Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn postapo miniseriálik, ktorý dobre mapuje chovanie sa ľudí v krízových situáciách. Páčili sa mi aj tie zmeny charakterov, ktoré u niektorých nastali. Napríklad tá politička, no hnus.... zavesiť za nohu do prievanu. Škoda toho konca, je to nedorobené. Určite počítali s ďalšou sériou, ale asi už nedostali financie, neviem.... Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Ne! Ale potěšilo a zabavilo. Škoda, že to nebylo: jít odněkud někam, ale "motáme se dokola a navštěvujem ty samá místa". Triky? Ha, ha. Ale tady platí: i s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo. Postavy: vede Tom - takový terminátor, vzbuzuje respekt i lítost. Aby - taková matka všech. Taky bych jí poslouchal. Al - takový floutek o ničem. Sarah - fakt se mi nelíbila, byla to kráva, ale ke konci mi jí bylo naopak líto a líbila se mi trochu více. Hezká proměna charakteru. Anya - od té bych se nechal ošetřovat pořád. Nažid - ten prcek mi občas lez na nervy, ale do party se skvěle hodil. Greg - takový pragmatik, co občas ztratí nervy a je to psychotik. Celá ta parta byla skvěle sestavená. Taková zvláštně stmelená rodinka za ještě zvláštnějších okolností. Neubráním se srovnání s Resident Evil. Vir, co unikne a málem vyhladí lidstvo? A ta společnost, co to spáchala? To se přímo nabízí. závěrem: Krásně strávený čas u obrazovky. ()

Reklama

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Lidstvo zdecimoval záhadný virus. Přežilo jen pár jedinců. Svět se změnil a lidé v něm také. Co já NATO? Jednotlivé postavy jsou poměrně sympatické a není problém si najít svého hrdinu (u mě zvítězil zbohatlický floutek Al). Díly na sebe plynule navazují i když jsou ohraničeny uceleným příběhem. Seriál přichází se zajímavými nápady (především skupina vedena bývalou ministryní, je nadmíru zajímavá) a nebojí se ukázat lidskou stránku z druhé "temnější" strany. Suma sumárum: nečekaně milé překvapení s pár mouchami. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Zatím zajímavě vypadající seriál, jsem rád, že konečně někdo pojal post-apokalyptický svět bez zombíků a zbytečných akčních scén. Nic proti tomu, ale po spoustě akčních titulů mi připadá "Přežít!" jako živá voda. Skupina obyčejných lidí snažících se přežít ve světě, kde relativně všechno zůstalo stejné - kromě toho, že už skoro nikdo nežije. Řešení skutečných problémů a nenápadná, ale drsná kritika současnosti, kdy jsme všichni na civilizaci až neskutečně závislí. Postavy jsou mi zatím relativně sympatické, ale po pouhých dvou odvysílaných dílech zatím nemohu činit rozsáhlejší závěry - snad kromě toho, že příště v neděli si opět zapnu Prima Cool. Cítím tady velký potenciál, třeba časem zamíříme i výše než nad současné čtyři hvězdy. /85% a 4*/ ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Až na občasný odfláknutý střih (hodně zřídka) a občasný klišovitý scénář a místama horších her. výkonů ... přesto slušná podívaná... Apokalypsa v pilotním díle mohla být velkolepější. Postavy i jejich příběhy fajn, včetně epizoidních postav a jejich příběhů. Dobrých postaposeriálů není mnoho... pro mě první, který mě zaujal... proto si to jistě hodnocení jaké má zaslouží. Pokud by bylo takových seriálů na lepší úrovni více, tak by to už takové čísla nemělo, pač by bylo s čím srovnávat. Opět nedokončený seriál, ale říkám si, že je to možná dobře, pač mám obavy, že by kvalita hodně klesla (třeba na úroveň poslední serie Prison Break). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Producentka Sue Hoggová přišla s nápadem na remake seriálu Survivors (od r. 1975) po tehdy aktuálních epidemiích ptačí chřipky a vlnách globálního strachu z nemocí, jako byl SARS. (Lembi4)
  • Předlohou nebyl ani tak stejnojmenný seriál ze 70. let jako spíše román „Survivors“ od Terryho Nationa, napsaný až po odvysílání původního seriálu. (Lembi4)
  • Scény z města v první sérii se natáčely v Manchesteru, ve druhé sérii pak v Birminghamu. (Lembi4)

Reklama

Reklama