Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti, černoch Frank Louis Beachum, odsouzený před šesti lety za vraždu těhotné ženy, která mu dlužila 96 dolarů. Mladá reportérka deníku Oakland Tribune Michelle Zieglerová byla pověřena úkolem udělat poslední rozhovor s odsouzeným mužem. Jenže krátce předtím Michelle zemře při tragické autonehodě a šéfredaktor přidělí její úkol stárnoucímu veteránovi Everettovi. Sukničkáři, mizernému otci i manželovi a také bývalému alkoholikovi. Kromě toho má ovšem Steve dokonalý novinářský čuch a ten mu napoví, že s odsouzením Franka Beachuma není všechno v pořádku. Když se mu podaří zjistit, že klíčový svědek lhal o tom, co viděl, získá téměř jistotu, že odsouzený muž je nevinný. Na to, aby jeho nevinu dokázal, má však pouhých dvanáct hodin. Steve začíná zběsilý závod s časem, ve kterém jde nejen o život Franka Beachuma, ale také o něj samotného. Jeho nadřízený Bob Findley už dlouho hledá záminku, aby ho mohl zničit. Steve kousek po kousku odhaluje pravdu o zločinu, za který má být potrestán nevinný člověk. To však nestačí. Musí najít dostatek důkazů, aby dokázal popravu zastavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc mě bavilo bezradná Everettova plavba vlastním životem než leitmotiv kolem trestu smrti, možná i díky nemastnému Isaiahovi Washingtonovi v roli odsouzence na smrt.  Schematické a předvídatelné tanečky kolem vyšetřování SPOILER samozřejmě nevinně odsouzeného ničím nepřekvapilo, ba spíš nudilo a jediným svěžím, ale jaksi nedotaženým větrem byla kromě výše zmíněného Clintova rodinného dramatu zvláštní postava nanicovatého vězeňského černoprdelníka, jehož jsem tak trochu brakově podezíral i z  jiných věcí. ale vyšuměl do prázdna, stejně jako mi brzy vyšumí zážitek z tohoto filmu. Spíš zaokrouhlená trojka. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Rutinní příběh, jakých správný fanoušek thrillerů viděl už desítky. To takhle vezmete šablonu na písmena a namísto stavebních či strojírenských výkresů popíšete tradiční americký příběh o zlé justici, nevinném odsouzeném a novináři, který v poslední chvíli přijde na to, jak to tenkrát bylo. Odlišnosti od obdobných snímků se dají nalézt snad jen v tom, zdali záchrana přijde v poslední den, v poslední hodinu či snad minutu. Nechybí honička s poldy, kteří ale nakonec zmizí, asi aby se to stihlo, ani hodná babička, ve které se hne svědomí. To, co chybí, je všechno ostatní: vlastní invence, překvapení, vlastně cokoli, co by tenhle snímek vyšvihlo alespoň do sedla průměru. ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Pěkný film o trestu smrti. Od většího hodnocení mě odrazuje hlavně fakt, že před Pravdou zabíjí už bylo s hodně podobnou tématikou natočeno poměrně dost filmů. Pravda zabíjí se v dost věcech podobá Poslednímu tanci a navíc za ním zaostává v rozuzlení. Snímek taky docela sráží klišovité scény a špatné herecké výkony hlavně co se týče odsouzencovy a Everettovy rodiny. Drama má jinak slušný spád a Clintova postava je výborná. Škoda, stačilo být trochu odvážnější a méně konvenčnější a bylo by z toho parádní představení. ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Viete, čo je toto? Toto je môj nos, ešte nikdy na nesklamal. Tradičný drevorubačsky Eastwoodovský film, ktorý sa tiahne takmer celých 127 minút; ktorý vás stále drží v očakávaní, kedy to už konečne prepukne; ktorý má niekoľko citlivých pasáží s najsilnejšou v dialógu s nespravodlivým odsúdencom; ktorý keď váš začne baviť, práve skončí a nevysvetlí nám nič podrobnejšie; ktorý opäť nemá takmer žiadnu hudbu; ktorý má ale silné herecké obsadenie (aj vtedy neznámu Lucy Liu v závere); ktorý ma predsa len príznančný názov, ktorý sa ale našťastie nevyplní. Určite zhliadnutím tohto filmu nič nestratíte a pokiaľ máte radi Clintov štýl, prídete si na svoje. Ja som si vcelku prišiel; 3,5. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je sice fakt, ze podobnej pribeh tu uz byl hodnekrat a absolutne nicim neprekvapi, navic tu je spousta zbytecnejch (nudnejch) jakoze dojemnejch scen, nejaky ty nelogicnosti a film by se dal klidne o pulhodiny zkratit. Jenze Clint ma proste charisma, takze mu clovek musi fandit a zaroven je film docela napinavej, i kdyz je vicemene jasny, jak se to bude vyvijet. Co je na filmu jednoznacne nejlepsi nema paradoxne s celym pribehem nic moc spolecnyho, jsou to super zabavny slovni prestrelky mezi Woodsem a Clintem, kterej tu je tak vostrej, ze zastini i Clinta a bohuzel ma jen minimum prostoru. Sice se nejedna o buhvico, ale me se to proste libilo, slabsi 4*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • V tomto filmu se Eastwood už po osmnácté vrátil do role herce i režiséra. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama