho přítelkyni Kelly a Sely Ward v roli matky jsem si zase celkem rychle vybudoval ochranitelský vztah, tedy mně jejich osud nebyl lhostejný. 70% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, ve které David (Dylan Walsh) strhne sprchový závěs poté, co je bodnut do krku, je odkazem na film Psycho (1960). (henrycruel)
  • Film byl natáčen v Los Angeles, Santa Claritě a Sony Pictures Studios. (henrycruel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno