Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ seriálu, na který jsem čekal. Prakticky vzato jde o takový "Walking dead" bez zombíků. Lidstvo postihne epidemie smrtící chřipky a vyhladí celou populaci za pár dní. Pár lidí však přežije. Postupně na sebe narážejí a podnikají další kroky, aby přežili. Někdo má nápady, někdo se jen veze. Někdo je pěkný všivák, někdo zase dobrák. Pěkně se tady ukazují všechny možné povahy a vlastnosti lidí. Jak dokáží jednat ve svízelných situacích. Jak si dokážou nebo nedokážou pomoct. Někdo chce být sám a vzdát se kontaktu s ostatními lidmi. Někdo zase sám být nedokáže a vyhledává společnost v pocitu, že by tak mohl lépe přežít a řešit budoucnost. Opravdu dost zajímavý seriál. Něco takového tu ještě v takovém velkém měřítku nebylo. Na hlavní postavy se dá dobře zvyknout. Hodně seriálu pomáhá, že v něm nehrají žádné známé osobnosti. 85% ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dát 5 hvězdiček..Sledoval jsem celý seriál (2 série) dvakrát a znovu jsem si ověřil že ve Velké Británii se prostě natáčí kvalitní věci. To i díky BBC která tento televizní seriál nakonec sice zrušila z důvodů snížení rozpočtu stanice, ale všm fandům post apo záležitostí i tak vřele doporučuji. Skvělí herci, až na pár nelogičností i velmi kvalitní scénář a v neposlední řadě i Anglický venkov:) Kdyby jen natočili i nějaké zakončení, diváci by si to zasloužili. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se dal na sledování seriálu a musím říci,že jsem si vybral opravdu velmi dobře. Obsahuje SPOILERY!!SURVIVORS- seriál,který pojednává o tom,jak virus evropské chřipky zdecimoval většinu lidské populace. Seriál se točí okolo velmi pestré skupinky hlavních postav(7)- Abby(žena,která dala skupinku dohromady a všem dala určitou naději,že mohou přežít jen při vzájemné důvěře a soudržnosti,ale mírně posedlá hledáním svého syna Petera), Anya(moje nejoblíbenější postava, melancholická lékařka,převážně uzavřená sama do sebe a těžko dostupná(především citově),která ztrácí víru v lepší zítřky), Sarah (typická představitelka hlavní fiflenky,nejméně zajímavá postava), Al(bohémský muslimský mladík,jehož hlavním životním krédem je "holky,prachy,chlast" si své sympatie vysloužil především svým ochranitelským vztahem k malému Najidovi), Greg(sympatický černoch, který i přes svou vizi o vlastní budoucnosti,dál zůstavá se skupinkou,nepostradatelný člen),Tom(nejrozporuplnější osobnost v předchozm životě vězeň za vraždu a jiné delikty,člověk který asi nejvíce ze všech bojuje se svou minulostí,osobnost, která se vždy rozhoduje chladnou hlavou nejčastěji slouží jako ochránce ostatních) a Najid(malý muslimský chlapec známý svými ochranitelskými sklony k slepicím). Z vedlejších postav bych ještě zmínil odporného hlavního záporáka Dextera a ministryni Samanthu.. První 6ti dílná série velmi dobrá,skončila ve velmi napínavém(otevřeném) momentu a tak doufám,že nám BBC nabídne pokračování.. ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Lidstvo zdecimoval záhadný virus. Přežilo jen pár jedinců. Svět se změnil a lidé v něm také. Co já NATO? Jednotlivé postavy jsou poměrně sympatické a není problém si najít svého hrdinu (u mě zvítězil zbohatlický floutek Al). Díly na sebe plynule navazují i když jsou ohraničeny uceleným příběhem. Seriál přichází se zajímavými nápady (především skupina vedena bývalou ministryní, je nadmíru zajímavá) a nebojí se ukázat lidskou stránku z druhé "temnější" strany. Suma sumárum: nečekaně milé překvapení s pár mouchami. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na lacinějšího,ale ne horšího britského bratříčka Walking Dead,jen se zajímavějšími postavami. Ovšem neochota tvůrců lépe prokreslovat postapokalyptický svět,zodpovídat otázky a lpění na až příliš dějově rozvolněném konceptu mě postupem času začala trochu štvát,stejně jako otevřený konec bez jistoty,že se dočkáme dalšího pokračování.Téma je pořád vděčné a možnost pro další vývoj značný,takže na další díly bych se rozhodně díval,i když k ideálu má seriál zatraceně daleko.Už jen kvůli hezky podaným sociologickým otázkám a několika silným charakterům,jejichž další osudy mi nejsou ukradené (zdraví Grega) mě ovšem zaujal a jeho předčasné utnutí by mě mrzelo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou nebyl ani tak stejnojmenný seriál ze 70. let jako spíše román „Survivors“ od Terryho Nationa, napsaný až po odvysílání původního seriálu. (Lembi4)
  • Aby v záběrech nebyli lidé, některé se točily po nedělích v časných ranních hodinách. Například sekvence, v níž Al Sadiq (Phillip Rhys) řídí auto v centru. Postup pomohl snížit rozpočet a omezit počet počítačově upravovaných záběrů. (Lembi4)
  • Scény z města v první sérii se natáčely v Manchesteru, ve druhé sérii pak v Birminghamu. (Lembi4)

Reklama

Reklama